Rozglądam się za jakimś przedszkolem prywatnym w Gdyni dla mojego synka i nie wiem jakie jest warte zainteresowania. Mozecie jakies polecic? Z góry dziekuję.
Mój synek chodzi juz prawie pół roku do Domowego Przedszkola w Orłowie. Ja sobie chwale to przedszkole.
Ale może poodwiedzaj ze swoim małym kilka różnych przedszkoli, w kazdym są troche inne zwyczaje.
To juz musisz chyba sama posprawdzać.
Na co zwracać uwagę? Każdy zwraca na co innego: cena, godziny otwarcia, wielkośc grup, ilość opiekunek, jedzenie, czy jest wybieg na dworze, czy dzieci chodzą na spacery, jakie są zajęcia w planie, jaka jest współpraca z rodzicami, ogólna atmosfera w przedszkolu itp.
moja coreczka chodzila do delfinka na buraczanej wiec to na pewno moge polecic - bardzo lubila tam chodzic i bardzo jej sie podobalo. Jest tez u cioci dorotki na fikakowie i nowo otwierana placowka na dabrowie u cioci kloci.. jest jeszcze smerfowy domek ale raczej nie polecam :)
ja słyszałam średnie opienię na temat poziomkowa, ale jak szukacie na Dąbrowie, to moja znajoma posłała córeczkę do u cioci kloci, jak narazie jest bardzo zadowolona, więc może warto tam zajrzeć, to też jest na poziomkowej
A nie jest już za późno na wybór nawet prywatnego????
Moja kuzynka zapisywała już jakiś czas temu swoje dziecko i nie było miejsc.
Po wielu telefonach i przypominaniu się ktoś zrezygnował i udało się ale mieli farta.
Nazwy przedszkola nie pamiętam. Z kolei koleżanka posłała córkę do przedszkola na ul miodowej. Mała chodzi już ponad rok i jest zachwycona.
A przy wyborze należy zwracać uwagę na różnorodność prowadzonych zajęć, ilość osób w grupie, ilość wyjazdów atrakcji, program , plac zabaw(położenie, czy trzeba dojść), catering, no i najważniejsze kadra. Warto przeczytać przed odwiedzinami konkretnego przedszkola statut, żeby być na bieżąco.
Słyszałam wiele dobrego o Akademii Przedszkolaka na Kacku. Mają tam między innymi angielski metodą Helen Doron, własny plac zabaw, ja już nie mam dzieci w wieku przedszkolnym, ale moje znajome bardzo sobie chwalą poziom i różnorodność zajęć. Ich stronka to akademiaprzedszkolaka.pl
Synek chodził przez rok do Poziokowa juz na Imbirowej. Swietne, przyjazne miejsce dziecku, bardzo dużo zajęć, dużo się dzieje, dzieci sie nie nudzą. Bardzo dobry personel (2013/2014). Cena przystępna jak na prywatną pklacówkę, drobny minusik za mały plac zabaw ale w planach miało byc powiekszenie- dzieci często wychodziły na zewnątrz na spacery. Zdrowy catering- z czym bywa różnie. Suma sumarum ocena na zdecydowany plus- ja osobiscie polecam.
poprzednio przerabialiśmy Bystrzaki- generalnie dziecku nie było źle ale właściel oszczedzał na ogrzewaniu ( w nocy wyłączone ogrzewanie) , jak przychodziły dzieci to była po prostu lodówka. Synek często chorował więc zrezygnowałam, małe porcje obiadowe- dziecko wracało głodne. Nie polecam- jedyny plus (w 2012) wspaniały personel, niestety o Właścicielu nie da się tego powiedzieć
Ja też potwierdzam że nie jest dobrze w Bystrzakach ,najważniejszy jest zysk właściciela a nie dobro dziecko.Dlatego teraz zmieniają nazwę na Misie Tulisie .Widocznie zła opinia jest o nich przekazywana .
Właściciel pięknie przedstawia ofertę za którą niestety nic nie stoi.
Dzieci są głodne ,posiłki to racje głodowe .
bardzo dobrym miejscem jest Sikoreczka na Karwinach na Buraczanej. Moja córka nie chciała z tamtąd wychodzić. Świetnie nauczyła się angielskiego, śpiewała w domu piosenki. Atmosfera jak w domu - ceny moim zdaniem niższe niż w wielu innych miejscach. Wystarczy zajrzeć na stronkę Trójmiasta jakie mają opinie. Moim zdaniem jest to za słabo rozreklamowane miejsce. A szkoda.
Oprócz strony trójmiasta jest jeszcze nowo powstała strona topedu.pl
Listę przedszkoli w Gdyni można sprawdzić pod adresem http://przedszkola.topedu.pl/gdynia/
Rewelacyjne jest Przymierze z Dzieckiem.Polecam w imieniu swojej coreczki i swoim.Mała jest zachwycona i nie chce wracać do domu.Personel i warunki lokalowe super.
Moj synek chodzi do przedszkola na Dabrowie, na Oliwkowej. Moge polecic kazdemu. Zapisywalismy duzo wczesniej, ale poniewaz sie przeprowadzamy to zwolnimy miejsce w najmlodszej grupie.
Dziś dzwoniłam do przedszkola U Cioci Kloci na Dąbrowie i tam przyjmują od roczku, ale pod warunkiem że dziecko chodzi, moja znajoma wysłała tam dziecko i jest bardzo zadowolona, więc ja wyślę swoją córeczkę, jak tylko zacznie chodzić
U cioci Kloci było super przedszkole dopóki pracowała tam pani Jola i pani Beatka, wprowadziły tyle zmian, dekoracji, moje dziecko ciągle pyta o panią Beatkę co się stało, gdzie są te panie???
Mój starszak chodził do Akademii Przedszkolaka na Kacku. Bardzo dobrze wspominam ten okres. Dzieci nie było dużo i były dobrze zaopiekowane. Miały ciekawe i różnorodne zajęcia. Maluch czuł się tam dobrze a w przypadku "kryzysów" zawsze mógł liczyć na przytulenie:). Świetna była pani Lila, ale niestety już tam nie pracuje.. A szkoda, bo jej podejście do dzieci było rewelacyjne.
Polecam Promyczek na Chwarznie. Mój synek chodzi od roku i zawsze był zadowolony. Mało dzieci bardzo fajne Panie, dużo zajęc dodatkowych w cenie. Bardzo dużą uwagę zwraca sie na to aby dzieci przychodziły zdrowe do przedszkola. I jeszcze bardzo częste super wycieczki: lekcje w ZOO, teatr muzyczny a w maju filharmonia. A płacimy 600zł
Mogę szczerze polecić Akademię Przedszkolaka na Kacku, Pani Kasia, która jest wychowawcą to bardzo miła i ciepła osoba), utuli każde dziecko . Fajne zajęcia, śliczny plac zabaw. Polecam gorąco !!!
Mama Mai
Właśnie jesteśmy z mężem po kilku wizytach w kilku przedszkolach. Wybraliśmy Akademię Przedszkolaka na Kacku. Pani Kasia zrobiła na nas bardzo dobre wrażenie. Druga pani zresztą też. Bardzo bogaty program i angielski codziennie. Super. Sala przedszkolna duża i wysoka :) Dzieciaki maja się gdzie ruszać. Polecam
Karolina i Mirek
Absolutnie nie polecam przedszkola nr 22.
Dyrektorka przedszkola jest jakaś nie normalna! Ogląda dzieciom ręce na pierwszym widzeniu!! Selekcja wg zarobków rodziców! NIE POLECAM!!!!
Polecam Bystrzaki na Dąbrowej:) Rewelacyjne przedszkole;) Nasza córeczka jest w najmłodszej grupie i bardzo szybko polubiła przedszkole. Miała chodzić3 razy w tygodniu, ale tak bardzo się jej tam podoba, że chodzi codziennie:) Panie rewelacyjne, małe grupy:) No i ważne dla mnie było to, że przedszkole jest zarejestrowane w Kuratorium Oświaty. Mają wiele wspaniałych akcji, przedstawień, j.ang, rytmikę i bogaty program. Polecam!
Bardzo dużo niepochlebnych rzeczy w Gdyni się mówi o Bystrzakach, więc zmienili nazwę na Misie Tulisie. Jeżeli to taki Tuliś jak w Toy Story 3 to chyba nic się nie zmieniło?
Ja ze swoich doświadczeń mogę powiedzieć, że warto zawiesić oko na ofercie przedszkola Wielka Przygoda (http://www.wielkaprzygoda.com Moje dziecko tam chodziło i byliśmy naprawdę bardzo zadowoleni :)