jaki magnez w ciąży?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
hej- w związku z powtarzającymi się skurczami łydek (co nocnymi) ruszam jutro do apteki po magnez , w poprzedniej ciąży pamiętam zestaw magnez + b6 oraz wapń,
tak się zastanawiam-jaki magnez wybrać..polecicie coś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki magnez w ciąży?

Przez obie ciąże brałam magneB6 i polecam :)

ja brałam aspargin -magnez z potasem

ja w ciąży miałam silne skurcze łydek które po braniu magnezu z wit B6 nie przechodziły. Zrobiłam sobie oznaczenie magnezu we krwi i mimo regularnego brania dużych dawek był poniżej normy. Lekarz polecił mi branie magnezu w postaci związków chelatowych ze względu na lepsze wchłanianie. Kupiłam Chela - Mag B6 i poprawa była od razu :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

przede wszystkim żaden suplement diety tylko prawdziwy magnez. Mi ginekolog przepisał Maglek B6 firmy lekam i kazał brać 3 razy dziennie. Zadziałało już po trzech dniach;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wszystko zależy czy bierzesz jakieś witaminy. Jeżeli są to witaminy dla ciężarnych to wit B6 już dostarczasz w ilościach wymaganych. W takim wypadku dobrze jest zakupić magnez bez witaminy B6 np. slow-mag.

Ja np. biorę prenatal classic i dodatkowo slow-mag.
Jak nie bierzesz witamin również polecam Maglek B6

dzięki dziewczyny :)

Który magnez ma najlepsza wchłanialność?

Z tego co jakiś czas czytałam najlepsze są sole organiczne magnezu. Preparatów jest bardzo wiele, ale jedynie te droższe zawierają właśnie te związki magnezu. Warto jest również przyjmować preparaty, które są połączeniem magnezu oraz witaminy b6. ich dzialanie jest najskkuteczniejsze.
Mi mój ginekolog polecil na niedobór magnezu magne b6:
https://www.magneb6.pl
Miałam skurcze łydek, po tym preparacie praktycznie minęły.

Ja.brałam asmag a że kurcze były czeste i bolesne tjo asmag forte,oczywiście po konsultacji z gin.

Czy dlugo Pani brała ten magnez? Nie spowodował żadnych problemów? Bo w ulotce pisze żeby nie stosować w ciazy

Ja bym zapytała lekarza, może coś doradzi w tym temacie

To prawda, najlepiej wybrać się do lekarza, jeśli jeszcze nie dał Ci jakiegoś magnezu, to na pewno to zrobi. Mi polecił mama dha premium, bo tam jest od razu magnez. Nie wiem czy w innych witaminach dla kobiet w ciąży jest.

Na rynku jest tyle rodzajów tabletek magnezu, że aż trudno wybrać. Magnez można także przyjmować poprzez.. kosmetyki ;) Oliwki, żele, balsamy - z dużym stężeniem magnezu, który jest wchłaniany przez skórę - jest już dostępne. Na http://zechsal.pl/, znajdziecie te specyfiki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie lekarz zalecił Laktomag B6 o wysokim stężeniu magnezu i już z witaminą B6 dla lepszej przyswajalności. Oczywiście jest to lek a nie suplement no i bezpieczny w ciązy , zalecany też w okresie laktacji jak czytałam , ale same poczytajcie http://amara.pl/produkt/laktomag-b6/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja nie brałam dodatkowego mgnezu w ciązy, bo lekarz mi zalecił suplementowanie mama dha premium + i tam w składzie tych tabletek magnez występuję i to nawet w dość dużej dawce, więc po braniu przez pwien czas tych tabl skurcze w łydkach przestały mnie łapać i badania mi się poprawilly, bo mama w swoim składzie ma też jod i kwas foliowy, którego miałam troche za mało. Wiec w 1 tabletce miałam same korzyści
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak już reklamujesz ten cud we wszystkich wątkach o ciąży to podpisz sie tak samo, nie wymyślaj, nie jesteś wiarygodna...

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...