jeżdżę lewym pasem i już mam zawieszenie i układ kierowniczy

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
do naprawy i kto mi za to zapłaci . A w zeszłym roku na jesieni przed zimą wymieniałam końcówki l amortyzatory , spreżyny oraz prawy łącznie z rozwalonym łożyskiem koła z przodu. I znów z prawej strony poszedł amortyzator i znów mechanik w serwisie mówi że z prawej strony wszystko do wymiany. Jeżdżę codziennie w obie stroony ulicą Mostową, Pod zrębem , Stoczniowców , Buczka , Bitwy pod Lenino. Jak ktoś chce sprawdzic ich stan to lepiej terenowym autem aby sobie nie uszkodzić. Motocyklem to wypadek gotowy takie sa dziury. A tan niestety nie ma dwóch pasów jednego kierunku . To ulice dwukierunkowe jednopasowe. MASAKRA. TO PEWNIE ZMOWA MIASTA ŻE NIE REMONTUJA BO MAJA KONEKSJE Z WARSZTATAMI :(((((((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: jeżdżę lewym pasem i już mam zawieszenie i układ kierowniczy

Występujesz do Miasta o odszkodowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziury należy skrzętnie omijać.
Poza tym nie wiadomo jakiego pochodzenia są części , które mechanik Tobie montuje ???
- Jemu jest na rękę często naprawiać samochód osobom nie mającym o tym zielonego pojęcia , na dodatek montować części z szajsmetalu i wymieniać , gdy tak na dobra sprawę nie ma jeszcze takiej potrzeby.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakim to trzeba być debilem, żeby nie zgadzać się z powyższymi opiniami/radami?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zmień mechanika. Jak widać, ten u którego serwisujesz auto używa badziewnych zamienników. Ja moje auto naprawiam sam, ale kupuję najlepsze marki części i jakoś zawieszenie daje radę na naszych drogach. Od ostatniej wymiany końcówek i sworzni zrobiłem 30 tys km i w zawieszeniu nic złego się nie dzieje, amortyzatory żyją już 150 tys km i nadal tłumią prawidłowo. Z tym że auto to wyśmiewana skoda ;-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zmień swoje niemieckie "auto" na coś porządnego. W japończykach zawieszenie bez problemów wytrzymuje 50 - 70 tys. km.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

naucz sie jezdzic jak sa dziury to bedziesz mial sprawne auto,skoro grzejesz na zlamanie karku to twoja sprawa
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeden wielki bełkot
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale Ty się chwalisz czy żalisz? Wszyscy jeździmy i widzimy jak jest. Zawsze możesz zmienić samochód na quada czy crossa i zaoszczędzisz na naprawach. Lada dzień mają pojawić się rowery miejskie i znów możliwość zaoszczędzenia :)
Nie lepiej iść się przejść na spacer i chociażby posłuchać szumu fal, niż użalać się nad sobą na forum?
o jo joj jakiś Ty biedny.. ale już dobrze. Już dobrze. Niedługo połatają i wszyscy będziemy szczęśliwi, tylko cierpliwości.
Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0