jakie pieluchy dla noworodka?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
jakiej firmy są najlepsze? i ile trzeba kupić paczek na początek w rozmiarze 1?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jakie pieluchy dla noworodka?

Nie polecam huggies, bo sztywne i twarde. Najlepiej kupić z dwie paczki różnej firmy, tak na wszelki wypadek, jeśli dziecko by się uczuliło. U nas zeszły chyba z 3 paczki a później dwójki, mały urodził się z wagą 3300.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam na pierwsze dni dla Maluszka, który przecież załuguje na wszystko co najlepsze.

image

Te zamierzam sama wypróbować po narodzinach Dzidzi.
Używam większych rozmiarów dla starszego Dziecka i jestem zadowolona.

image

Do szpitala brałam dwie paczki (1x Huggies + 1x Pampers).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

obie powyższe są marne dla noworodka, bo twarde. Ja absolutnie nnie atakuję dziewczyny wyżej, bo kwestia gustu i przyzwycczajenia

najlepsze to papers, a odrobina luxusu to pampersy z bawełny, te które na opakowaniu mają rosnącą bawełnę czyli białe kłębki namalowane na opakowaniu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwazam ze dla noworodka najlepsze pampers1,mysle ze na poczatek wystrcza 3-4 paczki .
Ja z mala zuzylam 4 paczki ,teraz rowniez kupuje na poczatek 4 szt.
Uzywalm tych :
http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-pampers-newborn-2-5kg-43szt-i2648521604.html

Te tez sa super ,odkrylam je jak przechodzialm na "2"
http://allegro.pl/pieluchy-pampers-premium-care-1-newborn-156szt-i2689979795.html

wg mnie najlepsze są pampersy, zużyłam 1 ok 2 paczki (córka 4kg po urodzeniu), potem od razu 2. Używaliśmy Dady i Huggisy, u nas nie sprawdziły się. Za twarde. W paczce ze szpitala (chyba w paczce ;)) były tez bella Happy i całkiem ok.

ja wypróbowałam pampersy zielone i białe i dada i najbardziej podpasowały mi dada (ale duzo dziewczyn mowi ze nie sprawdzaja sie dla chłopców bo przeciekają, za to dla chłopców ponoc fajne sa baby dream ) na drugim miejscu dla mnie pampersy białe, zielone pampersy okropne wg mnie :) wiec co mama to opinia ;)

jedynek uzywalismy do 4 tygodni okolo :) córka urodzila sie z wagą 3100 i mierzyła 53 cm :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja rowniez dla dziecka w szpitalu mialam pampers1 i spisaly sie rewelacyjnie, w domu mialam hugissy i byla to kompletna porazka... tak jak kolezanka wyzej napisala, sztywne! do tego jak mała zrobiła siusiu to zawsze bokiem przelecialo, ja na poczatku zuzylam moze z 4 paczki pampers 1, pozniej kupilam pampers2, i jedna paczke dada2 na probe i stwierdzam ze nie jest tak zle :) podobne do pampersow

my używamy pampersów (w szpitalu miałam zielone - 43 szt, w domu mam białe - pakowane po 78)
W tej chwili mamy zużyte zielone i półtorej opakowania białych - w sumie nie liczyłam ale myślę, że można śmiało założyć zużycie ok 10 szt/dobę. Mam jeszcze jedno opakowanie białych ale moja dzidzia urodziła się z wagą poniżej 3 kg i sądzę że jeszcze chwila zanim przejdziemy na 2.

my na początku używaliśmy Bella Happy - nie wiem jak teraz ale 3 lata temu były to jedyne pieluszki z wycięciem na gojący się kikutek/pępuszek :]
byliśmy zadowoleni :] http://www.ceneo.pl/11426771

nie pamiętałam ile opakowań zużyliśmy - ale tu jest moja opinia ;) i było tego ok 10 paczek :] (średnio nam szło 10-14 sztuk dziennie) http://www.bangla.pl/opinie/p2565/bella-baby-pieluszki-happy-0-before-newborn-1-newborn

pampersy i dada z tym ze dady wypadaja dosc duze.1 dady wygladaja jak biale pampersy.

Jak dla nas najlepsze pampers newborn. Z huggiesów nie byliśmy zadowoleni. Nie używaliśmy belli, ale ponoć są ok.

Najlepsze na pocz. pampers premium care,później można próbować z tańszymi ale u mnie się nie sprawdziły i używam wyłącznie Pmpersów.

Aaaa jeszcze, nie kupujcie pieluch z pseudo wycięciem na pępek bo i tak trzeba je wywijać.

my nic nie wywijaliśmy :] Młody urodził się przeciętnej wagi - 3800g :]

Mój miał 3620g i trzeba było wywijać, maluch koleżanki z sali 3600g i też wywijała bellę, takie mam doświadczenia :)

Na początku kupiłam huggies-y (nie miałam doświadczenia, koleżanka mi poleciłą), ale nie sprawdziły się. Córcia bardzo delikatna, miała odparzoną pupę i dopiero pampersy premium care się sprawdziły, później przeszłyśmy na zwykłe pampersy.

Moje Dziecko od urodzenia (waga 3815) do dziś nigdy nie miało odparzeń. Jak zakładacie dziecku pieluszkę, że coś się z niej wydostaje (???) ~:)
Polecam Huggies - mięciutkie, skromny wzór z Kubusiem Puchatkiem, idealny rozmiar.
A wraz z upływem czasu Dada.
Pampersy po pierwszej paczce odstawilam. Bleh ~:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja używałam na początku pampersów, huggiesów i belli... zdecydowanie pampersy sa najmniejsze a belli najwieksze... ja w sumie jestem z wszystkich zadowolona.
Mała urodziła sie 3670,przez pierwszy tydzien wszystkie 1na niej wisiały, używalismy 1 około miesiac, z uzyciem ok 12 na dobe.

Z tymi odparzeniami to też dużo zależy od dziecka... niektóre dzieciaczki są bardziej wrażliwe...

dziecko o wadze 3800g to chyba juz duze dziecko a ne przecietne.
moj mial 3200 i zuzylismy tylko 3paczki. na poczatek ja dla mne tylko pampers super sa te premium care ale my do szpitala mielismy ta mala paczke zielonych.
huggisy kupilam tylko raz juz jakos po roczku i z ledwoscia ta jedna paczke zuzylam bo mnie wnerwialy ze hej straszna tragedia jak dla mnie sztywne i malo chłonne:(
potem sporo tez uzywalismy dady i tez byly bardzo ok przede wszystkim sa miekkie ale juz czuc reka mocz więc mniej chłonne jak pampers.

co do pieluszek dla noworodka polecam pampers ale premium care. sa drozsze ale dla takiego delikatnego malenstwa chyba powinno byc to co najlepsze. pozniej mozna eksperymentowac. te sa delikatne chlonne i cienkie. maluszkowi bedzie wygodnie. niestety mi na poczatek polecila kolezanka bella happy i byla masakra. wyciecie na pepek pic na wode i tak trzeba wywijac a do tega mega przeciekaly bo byly w sumie dosc duze a synek urodzil sie 3600. co do dady dla mnie malo chlonne bo mi sie wydawaly ciagle wilgotne i takie szeleszczace. huggis pozniej uszlo ale bez szalu. my zostalismy ostatecznie przy pampersach. kupujemy na promocjach paczke po 40 zl a dady tez kosztuja praktycznie 30 a jakosc moim zdaniem bez porownania

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?