jaki termometr

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Wiem ze temat byl juz walkowany milion razy,ale szukam nowych informacji.Co kupic?Jaki jest dokladny?Bo moj rteciowy caly czas pokazuje mi 35st...Jakie macie dla dzieci termometry?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki termometr

ja ma elektryczny do ucha jest super 3-4 sekundy i mam wynik wyniki są zbliżone do siebie bo testowałam na mężu 3 termometry na raz (rtęciowy elektryczny pod pachę i ten do ucha) nie miałam dużo kasy wiec kopiłam w biedronce i żałuje bo bateria bardzo szybko pada. Polecam ci elektryczny do ucha ale wydaj więcej i kup w aptece czy w dobrym sklepie ze sprzętem agd

jaki jest dokładny? ten, który ma określoną w instrukcji dokładność pomiaru. To nie jest tak, że te są bardziej dokładne, a tamte mniej - takiej akurat informacji szukaj w instrukcji obsługi.
Mój elektroniczny ma dokładność chyba do 0,5st C, a pirometr do 3stC (czyli nie nadaje się do dokładnych pomiarów, do mierzenia gorączki). W szpitalu w Redłowie temperaturę mierzono na oddziale pirometrem, ale podejrzewam, że takim, co ma większą dokładność.
A więc przy kupowaniu zwróć uwagę, jaką dokładność pomiaru gwarantuje producent, oraz czas pomiaru :)

A jakies konkretne modele?

Zdecydowanie nie polecam TOPCOM, na rtęciowym mialam 39.4 a na TOPCOMie 37.2 :/
Sama szukam czegoś dobrego...

Śmiało mogę polecić microlife 100. kosztuje kolo100zł. mierzy w ciągu 2-3sekund i jest bardzo dokładny o ile zmierzymy poprawnie.

Ja dziecku mierze rteciowym.Kupilam taki do uszka i czola za ok50zl ale mial straszne przeklamania.Wrocilismy do starch sprawdzonych metod.

A gdzie mozna kupic rteciowy?

rteciowych już długo nie ma w sprzedazy więc jak nie masz w domu to zostaje ci elektroniczny pod pache.

ja jakis czas temu (3-4 mies) kupowalam rteciowy w aptece gemini na Przymorzu

No wlasnie slyszalam ze jeszcze gdzies sa.Mam rteciowy,ale pokazuje kazdemu 35st:)

NIE MA w sprzedaży rtęciowych.

Są wyglądające identycznie, termometry w których słupek wypełniony jest substancją alkoholową.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://aptekawita.com.pl/pl/termometr-bezdotykowy-microlife-nc100.html

ja mam ten i jestem bardzo zadowolona

http://allegro.pl/termometr-rteciowy-najtaniej-od-firmy-wyprzedaz-i2833981557.html

Mi babka w aptece mowila, ze nie moga juz zamawiac w hurtowniach ale te ktore maja to moga sprzedawac

http://mediconnect.pl/pl/p/Termometr-elektroniczny-bezdotykowy-NC-100-Microlife/480
ja mam taki. polecam.

ja tez polecam najzwyklejszy rteciowy, mimo ze troche trwa pomiar...mialam taki do ucha i czola i lezy w szufladzie gleboko schowany, bo strasznie klamal;) za kazdym razem pokazywal inna temp. jak mierzylismy sobie z mezem, beznadziejny, i bateria szybko pada. moze poszukaj u rodzinki, babci czy znajomych, moze pozycza...

ja miałam elektroniczny pod pachę microlife i mi pokazywał dziwnie niskie temp, więc tej firmie już nie zaufam...
teraz mam jakiś szwajcarski kardio coś tam ;) też pod pachę
te do ucha i czoła słyszałam, że też nie są zbyt dokładne
jak mi coś nie pasuje to i tak biegnę do mamy po rtęciowy bo swoje wszystkie zbiłam :/ widziałam właśnie w aptece jakiś szklany z inną substancją niż rtęć, też ponoć dokładne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam microlife NC 100, jest naprawdę super. Przede wszystkim dokładny i nie przekłamuje temperatury. Porównywałam wynik z termometrem rtęciowym i wychodziło ok.

A ten microlife jest jaki?Do ucha,czola?

do czoła

do czola. tzn przeciągasz w trakcie pomiaru promień od środka czołą do skroni. istotne jest to aby termometr był w tym samym pomieszczeniu co osoba z gorączzką już z 15-20 min przed pomiarem.
ja jestem z niego zadowolona.

wystarczy dobrze zmierzyć a pokazuje właściwą tem.
tak jak wspomniałam. wariuje np jak ma duże zmiany temp otoczenia.
osotanio np żle mierzył bo mielikśmy go w samochodzie kilka godzin ale po 20 min jak pobył w pomieszczeniu to już pomiar był dokładny.

Opinie ma same pozytywne,takze chyba sie na niego skusze:)

wiem że można też go kupić w aptece dbam o zdrowie. zobacz czy na ich stronie w sklepie internetowym nie mają taniej. można odebrać w aptece zamówienie..

Jest,ale drozszy niz na allegro.Dzieki:)

ja też mam microlife jestem bardzo zadowolona moja szwagierka też. Nie włożyłabym dziecku 7 miesięcznemu elektronicznego pod pachę albo rtęciowego zwyczajnie dziecko się kręci. Próbowałam mam stary rtęciowy termometr. A tak kilka sekund i wynik miarodajny sprawdzałam siebie i męża

Elektroniczny ,bezdotykowy microlife -polecam.

hopppp,prosze o opinie o termometrach.

przerobiliśmy taki na podczerwień, zwykły elektroniczny z giętką końcówką i doszliśmy do najprostszego - termometru galowego, następcy rtęciowego ;)

ten na podczerwień potrafił dawać wynik o 1,5-2 stopnia wyższy niż elektroniczny(temperatura mierzona w pupie niemowlaka, z odjęciem 5 kresek) czy galowy http://forum.trojmiasto.pl/Termometr-na-podczerwien-t151257,1,16.html

http://forum.trojmiasto.pl/Gdzie-w-Gdansku-kupie-termometr-rteciowy-t388188,1,16.html

Dzieki Agusia,kurcze moja corka (20 miesiecy) nie da sobie zmierzyć pod pacha,dlatego szukam takiego na podczerwien ktory by pokazywal w miare prawidlowa temp.

ja mojego Mlodego nauczylam mierzyc pod pacha ;) jak mial mniej niz dwa lata.
wkladalismy pod pache ten zwykly elektroniczny i czekalismy na "pik pik" ;) teraz podobnie z tym galowym ale Gabrys juz wie, ze ten termometr nie pika :)

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...