karmienie piersia

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam wszystkie mamy!!! moj synek ma 10 miesiecy i chcialabym go juz odstawic od piersi .Ale to jest trudne poniewaz moj maluch nic nie chce z butelki .wszystko je z lyzeczki nawet kaszke .Teraz jeszcze wychodza mu wszystkie 4 zabki naraz to tym bardziej domaga sie piersi .Probowalam juz wszystkiego i nic .Bede wdzieczna za pomysly !!!pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: karmienie piersia

zostaw go na 2 dni u dziadków, bedzie musiał sie nauczyc butli

Kubek niekapek, wyjmij zaworek aby zalapal ze leci jak sie przechyli, po kilku dniach jak nauczy sie z niego pic zamontuj zaworek.
U mnie sprawdzil sie tez niekapek z dziobkiem z silikonu ( jak smoczek) firmy nuk ( do kupienia w akpol i Leclerc).

ja mam podobny problem, chcialabym podawac juz butle mojej 5 miesiecznej coreczce ale ona wogole nie chce pic mleka z butelki... nawet mojego :( soczek z butelki pociamka...
kupilam tez kubeczek ale ona jeszcze nie bardzo wie do czego to sluzy wiec na razie idzie w odstawke...

jak nauczylyscie pic swoje dzieci z butelki jak odstawialyscie od cycusia?

mam to samo co Clarena i Franek ma też 10 miesięcy. Jedyny moj sukces to to, ze pije wode z niekapka. U nas zadziałał niekapek z TT, zwyłky za 4 zl chyba. Ale i tak karmic bede chyba do 18 tki.

Ja proponuję żeby butelką karmił ktoś inny niż mama, ja co prawda nie miałam problemu z odstawianie dzici od piersi, ale na początku moja córcia mleczko z butelki piła tylko od taty.

Moją Julką walczyłam z cyca na butelkę od lipca ok 2 tyg, ok 1 tyg to była histeria, wrzask. Bo nie akceptowała butli a tym bardziej smoczka do butli. Babcia Julki i mąż mówili mi że mam odpuścić sobie bo nie chce butli i żebym dała cyca bo ją zamęczę. ale ja zaparłam się i konsekwentnie stopniowo zwiększałam ilość mleka w butli i o jedno karmienie mniej. Po jakiś czasie wcale nie dawałam cyca i tak minął 1 dzień bez cyca, drugi bez cyca i kolejne. Owszem upominała się łapała za cyca a ja w zamian przytulałam ją mocno aby czuła moją bliskość Teraz Julka sama upomina się o flaszkę. I teraz mleko dostaje 3 razy dziennie.

kup gumowego cycka i wlej w niego mleko od krowy

Inne tematy z forum

Odea Park (23 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji na szczycie położonego niedaleko Śródmieścia Gdańska wzgórza daje...