kastracja psa

czy ktoś może polecić gabinet, w którym mogę wykastrować psa? I jakie ceny? Pies ok. 15 kg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kastracja psa

Wrzuciłam linki trzech gabinetów, ale nie przechodzą, wyskakuje mi komunikat "Niedozwolona treść" :(

Wygooguj sobie Animal Garden (Gdańsk-Kiełpinek), Przychodnię Weterynaryjną (Gdańsk, Bitwy Oliwskiej), Trójmiejską Klinikę Weterynaryjną (Gdańsk, Bulońska).

Cen kastracji nie znam, ale warto wiedzieć, że w marcu jest taniej, bo od kilku lat ma wtedy miejsce tzw. "akcja sterylizacja" i w niektórych gabinetach cena jest dużo niższa.

Niestety już po tegorocznej akcji... http://www.akcjasterylizacji.pl

Powiem tak - nasz wet rok temu zabieg sterylizacji naszej małej suni(6,5kg) wycenił na 400-450zł...
W ramach tej akcji płaciliśmy 200zł u innego weta(który współpracuje z fundacją, z której mamy większą psicę i który robił jej zabieg).
Koleżanka kastrowała tam kota, też w ramach marcowej akcji.

Kastracja jest tańsza od sterylizacji, która przecież polega na otwarciu jamy brzusznej. Przy usunięciu jąder jest mniej "zachodu".

Podłączę się pod wątek. Jak wasze psiaki zniosły zabieg? Długo dochodziły potem do siebie?

Jak to się mówi - goi się jak na psie ;). Więcej znam suczek po sterylizacji, niż psów po kastracji, ale generalnie czworonogi bardzo szybko dochodzą do siebie. W niecałą dobę są "na chodzie", szybko mają ochotę pobiegać, ale trzeba im ze 2 doby ograniczyć spacery do krótkich.

Inne tematy z forum

Psy bez smyczy mam juz dość! (244 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

Czy mój kociak jedzący karmę dla seniorów pogorszy jego stan? (3 odpowiedzi)

Mam dwie kotki, Sansę-10 i Persefonę- 6 miesięcy. Sansa je karmę dla starszych kotów Purrina,...

Pseudohodowla (330 odpowiedzi)

Przestrzegam przed zakupem psów z hodowli na Osowej. Psy mają nużyce, wady genetyczne....