jakiej muzyki słuchaja 7-latki - cd w prezencie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
chciałabym podarować siedmiolatce jakaś płytkę z muzą, ale kompletnie nie wiem co jest na topie, czego słuchają Wasze dzieci, możecie coś polecić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jakiej muzyki słuchaja 7-latki - cd w prezencie

moi uczniowie 7-latki to słuchają Rihannę albo Lady Gagę :l albo (o zgrozo!!!!) Selenę Gomez czy przeklętego Justina Biebera :l
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moi Ewy Farna

a moja siedmioletnia córka słucha nadal piosenek dla dzieci - chyba jakaś zacofana :)

natomiast od powrotu z zielonej szkoły śpiewa "jesteś szalona", co mnie doprowadza do szału :)

Moj tego co leci na vivie i mtv .

Akurat lady gage mogę polecić każdemu dziecku, wiem za tam są przekleństwa i sex ale ona uczy wasze dzieci zeby być sobą, nie bać się być inny, orginalny, taki jak się jest naprawdę, uczy tolerancji, tego ze ważne jest to co się ma w środku ale nie na zewnątrz, i uczy tego zeby zawsze iść swoją drogo nie bojąc się nikogo do marzeń. Jeśli nie macie pojedziecia nawet jak dana piosenkarka się nazywa to nie wypowiadajcie się na jej temat, niechodzi mi tylko o gage ale o wszystkie gwiazdy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

moja bratanica (8l) slucha Hany Montany, tez kupilam jej zetaw cd i byla uhahana od ucha do ucha, szukaj plyt Hanna Montana lub Miley Cyrus :)(czy jakos tak?).

Moj 6-latek slucha Shakire, wszystko. Poza tym podoba mu sie sporo przebojow z 4Fun Tv i Eski. Nie trawi boysbandow, Biebiera, Gomez, Montany itp. sztucznych tworow. Sam z siebie, ja nie ingeruje w to co Mu sie podoba.

7-letnia kuzynka, slucha takze Shakire, przeboje muzycznych tv, ale lubi tez One Direction, czy Ewe Farne.

Mysle, ze skladanka typu lato eska 2012, czy cos w tym stylu powinno sie spodobac i raczej rodzice kupuje pelne plyty, wiec nie powinnas zdublowac.

u mnie króluje Ewa Farna

a moja słucha piosenek dla dzieci :)))

lubi też się bawić w karaoke i też piosenki dla dzieci nie wiem ale wydaje mi się że to za wcześnie na to żeby dzieciaki słuchały takich poważnych piosenek, nie mówię że jak w radiu leci to wpada jej czasem w ucho ale nie żeby np. chodzić ze słuchawkami na uszach :)))

Kurcze, no ja znam wiele dzieci 6-7 letnich sluchajacych normalnej muzyki i kazde na swojej wiezy, a nie w sluchawkach ;) . Albo w tv, czy na kompie. Sluchawki psuja sluch na to jeszcze maja czas.

A na dzieciece piosenki to chyba jednak nieco za pozno, w koncu jak sama nazwa na takich plytkach wskazuje: piosenki dla przedszkolaka.

moja słucha, lubi i tyle i niech jej tak będzie, niech jak najdłużej będzie dzieckiem, nie słucha i nie śpiewa piosenek dla przedszkolaków, tylko ma mnóstwo innych, również po angielsku :)))))

zgadzam się z zuzik. jak napisałam wyżej moja ma 7 lat i tez słucha piosenek dla dzieci. Nie takich dla przedszkolaków. I też dużo po angielsku.

Wydaje mi się, że jak 6-7 latki oglądają mtv, viva, eska tv to jest przegięcie. Co drugi teledysk przesiąknięty seksem.
Koleżanka córki śpiewa jakaś piosenkę ze słowem 'seksowna" i jak dla mnie to nic fajnego.

jak lecą piosenki w radiu to sobie podśpiewuje, tańczy, ale na pewno nie słucha rihanny (czy, jak to się pisze), Lady gagi itp. Jako matka 7 latki uważam, że to za wcześnie. Tam tylko seks, seks, seks...

Dzieci słuchają tego co rodzice, bo rodzice powinni wychowywać dziecko także pod względem kultury czyli film teatr muzyka sztuka. Moim zdaniem jeśli sama nie znasz odpowiedzi na to pytanie to nie kupuj płyty. Jakby moja córka dostała Bibera albo Hanne Montanę to zostałaby jej zabrana bo to zwykły szajs a nie muzyka (oczywiście to moje zdanie) Moja córka z uwielbieniem słucha eski rock bo to muzyka której słucha się u mnie w domu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

bez przesady. siedmiolatki maja prawo czuc sie dziecmi, oczywiscie pod kontrola. owszem dzieciom nalezy podsuwac pewne rzeczy (muzyke, filmy, sporty itp, ktorych my sami sluchamy), ale nie zgazam sie ze jak mama z tata sluchaja nirvany czy bacha to dziecko musi tego sluchac a jak spodoba sie jej cos inego to "zostanie jej to zabrane". to chyba nie jest wychowane tylko jakis rygor? jak mama z tata graja w tenisa a dziecko chce grac w ping ponga to zoastanie mu to zabronione, bo ping pong to mniej prestizowa wersja tenisa? poza tym zabierajac czy zabraniajac nie unikniesz tego ze dziecko nie bedzie sluchac danego typu muzyki kiedys. lepiej by samo od malego wybralo (a zeby dokonac wyboru trzeba poznac rozna muzyke, kulture itp), pod kontrola rodzicow, a nie potem w wieku 17 lat zachlysnie sie hip hopem, bo zakocha sie w koledze hiphopowcu. zachlysnie, bo to co zakazane zazwyczaj najbardziej pociaga..i oslepia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam sie z Iris. Myz mezem zupelnie innej muzyki sluchamy, ale nasze dziecko ma pelny wybor. Fajnie, ze sam odrzucil to co najgorsze (dla mnie), czyli boysbandy, girlsbandy, Biebera, Montane itp. Ale na pewno bym Mu nie zabronila. Probujemy pokazac, co nam sie podoba, ale chyba to nieco za mocna muzyka dla Jego wieku. Poza tym ja tez w podstawowce sluchalam Madonny, nawet Modern Talking i wyroslam na ludzi ;). Rodzice mi nie zabraniali tego sluchca, chociaz przynajmniej tate nieco smieszyla taka muzyka. Od 7 klasy sama zaczelam sluchac polskiego punka, rocka i U2. Potem juz tylko mocniej. Nikt mi nic nie podsuwal, ani nie usuwal.
W tym momencie moj synnajbardziej lubi PSY Gangdam Style... i polowa szkoly to spiewa. Co to komu szkodzi. Usmiac sie mozna przynajmniej ;) .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje dzieci słuchaj takich "wykonawców" jak Selena Gomez, Debby Lobato, Lady Gaga, Rihanna, Hanna Montana. Czasami muszę wyjść z pokoju bo nie da się tego słuchać.

ojj stety czy nie:) teraz i wsród dzieciaków moda rządzi to co gra w vivie czy mtv króluje w szkołach, chociaż zalezy jeszcze gdzie...u mnie w domu raczej sama dla siebie puszczam sobie muzyke dla dzieci typ M.Jeżowska, Smerfne Hity, Fasolki itp. i mimio iż dzieciaki owszem słuchają innej muzyki to wiem że to tez im sie podoba i z takiej płyty też by sie pewnie ucieszyły:) Poza tym coraz rzadziej można spotkać CD z takimi przebojami chyba tylko w empiku jeszcze coś można znaleźć i w ToysRUs widziałam spory wybór, poza tym już niedługo tylko w antykwariacie;)

To zależy. Kiedyś była taka składanka "Smerfne hity" moje dzieciaki uwielbiały tego słuchać ;)

Inne tematy z forum

Strona wyjątkowy prezent lub katalog marzeń - proszę o opinie. (9 odpowiedzi)

Czy ktoś już zamawiał z Was z tych stron jak w tytule ? Jakieś opinie ?

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...