może macie jakieś sprawdzone firmy smoczków, które maluszek trzyma sam, ja mam i avent i nuk ale niestety cały czas maluchowi wypada
polecie coś prosze!!!
Re: jakiej firmy smoczek, który nie wypada z buźki
Majaki
(16 lat temu)
to nie kwestia smoczka, tylko dziecka, wypluwa bo tak chce, wypada, bo nie potrafi go utrzymać, albo nie chce, po prostu, ja mam tommee tippee jak ma ochote ssać to smoczek się trzyma w buzi a jak nie to co chwila wypluwa, ja wkladam on wypluwa, albo po protu się nim bawi
goralka
(16 lat temu)
dzięki maju Twój synuś miał taki śliczny smoczuś i tak pięknie ssał a mój mały pluje i pluje a dziś idziemy na zakupy to może mu coś kupie.
do Majaki: och ale go przegrzałam-durma matka!! dobrze, że się pojawiłaś na horyzoncie i zobaczłam Kostka na "letniaka" bo bym pewnie jeszcze na zimowo hi hi
~rybalon1
(16 lat temu)
mój syn mial tak że smoczka 0-6 m-cy nie umiał utrzymac w buzi i kupiłam pow. 6 m-cy NUK i załapał odrazu i juz nie wypadał mu - od poczatku miał ten wiekszy smok , wiem ze niby nie powinno sie tak robić ale nie było innej rady ten malutki był poprostu zbyt mały i krótki .........oddam ,że nie miało to jakiś negatywnych następstw.
~Timszel
(12 lat temu)
A słyszałyście o smokach z przytulanką? Jeśli już dziecko nie funkcjonuje bez smoczka, bo oczywiście lepiej i prościej jest bez, to sprawdzają się smokoprzytulaki firmy Wubbanub albo Pacimals. Ciężko dostępne w Polsce, ale można znaleźć na allegro. Np. znalazłam tutaj http://allegro.pl/smokoprzytul(...)3036369485.html
AsiaczeK_S_88
(12 lat temu)
mam tego wubbanuba, jak był położony na brzuchu to nie wypadał, ale córka spała na boku i był problem
zresztą dostała go za późno, miała już swój ulubiony, więc tego nie zaakceptowała zbytnio :)
~....mama
(12 lat temu)
To nie zależy od firmy tylko od kształtu smoczka moja córcia nie trzymała żadnego oprócz zwykłego canpolu za kilka zł w kształcie podobnym do zakończenia butelki takiej trochę żarówki, inne typu tommy t., nuk, mam, itd Te smoczki były w standardowym kształcie. Ja dopiero potem odkryłam że są 3 a nawet cztery typowe kształty smoczka/
AsiaczeK_S_88
(12 lat temu)
u nas też najlepiej sprawdziły się baloniki z canpola, tt też takie ma
oczywiście, że to czy smoczek wypada czy nie nie zależy od firmy, tylko od kształtu no i od dziecka :) ja swoim musiałam przykładać pieluchę, żeby smoczek nie uciekał, aż w końcu dobrze załapały :)