jaki krem na noc +30 ??

Witam!
Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w końcu udało mi sie znaleźć krem pasujacy to niestety na skórze koło nosa robią mi się zaczerwienienia i skóra zaczyna się łuszczyć... Czy ktoś ma podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też mam z wyciągiem z opuncji krem ale i z aloesem , z Bielendy z serii Botanic Spa Rituals, fajnie się wchłania, ma fajną konsystencję , polecam

Mi bardzo pomógł odmładzający krem na noc z olejem z pestek opuncji figowej i olejem arganowym BioAgadir. Bardzo skutecznie nawilża, odżywia, regeneruje. Ma przepiękny zapach i super konsystencję.

A sprawdzacie składy kosmetyków? Bo ja jestem zwolenniczka kosmetyków naturalnych. I na noc używam REVITALISING NIGHT SOLUTION. To bardzo drogi krem bo marka jest luksusowa. Ale krem zawiera bogatą w bioaktywne elementy naturalną bajkalinę, charakteryzującą się silnym działaniem przeciwutleniającym. Jest bardzo wydajny. Skóra regeneruje się najlepiej w nocy, więc dobry krem na noc to podstawa.

Polecam zajrzeć na stronę firmy Creamy - tam jest ankieta potrzeb i indywidualnie dobierają Ci naturalne kosmetyki do pielęgnacji twarzy. Sama korzystam z ich hydrolatu z pomarańczy i kremu z olejem moringa i jestem zachwycona. Można kupić online :)

U mnie zawsze się sprawia zwyczajna Nivea w niebieskim opakowaniu. Według mnie najlepszy krem, który się nadaje niemał do wszystkiego.

Hejka! Od pewnego czasu używam kremu Richevon na zmarszczki i dla mnie jest bardzo okej. Mam spore zmarszczki pod oczami, po 2,5 tyg od stosowania zaczęły zanikać, skóra jest jędrniejsza i ultra nawilżona.

Ja osobiście bardzo często korzystam z profesjonalnych kosmetyków firmy BIELENDA, więc wydaje mi się, że i Ty znajdziesz tam coś odpowiedniego dla siebie. Produkty zamawiam z hurtowni, bo ceny są nieco bardziej korzystne niż w sklepach. Najczęściej zamawiam właśnie tu KLIK :)

cukier puder i żółtko

Przyznam że nie kojarzę, ale ja jestem tradycjonalistką. Od lat kremy AA. Może nie mam zbyt dużych wymogów ani też problemów z cerą, ale bardzo sobie chwalę tę markę.

Czesc dziewczyny!
Widze, ze sporo z Was poszukuje kremow z naturalnym skladem - to super. Jestem wizazystka i sama mam klopoty ze znalezeniem dla swojej suchej skory idealnego kremu, a mam duze tendencje do zapychania :(
Ale... ostatnimi czasy dzieki przyjaciolce odkrylam rewelacyjna, naturalna marke kosmetykow. Nie chce, zeby to brzmialo jak post reklamowy, bo taki nie jest! Ale naprawde polecam L'Occitane. Ceny sa spore, ale naprawde warto, zwlaszcza jesli cenicie sobie brak testow na zwierzetach. Wiecej o marce, jej historii i filozofii oraz polecane przeze mnie produkty znajdziecie na moim blogu, bo napisalam taki artykul :)
http://kobiece-atelier.com/Blog/Moje_ulubione_kosmetyki_pielegnujace.html
Znacie te marke?? Lubicie??? :)

Mam bardzo kapryśną cerę, tu się łuszczy, tam jest sucha itd... testowałam różne kremy, i te z najwyższej półki i te zwykłe drogeryjne, ostatnio zakupiłam krem mixa i muszę powiedzieć że bardzo dobrze moja cera na niego reaguje :)

Każdy z nas ma inną cerę, więc trudno odpowiedzieć na pytanie, który krem będzie dobry. Według mnie trzeba testować różne produkty, aż znajdziemy odpowiedni produkt. Ja używam teraz kremy-maski na noc od eveline z serii różanej, bardzo dobrze się u mnie sprawdza.

z opinii wiem że Vichy jest bardzo dobry ale ma swoją cenę.

Może delikatny dla dziecka?

Ja tam używam zwykłego kremu nawilżającego i mam skórę jak pupcia niemowlaka. Możesz dodatkowo stosować jakieś maseczki.

Re: jaki krem na noc +30 ??

Na jesień i zimę na pewno polecam kremy na bazie aloesu. Broń Boże nie kupuj kremy które na pierwszym miejscu w składzie mają wodę.. Jeżeli jesteś zainteresowana aloesem to czekam na info odnośnie kontaktu. Pozdrawiam

Ja stosuję krem z samą witaminą A :) jak dla mnie bomba. Jakoś nie ufam kremom o długim składzie. Kiedyś używałam różnych kremów, ale miałam po nich tylko takie dziwne uczucie na skórze twarzy jakby była tłusta, zapchana, coś na niej było.

a ja polecam naturalna pielęgnację. Sama uzywam olejku konopnego zamiast kremu na noc i też mam mieszaną cerę. Świetnie nawilża skórę, nic po nim nie wyskakuje i buzia jest bardzo gładka i odzywiona, Szybko się też wchłania bo jest lekkim olejem. Możesz spróbować rownież z awokado. Też się super sprawdza. W kremach z drogerii jest masa chemii i konserwantów, a tu masz samą naturę.

Ja bym patrzała na to, czy krem ma naturalny skład. I składniki antyoksydacyjne, takie jak witamina C i E.

no dokładnie - najważniejsze to wstrzelić się w odpowiedni kosmetyk. Tak naprawde przez nieprawidłowe dobranie odpowiedniego mozna zrobic sobie większą krzywde niż pożytek ;/ a próbował ktoś kosmetyków azjatyckich? ostatnio coraz głośniej na temat azjatyckich metod pielęgnacji, wiec moze i kosmetyki sie sprawdzają. wlasnie zastanawiam sie nad kremem pod oczy z ekobieca.pl z zawartoscią śluzu ślimaka - intryguje mnie skład. znacie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (23 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

Brak ochoty na zbliżenia - niskie libido? (87 odpowiedzi)

Zauważyłam sama po sobie, że kiedyś miewałam większe potrzeby na zbliżenia niż teraz. Mam dopiero...

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (72 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?