jakim nazwiskiem się podpisać na ślubie kościelnym??
Mam takie pytanie,jesli slub cywilny jest przed slubem koscielnym i urzednik na cywilnym mowi ze ostatni raz podpisuje sie swoim nazwiskiem,to w momencie slubu koscielnego jak na pewno tez podpisuje jakis papier (juz bez urzedu ale sam akt slubu czy jak sie to nazywa) podpisuje sie swoim w koncu juz legalnym nazwiskiem meza,czy wtedy znow starym?? Bo jak to bedzie wygladalo?Formalnie to juz mam inne nazwisko prawnie,wiec nim sie powinnam podpisac ale praktycznie glupio jest jak do slubu przystepuja 2 osoby o tym samym naziwsku po czym nic sie nie zmienia... Jak myslicie? Mam tez 2 pytanie: jak szybko trzeba zglosic do ksiedza przed slubem zmiane naziwska (w wyniku slubu cywilnego skoro go bierzemy na pol roku szybciej) zeby nas jeszcze stamtad nie wygonil:-D Bo wiem ze ksieza nie akceptuja mieszkania ze soba i bycia malzenstwem przed slubem koscielnym,nie wiem czy to zrozumie... Najciekawsze ze nauki robimy jeszcze z roznymi nazwiskami, poradnictwo zrobimy juz z tym samym,i slub koscielny tez:-) Ciekawe jak ksiadz na to spojrzy...