jest 40tc i brzuch wysoko!

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
hej miala/ma ktoras taki problem? 40 tc a dziecko nadal nie wciska sie w kanal rodny (czyli nie ma sie widocznego obnizonego brzucha) ?? zaczyna mnie to martwic, moze dziecko nie ma sil sie zaczac przeciskac?? wiadomo ze nie ma reguly ale to czas porodu ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jest 40tc i brzuch wysoko!

mi do samego porodu brzuch nie opadł - takze nie jest to regułą - urodzilam w 40 tyg w terminie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja też do samego porodu miałam wysoko brzuch w pierwszej jak i drugiej ciąży w obydwóch przypadkach poród był po terminie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ostatnio lekarka mi mowiła że z tym obniżaniem brzucha nie ma reguły :) a nie czujesz jak dziecko się ustawia --> mój od paru dni ewidentnie pcha się na zewnatrz i uciska na spojenie łonowe i wogóle dół brzucha (uczucie jakby jakbyś miała śrubkę w środku) :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

dzieki, ale w takim razie czeka mnie urodzenie klopsa po terminie:/ a moze mozna jakos dopomoc dziecku, np. poskakac zeby sie zaczal wciskac :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kochana nie martw sie
kazdy inaczej to przechodzi

ja nie mialam skorczy wg badania KTG a rodzilam pelna parą :)
wszystko bedzie ok :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

magdzik nei łam się, j mam taką samą sytuację, dziś 8 dzień po terminie z OM no i co ja mam powiedzieć? Tez podobno mam wysoko brzuch,ale lekarz mi juz powiedzial na wizycie ze główka w kanale. Spokojnie :))

dzieki laski, te oczekiwanie jest okropne co. a dziecko przybiera ciagle na wadze w brzuszku :P

wiadomo każda chciałby już urodzić :) ja stosuję właśnie zasadę 3 S czyli seks, sutki (masaż) i schody (schodzenie/wchodzenie) a do tego piję herbatkę z liści maliny (podobno lepsze są po niej skurcze chociaż sama nie wywołuje porodu) i łykam wiesiołka :) no zobaczymy jak to bedzie - dzisiaj pełnia a podobno to pomaga hihi

a ja nic nie robiłam żeby szybciej urodzic, tylko miałam aktywny tryb życia, urodziłam 4 dni po terminie. Brzuch nie zawsze opada do porodu więc się nie przejmuj ;P Szybgkiego rozwiązania życzę :)

Ja miałam brzuch w chwili rodzenia, jeszcze tak wysoko, że mogłam sobie kufelek na nim postawić:)haha

Pępek to miaąłm pod cyckami normalnie;)

Rodziłam 4 dni po terminie, i nic nie stosowałam na przyspieszenie, ale już mnie zaczynało to wkurzać i plan ewakuacji był:)

Mi brzucho nie opadł w ogóle. Urodziłam w 42 tygodniu.

A mi opadł jakiś tydzień przed rozwiązaniem,a urodziłam również w 42 tygodniu.

mnie też wcale nie opadł i wody nie odeszły, stosowałam sprzątanie, schody i sex, i w końcu zaczęły się skurcze, ale do końca dzidzia pchała się " w drugą stronę":) na szczęście wszystko skończyło się ok, starałam się rodzić aktywnie, przyjechałam z małym rozwarciem i bardzo szybko dzięki piłce osiągnęłam 5 palców, dostałam tylko oksytocynkę na wzmocnienie skurczów i po 5 godzinach było po wszystkim, także nie martw się;) będzie dobrze!

ja mam 9 dni do terminu, brzuch wysoko, we wtorek gin powiedział ze "wszystko zamkniete", mam tez tak jak Sorha - nacisk na spojenie łonowe! jak wstaje to trudno mi jest sie rozruszac...

poprzednio też mi brzuch nie opadł wcale...urodziłam w 42 tc i brzuch cały czas był wysoko

u mnie brzuch nadal wysoko ale tak mnie boli cały dół (spojenie itd) że nie mogę dzisiaj chodzić (a w nocy była po prostu masakra z przewróceniem się na drugi bok) - zastanawiam się czy to może być objaw zbliżającego się finału czy po prostu wczoraj za duzo się nachodziłam ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Wysokość" brzucha to sprawa indywidualna. U mnie np nie obniżył sie praktycznie aż do rozpoczęcia porodu (41tc), a ledwo chodziłam na koniec ciązy, wszystko mnie bolało.
Jeszcze w szpitalu przy badaniu lekarz mówił że "dziecko wysoko' itd itp a jak przyszły właściwe skórcze to szybko urodziłam, bardzo szybko nawet. Także wysoki/niski brzuch może nie mieć nic do rzeczy w sprawie terminu porodu :)

no mam nadzieje :)

mi też brzusio nie opadł, miałam tak duże dziecko 4270 gr, że brzuch nie miał mi już gdzie opaść, poród w 42 tc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.