jaki prezent pod choinke?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam!!!Potrzebuje rady, pomocy,wskazowki, co kolwiek!!!
Mam dwoje dzieci synka 3latka i coreczke 12m i nie mam pojecia co im kupic pod choinke. Ogolnie zabawek to maja bardzo duzo ale sa tez bardzo wybredni bo np mala to nie bawi sie lalkami, maskotek tez nie chce ale za to uwielbia bawic sie samochodami ze starszym bratem:-)
Kobietki PROSZE doradzcie cos bo swieta lada dzien a ja w glowie mam czarna dziure!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki prezent pod choinke?

Ja mojej 18 miesiecznej corce kupilam ciezarowke wadera z kreglami w komplecie.Corka bardzo lubi bawic sie samochodami i wszelkiego rodzaju jezdzikami.

http://forum.trojmiasto.pl/jakie-macie-pomysly-na-prezenty-gwiazdkowe-dla-waszych-pociech-t421462,1,16.html

jak oboje lubia samochody mozna kupić małe hot wheelsy i jakas wyrzutne/tor wyscigowy i beda sie razem bawic. W smyku pelno tego. Ja kupowalam na allegro ale juz malo czasu.

samochody z serii gigant track wader sa dobre, mocne i można zabrac do piasku ew. dzieci moga powozić sie w nim - mają wytrzymałośc do 50 kg !

a może kuchnię? też mam dzieci w wieku 3 i 1, co prawda dwie dziewczynki, ale chłopcy którzy do nas przychodzą też chętnie się bawią :) od samego rana jak tylko oczy otworzą gotują nam śniadania, obiady i desery :P:P

a jak nie to to kolejka drewniana z ikei u nas też jest hitem, obie się bawią :)

kuchnia mysle ze to bardzo fajny pomysl - albo lacznie albo jednemu kuchnie drugiemu np rodukty sporzywcze i kasa (zalezy jakie sumy chcesz przeznaczyc na ten cel)
tablica i kreda,biala tablica magnetyczna na suchoscieralne flamastry plus literki z magnesem
mata wodna , znikopis
sa tez takie traktorki ze zwierzatkami czy inne takie, zeby w farme mogli sie bawic razem,
autobus itp -ala d*plo/little people(dla mlodszej)

mamy rower jezdzik duuuuzy samochod :(
kuchnia odpada bo nie mam tyle miejsca w pokoiku ale zaciekawila mnie ta mata wodna gdzie mozna to dostac?

sama szukalam po marketach i sklepach w Gdansku i nigdzie nie bylo.. kupilam w koncu w necie, nie bylo wyjscia..

ja widziałam w auchan i w smyku chyba

trochę przespałaś sprawę :/ trzeba było z miesiąc temy napisać z dziećmi list do Mikołaja - dla nich to straszna frajda, tym bardziej że teraz są nawet specjalne stronki np. listdomikolaja.pl gdzie mozna taki list stworzyć, dziecko wybiera z ogromnej ilosci zabawek, a ty na maial dostajesz kopie i po kłopocie - wiesz o czym marzą. ja tak zrobiłam i sie ciesze, bo w zyciu bym nie wpadla, że moja CÓRKA chce figurki z Batmana :) syn sobie zażyczył klocki, na to bym może i wpadła sama, ale wybrał takie śmieszne żuraw portowy - co niby żuraw, ale jakąs ma twarz i można też to przerobić na most, fajna sprawa. do dostania w Smyku

takie dzieci raczej są za małe na list do mikołaja jeszcze... moja trzylatka pytana wielokrotnie co chce od mikołaja to mówi, że prezent albo czekoladki :D więc wiele nam nie pomogła ;) dostanie chyba fotelik samochodowy :)

JA SWOJEMU 2,5 latkowi kupilam kolejke i mate wodna bo lubi malowac.Bardzo podobaja mu sie klocki konstrukcyjne z lidla,co dostal na mikolajki.Moze jakas gra zrecznosciowa.

u nas dla 2,5 latka w tym roku będzie: tablica magnetyczna/kreda/flamastry, książka o dinozaurach (bo ma lekką fazę na tym punkcie) i mega zestaw d*plo - prezenty od dziadków i rodziców łącznie.
Do tego jakieś drobne upominki typu: kolorowanka z konikami (kolejna mania), kolorowe kapciuszki (bo i tak trzeba było kupić), czapka itp.

czym lubia bawic sie 5 latki?

no właśnie... szukam inspiracji na prezent dla chrześniaka, który mieszka za granicą, widzę go od święta, nie wiem czym się bawi i co ma w domu... ma 5,5. Ostatnio spytałam jego babcię co mam mu kupić, co jest u niego na topie a ona do mnie, że ma swoją konsolę i gry :O I chyba postawię na jakieś gry planszowe, edukacyjne, jakieś zabawy z językiem polskim... firma Alexander ma bardzo fajne.

To jest bardzo fajna gra planszowa z różnymi zadaniami ,kupiłam ja parę lat temu ale wracamy do niej z synem http://www.planszomania.pl/dla-dzieci/557/Klatwa-Faraona.html

no i fajne jest Zgadnij kto to? Extra .

Inne tematy z forum

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

Gadżety reklamowe dla klientów (76 odpowiedzi)

Chcemy w firmie kupić coś z okazji świąt dla klientów.Doradzicie co to może być?