jakiego developera polecacie

Witam!Myślę od jakiegoś czasu żeby kupic szeregowiec w
baninie,jakiego developera polecacie i jak się mieszka na tej dzielnicy??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jakiego developera polecacie

Nie wiem, czy któryś z "czołowych" developerów w Baninku jest godny polecenia ...wszystko zalezy, o jakiej lokalizacji myślisz, wtedy developer jest tylko jeden do wyboru.

Jesli mogę coś Ci poradzić, to zastanów się, czy na pewno chcesz tu mieszkać, tj. dokładnie sprawdź sobie sama takie kwestie jak dojazd w korkach, lokalizacja chałupy, ruch za oknem i nad dachem (samoloty) itp., czy to Ci na pewno pasuje ...

ja nie sprawdziłam dokładnie i żałuję, nie domu, bo mój bardzo mi się podoba, ale tej całej reszty ....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakie korki? drogi?- jak na każdej wiosce, samoloty - to zależy w którym miejscu w Baninie,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Witam. Jezeli chcesz kupic szeregowiec w Baninie skontaktuj sie ze mna. Posiadam dosc duza ilosc ziemi i na ktorej postawie szeregowiec wedlug twoich wymagan i chetnie Tobie go sprzedam.

z tego co slysze wielu chce sprzedac swoje nieruchomosci bo zaluja. podstawowe minusy:braki w infrastrukturze szczegolnie drogowej, korki dojazdowe, specyficzna klientela osiadajaca w baninie oraz to ze jak sie ma spory pierwiastek "miejskosci", czegos po czasie zachlysniecia wsia, zaczyna brakowac. Bardzo duzo czasu zabiera np. pielegnacja nawet malego ogrodka oraz techniczne i pielegnacyjne (np. sprzatanie) dbanie o dom. z ciekawostek to szambo, poczta w baninie (nie dochodzace listy) oraz spoleczna mieszanka kaszubsko-miejska. sporo ludzi robi tak: kupuje fajne mieszkanie w miescie i dzialke z domkiem (ocieplenie, kominek) na kaszubach. kazdy weekend i wolny czas mozna tam spedzac. nie daj sie zwieść wrazeniom latwego i tanszego zycia na suburbiach. nic z tego. wychodzi drozej. tylko za naprawe mojego samochodu z tytulu dziur i osadzania sie soli (z czestego posypywania listopad-marzec) zaplacilam ostatnio 800 zl. pzdr
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

dokładnie tak jest. Nie jeden żałuje, że swoje korzenie właśnie chce zapuścić w Baninie. Jest ciężko się przyzwyczaić do braku odpowiednich dróg, połączeń z trójmiastem, nieodśnieżonych ,,ulic'', no i dziwnych ludzi którzy w takich skupiskach jak te szeregowce, bliźniaki, ,,czworaki'' stają się anty-ludzcy. Oczywiście nie wszyscy ale większość owszem.
Jak ,,Ala'' wspomniała - poczta to dramat. W tak szybko rozwijającym się Baninie - szambo to dramat, drogi tak samo. To gdzie tu plusy mieszkania w Baninie. Wyjątek to oczywiście tanie lub w miarę tanie kupno mieszkania od developera. I tylko to przyciąga potencjalnych nowych ,,zadowolonych'' mieszkańców, którzy później zaczynają żałować.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przywoływany szegeg to specyficzna zabudowa i trzeba sobie z tego zdawać sprawę...wszystko zależy od sasiadów.Ja przeprowadzki do Banina nie żałuję.dodam że kupiłem działkę i się wybodowałem.Może nie olbrzymią -1000em .Nie wyobrażam sobie teraz mieszkać w bloku.Szambo miałem do tego roku,już jest kanaliza.Fakt na wiosce sa minusy, ale ludzie często zapominają jak jest w mieśćie.Pamietam ekipy osiedlowych chłoptasi popijajacych non toper piwko pod chmurką i drących japę....szum samochodów,obsr....ne trawniki itd.Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Nie ma miejsca idealnego.Zakładam że może na starość sprzedam dom i gdzie sę wyniosę,a może nie. Na pewno dobrze zakup przemyśleć

a propos szeregowcow przez niektorych miejscowych zwanych oświęcimiem (choc to skandaliczna nazwa). fakt, tanie a nawet b. tanie. i wlasnie przyciagaja roznych typow. moi znajomi z nowego portu (mieszja teraz w baninie) mowia ze w szeregowcach w baninie odnajduja wielu ludzi z nowego portu, letnicy, zabianki, oruni. trzeba wziac pod uwage ze niektorzy z nich to lekko mowiac specyficzna mieszanka, czyli np. jak mowia znajomi, szereg dalej impreza co 3 dni , a na dzielnicy nieudolna policja z zukowa/ kartuz jest co kilka dni. tanie marzenie moze przeobrazic sie w horror. znam rodzine (mieszkali w blizniaku, nie szeregowiec) ktorzy po 4 latach wrocili do miasta. dosc mieli nie tylko szamba i korkow ale sasiadow. moge potwierdzic ze odbila im palma po przeprowadzce i moim znajomym (mega spokojni) uprzykrzali zycie jak mogli
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam wrażenie, że zmieniają się oczekiwania dlatego wydaje się źle. Zanim przeprowadziłem się z małżonką do Banina, do znienawidzonego przez niektórych kołchoźniko-szeregowca mieszkaliśmy w bloku, codziennie walczyliśmy o miejsce do zaparkowania auta, codziennie praktycznie staliśmy w korkach mniejszych bądź większych (tak, teraz nie stoję w korkach bo do miasta nie muszę jeździć i nie chcę właśnie między innymi przez to, od razu jestem wściekły jak więcej stoję jak jadę, praca na obrzeżach), płaciliśmy sam czynsz za mieszkanie mniejsze jak 40m2 większy niż teraz zimą wszystkie rachunki (gaz, prąd, woda), mieliśmy balkon na którym nie mieściła się rozłożona suszarka na pranie a teraz mamy kawałek trawki i można na leżaczku się wywalić. Debile mieszkali w bloku tak samo, nie jeden nie dwóch + na drogach codziennie dziesiątki.

My jesteśmy zadowoleni, nie oczekiwaliśmy DOMU za miastem więc nie ma zawodu z tytułu jakichś wyimaginowanych oczekiwań co niestety zauważyłem, u niektórych się pojawiają. Taki trochę syndrom człowieka, któremu wydaje się, że jest bogatszy bo ma większy kredyt. Takie małe spostrzeżenie: zauważyłem, że Ci "dziwni" często mieszkają w tych największych mieszkaniach, Ci chyba mają problem z tym, że ich "dom" pomimo gabarytu domu jest kołchoźnikiem tak jak nasze mieszkankna 64 czy 75m2. Na szczęście nikt mnie nie zmusza się z nimi przyjaźnić :)

Pozdrawiam niezadowolonych i zadowolonych
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie drogi fatalne, a jak już coś zaczną to końca nie widać. Ruchy powolne jak nie powiem co, widać to po remoncie pod ,,biedronką''. Kolejna sprawa co niektórzy ludzie są nie reformowalni i nie mówię tu tylko o osobach które się przeprowadziły z ,,miast'' tylko o osobach które mieszkają tu od latttt , mam wrażenie jakby nie na rękę była im rozbudowa tej wsi, są złośliwi i źle, wrogo nastawieni do ,,nowych''. Ludzie świat się zmienia, wszędzie wszystko jest rozbudowywane to czemu nie Banino. Wyluzujcie trochę! Czy ,,zawsze" Polak musi być wredny, zawistny i zły. Bądźmy dla siebie mili a od razu będzie się lepiej mieszkało. Szanujmy się nawzajem a będzie dobrze. Niech łata typowy wieśniak odejdzie w niepamięć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe, że ja mam odwrotne odczucia. Bardzo sceptycznie podchodziłem do domku w szeregu, gdyż cały życie mieszkałem w blokach. Dzisiaj nie żałuję. Prywatny ogródek, dużo przestrzeni w domu, podłogówka, wielka wanna, garaż, grillowanie, trampolina i milion innych rzeczy których ja i moje dziecko by nie miało. Za cenę małego mieszkania na dalekich peryferiach Gdańska. Wydawało mi się, że koszenie trawy to jakiś koszmar, a ja znalazłem w tym fun, sposób na odstresowanie i przewietrzenie się. Takie drobne prace przy domu dają wręcz satysfakcję. Jeśli chodzi o infrastrukturę to jest to samo co na dowolnym peryferyjnym osiedlu. Duża szkoła, Biedronka, Żabka, jakieś delikatesy, czego chcieć więcej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zobacz mueller dream haus - to pierwsza inwestycja tego dewelopera i wygląda fajnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My polecamy Marsol.
Mieszkamy kilka lat i jesteśmy zadowoleni :)
Miło, profesjonalnie i uczciwie.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

podobno ta zabudowa muellera powstała na terenach mocno podmokłych, przed budową developer zasypywał tam "bagienko"...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

i bagienko było tylko na tej jednej działce? Bo ta obok na bagnistą nie wygląda. Chyba, że hurtem zasypał całą ulicę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tereny podmokłe to duży problem w Bagninku, przed zakupem warto sprawdzić teren..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic nie było zasypane i bagienka też nie było, wiec proponuję następnym razem sprawdzić dokładnie informacje, a nie wypisywać bzdury.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Deweloperzy wyrownuja sobie teren zastępując mokradła. Budują 100 mieszkań na 1 m2 i biznes się kręci. Nigdy bym tego nie kupil

Inne tematy z forum

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...