kamerzysta

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Jestem ze Starogardu. Poszukuję godnego polecenia kamerzysty na 22 sierpnia 2009r. Wykonałam dwa telefony do firmy BERBEĆ i REC i mam już dosyć. Oni już nie wiedzą, jaką cenę mają krzyczeć 1 800zł. Ja nie zarabiam tyle w miesiąc, co oni w jedną noc SZOK!!! Daniel O. rozłączył się jak zaczęłam z nim negocjować później nawet nie odbierał tel. Proszę o pomoc wiem, że jeszcze dużo czasu zostało, ale chcę już mieć to z głowy. Z góry dziękuję. Magdalena
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kamerzysta

witam

ja moge polecic Pana Tomka z Kartuz ale nie wiem czy ma wolny termin. Nie wiem ile teraz bierze za filmowanie ale to nie jest wcale jedna noc jeszcze sporo czasu zajmuje montaz filmu.

Możesz podać jakieś namiary.

Cóż kamerzysta z którym pracuję bierze 1550 PLN za film ze ślubu plus wesela do oczepin włącznie (w jakości PAL). A jeśli ma być w jakości HD na blueray-u to 2000 PLN. Cen również nie negocjuje ale jest kulturalny i nie rozłączna się nawet jeśli klient jest bardzo marudny. Przygotowanie filmu ślubnego jest to jak sądzisz 1 dzień pracy. Jest to kilkanaście godzin nagrywania materiału plus 40-50 godzin montażu i przygotowania wszystkiego łącznie z opakowaniem. Do tego korzysta się ze sprzętu wartego roczną średnia krajową więc nie uważamy że cena jest przesadzona. Jeśli ktoś robi to tanio (za kilkaset złotych) to robi to źle i nie montuje filmu. Dodaje tandetną czołówkę z gołąbkami i daje na płycie praktycznie surowy materiał typu: ściana, podłoga, plecy młodej pary, do tego dźwięk do bani, przysięgi nie słychać a wszystko nagrane zabytkową kamerą której głowica dawno przeżyła już chwile swojej świetności. No i kolejna sprawa że nie warto oszczędzać na pamiątce która zostanie Ci na całe życie.

dobrze dziewczyny, to teraz poprosimy o namiary:) ja również szukam kamerzysty na 1.08.09. Pozdrawiam

Tomek- 602118599 Proszę się powołać na agatadekoracje

pozdrawiam

Witam!
Polecam swoją usługę wideofilmowania tj. :
- plener przedmałżeński (tydzień, miesiąc przed uroczystością),
UROCZYSTOŚĆ
- ubieranie się Pary Młodej,
- przejazd z Parą Młodą do fotografa i sfilmowanie sesji foto,
- błogosławieństwo,
- ślub,
- wesele do końca, (Kiedy ranne wstają zorze),
- 5 kompletów dvd w ciekawej szacie graficznej.

Co do tel. pani Magdaleny to prawda nie podjąłem z panią dalszej rozmowy z powodu: „Pan oszalał taka cena" proszę najpierw zobaczyć moją pracę, porównać ją z innymi i wtedy wypowiadać się na forum.
Pozdrawiam
REC Daniel O.
tel. 722 03 03 03

Proszę bardzo kamerzysta Marcin 783-369-613. Fajne filmiki, dosyć nowoczesne.

Zapraszam do mnie. Link do próbek: www.audiovideostudio.pl/pliki.html
TR

http://weddmedia.pl/#/oferta - są THE BEST!

A ma Pan może stronę internetową albo jakieś demo, żeby zobaczyć Pana pracę?
Pozdrawiam!

REC napisał(a):

> Witam!
> Polecam swoją usługę wideofilmowania tj. :
> - plener przedmałżeński (tydzień, miesiąc przed uroczystością),
> UROCZYSTOŚĆ
> - ubieranie się Pary Młodej,
> - przejazd z Parą Młodą do fotografa i sfilmowanie sesji foto,
> - błogosławieństwo,
> - ślub,
> - wesele do końca, (Kiedy ranne wstają zorze),
> - 5 kompletów dvd w ciekawej szacie graficznej.
>
> Co do tel. pani Magdaleny to prawda nie podjąłem z panią
> dalszej rozmowy z powodu: „Pan oszalał taka cena" proszę
> najpierw zobaczyć moją pracę, porównać ją z innymi i wtedy
> wypowiadać się na forum.
> Pozdrawiam
> REC Daniel O.
> tel. 722 03 03 03

A ma Pan może stronę internetową albo jakieś demo, żeby zobaczyć Pana pracę?
Pozdrawiam!

A tak z ciekawości - ile płacicie fotografowi, czy zespołowi (ile osób) w TEN dzień ??

Tak żeby było wiadomo są dwa rodzaje ;

1 Reportaż
2 Film

I co jest jeszcze ważne 99% wideo-filmoców pracuje na starym sprzęcie kamery z zapisem 4*3 , już od 2 lat jest przyjęty standart 16*9 ( nie mylić z HD ) czyli TV Plazma i LCD . ( długo by o tym pisać jakie straty jakości materiału oraz zniekształcenia obrazu kiedy te stare kamery są przełączone na funkcję zapisu 16*9 ) > Temat woda na forum wideo-filmowców .

1 Reportaż > to nic innego co sobie sami nakręcimy i zmontujemy nawet na Windowsowym Movie Maker > czas oczekiwania około 7 dni często otrzymujemy 5 lub nawet 7 godz. film :).

2 Film > jest rejestrowany na Dwie kamery > uzyskujemy około 12 godz. materiału z tego powstaje 3 godzinny film ( warto poprosić o goły materiał > cena to tylko koszt nośnika ).
Film nie zawiera gotowych i tandetnych animacji . Wśród montażystów filmu jest podział na dwa style montażu > najnowszy Amerykański montaż Wedding oraz nasz rodzimy na styl TVN czyli taniec z gwiazdami itd. czas montowania takiego filmu przez dwuch montażystów to ponad 200 godzin > odbiór około 21 dni .

Paradoksem jest to , że cena reportażu :) i filmu jest prawie jednakowa
choć niektórzy wideo-filmowcy naliczają amortyzację drugiej kamery .

A jaka jest wizualna róznica między reportażem a filmem ??? reportaż przewijamy na podglądzie i oglądamy tylko wybrane sceny a film poprostu oglądamy cały od A do Z .

Sorry Jacku, ale piszesz bzdury.

Z reportażem i filmem jest jak z kwadratem i prostokątem. Każdy kwadrat to prostokąt, ale nie każdy prostokąt to kwadrat, I TAK SAMO każdy reportaż zrealizowany techniką filmową jest filmem, ale nie każdy film ma formę reportażu. Odsyłam do słowników i encyklopedii.

Może u ciebie w firmie produkcja bez montażu 7-godzinna nazywa się reportaż, ale to nie znaczy od razu, że taka jest zasada. W normalnym świecie reportaż jest dokumentalnym filmem opowiadającym o czymś, w tym wypadku o ślubie. Ma zróżnicowaną długość, od pewnie 20 do 90 minut. może być realizowany różnymi środkami, na prawdę dowolnymi. Każdy na co dzień ogląda reportaże w telewizji.

Film to jest dziedzina sztuki. Może mieć formę dokumentalną, fabularną, animowaną, mieszaną... Nawet relacja wujka Tadzia z wakacji nakręcona i zmontowana przez niego samego jest filmem. To bardzo obszerne pojęcie.

Film ślubny - można to wyodrębnić - może mieć formę dokumentalną, kinową, tradycyjną (czyli jak robi większość filmowców ślubnych), może być teledyskiem, albo prostą relacją. Tak jak jak każdy inny film może być krótkometrażowy, albo pełnometrażowy.

To, czy film ze ślubu przewijamy, czy nie, zależy od jego jakości. Ciekawy, wartościowy materiał będziemy oglądać od początku do końca, a syf nas zanudzi na śmierć. I wszystko jedno jak to nazwiesz. A cena zależy od jakości. Za dobry, ciekawy film, którego realizacja zajmuje najwięcej czasu, i wymaga najwięcej umiejętności, zapłacisz więcej. A za coś prostego zapłacisz mniej. PROSTE.

Jacku, nie mieszaj ludziom w głowach. Poczytaj sam jakiś słownik, a zanim coś napiszesz zastanów się dwa razy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

www.hdfotovideo.pl zapraszam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak ktoś napisał to nie jest jedna na noc, a raczej dziesiątki godzin spędzone też nad montażem :) rozumiem, że cena moze być za wysoka, ale szanujmy swoją pracę. A jesli ktoś nadal szuka w miarę taniego i dobrego kamerzysty polecam http://av-studio.pl/.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1