katastrofa

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
wczoraj bylam w salonie na ostatecznej przymiarce mojej sukni i tragedia- jest na mnie za mala:((((((((((

przytylam od ostatniego mierzenia po kilka cm w kazdym miejscu- fakt ze jak bylam na pierwszej przymiarce to bylam wezsza niz zwykle bo wlasnie skonczylam diete ale teraz z nerwow przybralam dodatkowe cm- co ja mam zrobic

jestem zalamana- pani krakwcowa mowi ze troche da sie poszerzyc ale i tak bedzie ciasnawa:(((((((((((((((((((((((

do tego te sopjrzeenia pracujacychtam pan i komentarze w stylu "zwykle to sie chudnie przed slubem a nie tyje" czulam sie okropnie- a wcale nie jestem az takim hipopotamem bo sukienka ma rozmiar 42
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: katastrofa

a kiedy ślub?

Hej, nie smuć się. Jeśli do ślubu nie jest zbyt blisko, może zdążysz schudnąć.
Głowa do góry! A komentarzami innych się nie przejmuje. Każdy inaczej reaguje na stres.
Vena

ślub za miesiąc buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

najgorsze ze teraz zlapal mnie jeszcze wiekszy stres a w takich chwilach reaguje opychaniem sie - jesli nie zamkna przede mna lodowki wogole nie zmieszcze sie w zadna sukienke

czy komus z was tez zdazylo sie przytyc przed slubem????

Jak bedziesz chciala to przesle Ci diete cud, mam kilka przepisow na dwu-tygodniowe zgubienie kilogramow.Probowalam,skutecznie i bez jojo. Masz jeszcze miesiac,a mobilizacja chyba wielka,no nie? Trzymaj sie, i jakby co to daj znac

Lidzia, mi wyślij, proszę!

pozdrawiam

Robalek

lidziu wyślij mi tez prosze te dietki bo ja też nalezę do tego typu który w stresie opycha się strasznie.Dzięki :}

to masz jeszcze dużo czasu - nie martw się
a może troszkę poszerzyć tę sukienkę - na pewno jest jakis sposób na to - jeśli nie u tej krawcowej to u innej - nie załamuj się :)))

no własnie a moze uda Ci się cos zgubić - trzymam kciuki :))))

Lidzia szybko wysyłaj mi tą Tw dietę. Dziękuję ;)))

Hej ja tez poprosze o maila z dietą ....

juz wysylam,tylko asiaa... podaj swojego maila, nie moge go odczytac z formu bo moj komp jest zakrecony

asia, sorki, Twoj mam, nie mam nisi 94, nisia94 pisz:)

Mój mail jest w profilu,

nisia94@wp.pl

Z góry dziekuje :)

Ja tez moge poprosic, bo walcze z moim cialkiem, ale srednio mnie slucha :). Bede wdzieczna i z gory dziekuje :). Jagusia

Wysłalam...

Lidzia proszę prześlij mi również...

dzięki wielkie.
Anulka

no to ja tez poprosze :)))))

traganek@yahoo.com

Lidka, dzięki za przepis. Muszę przyznać, że stosowałam już tą dietę. Przerwałam ją w 3 dniu. No normalnie nie mogłam!!!Nie nawidzę befsztyku!!!i czarnej kawy!!!i cukru!!!

no, trzeba sie poświęcić, dlatego warto spróbować z kimś, kto też chce zrzucić pare kilo i jest blisko i w każdej chwili może wesprzeć. Ja znowu nie znoszę ryb, ale skoro to był jeden z trzech posiłków w ciągu któregoś dnia, prawie z apetytem ją zjadłam:)

Lidzia, poproszę o diete cud, z góry dziękuje - salma@o2.pl :)

Glowa do góry ! W miesiąc da się też schudnąć, tym bardziej, że teraz masz dużą motywację ! Pamiętaj, że nic tak nie "wychudza" jak ruch (sama dieta niektórym nie wystarcza). Ruszaj się jak tylko możesz, np. chodź spacerkiem pare przystanków itd. Nawet 15 minut ćwiczeń dziennie może pomóc. Poza tym pij dużo wody i/lub herbaty zielonej (jak lubisz) i wybieraj rzeczy chudsze, np. zamiast chleba - chlebek ryżowy (ten biały okrągły) i wybierz częsciej a mniej. Jeśli zajadasz stres (tak jak ja) to zrób wszystko, żeby jak najmniej się denerwować, puszczaj np. relaksującą muzykę, wyciaszaj się w jakiś sposób i myśl, że wszystko będzie dobrze ! Głowa do góry, trzymam kciuki !!! :o)

ja tez lidziu prosze o ta diete.....dziekuje:)

albo dieta kopenhaska-13 dni ale bez żadnych oszustw-tyle ile jest wdiecie i żadne tam marchewki extra.

Trzymam kciuki

mam dla ciebie kilka rad ale musisz mi podać swój e-mail:)

Lidzia ja tez poprosze o ta diete . Z gory dziekuje.

wkleje cos z shape'a ... wyliczenie kalori potrzebnych do utrzymania wagi, jesli odejmiesz 500kcal dziennie, chudniesz 1kg w tygodniiu,ale warto pamietac ze nawet sok, owoce mają kalorie,trzeba liczyc ostro i dokładnie,a dokładne kalorie poszczególnych artykułów są na www.dieta.pl

a oto wyliczenie (na dieta.pl powinno byc podobne)
......................................................................................................................

1.masa ciała w kg.......
2.wzrost w cm.........
3.pomnóz mase ciała w kg przez 9,6=.......
4.pomnóz wzrost w cm przez 1,8=.........
5.pomnóż swój wiek w latach przez 4,7=.........
6.do 655 dodaj wynik z punktu 3.=............
7.do wyniku z punktu 6. dodaj wynik z punktu 4.=...................
8.od wyniku z punktu 7. odejmij wynik z punktu 5. =................

Otrzymałes dzienne zapotrzebowanie swojego organizmu na kalorie

9.Pomnóż dzienne zapotrzebowanie przez odpow. współczynnik:
a-1,2 siedzący tryb zycia
b-1,375 1-3 x w tygodniu jestes aktywna,lecz niezbyt intensywnie
c-1,55 3-5 x w tyg jestes aktywna srednio intensywnie
d-1,725 bardzo aktywny tryb życia, czyli intensywne cwiczenia 6-7 x w tygodniu

zapisz wynik ................. Jest to wartosc oznaczajaca liczbę kalorii,która zjadana codziennie pozwala Tobie utrzymać obecną wagę.

10.
a-jesli chcesz schudnąc 1kg tygodniowo,od obliczen punktu 9. odejmij 500kcal.Otrzymałes maxymalna liczbe kalorii ,która możesz zjadac by chudnac 1 kg tygodniowo
b-jesli chcesz chudnąc 0,5 kg tygodniowo ,odejmij 200kcal od wyniuku z punktu 9.

......................................................................................................................

Dziewczyny chciałabym was przestrzec porzed stosowaniem rozsylanej na forum diety tzw szwedzkiej- w rzeczywistosci jest to typ diety montiniaka czy tez kopenhaskiej-
super jeslu wytrwacie na niej i uda wam sie schudnac (chociaz do desperatek: NIE ZAWSZE SIE NA NIEJ CHUDNIE- wiem z wlasnego doswiadczenia- czasem mozna schudnac kg lub dwa, niektore organizmy od razu [rzestawia sie na spalanie i schudna nawet 5 kg ale niestety potem ZAWSZE przybiera sie na wadze (jesli nie po paru dniach to nawet po kilku miesiacach!!!
jest to dieta wyniszczajaca organizm- nie dostarcza odpowiedniej ilosci skladnikow odzywczych

A mi sie wydaje,ze kazda dieta ktora daje szybkie efekty pozbawiona jest wielu witamin i mineralow dostarczanych podczas "normalnego" jedzenia. Sama nie polecam jej jako "sposob zywienia", ale w takiej sytuacji jak do slubu miesiac a sukienka troszke za ciasna nie znam innego sposobu,a ze ten sprawdzilam na wlasnej (kolezanek i mamy) skórze polecam go innym. "Zdrowe" diety daja dluzsze, ale wolniejesze efekty, ot tyle. A jojo nie wystapilo u zadnej z moich kolezanek,ktore ta diete stosowaly, u mnie tez nie. Ale oczywiscie to tylko moja opinia, moj organizm, kazdy reaguje inaczej.
pozdrawiam

Nysia, ta dieta nie ma nic wspólnego z metodą odżywniania polecaną przez Montignaca, więc go w to nie mieszaj:)

A prawda jest taka, że jeśli po tej 13-dniowej zacznie się jeść normalnie lub rzuci na jedzenie (co nie jest trudne po 2 tygodniach jałowego żarcia), to waga automatycznie skacze w górę. Jeśli natomiast nadal będzie się jadło dużo poniżej 1000 kcal dziennie, wynik utrzyma się tak długo, jak długo będzie się człowiek głodził.

Miesiąc to cała kupa czasu - jak się sprężysz, możesz schudnąć nawet i 10 kg. Tyle że istnieje prawdopodobieństwo omdlenia na weselu;)

Z całego serca życzę powodzenia, pilnuj się, żeby nie podjadać, a na pewno uda Ci się o te parę cm zwęzić ciałko!

Moja kumpelka po zastosowaniu tej diety "straciła" okres, także nie polecam!! :(