kiedy włączą ogrzewanie???

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
przy 22st w mieszkaniu nie potrafię funkcjonować;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: kiedy włączą ogrzewanie???

chyba żartujesz 22 stopnie to temp. odpowiednia my mamy 20 stopni i jest okej ciepło
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas wieczorem 19, dziecku w nocy włączamy konwektor elektryczny i ma 22 st.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie w bloku juz kaloryfery grzeją od 10 wrzesnia:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba od pazdz do maja jest okres grzewczy

u nas też już grzeją
ale 22 stopnie to dużo!
3 lata temu wstawiliśmy dodatkowe kaloryfery, przedtem było w mieszkaniu 11-14 stopni zimą! non stop siedziałam pod kołdrą, herbata stygła szybciej niż zdążyłam donieść ją do pokoju ;) Nawet pies nie mógł wytrzymać i pod kocem siedział ;)

u nas tez grzeją ,ale tylko w nocy rano znowu kaloryfery zimne .

Wspólnota/spółdzielnia sama decyduje o włączeniu ogrzewania
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

SM Południe wywiesiła ogłoszenia, ze od dzisiaj ale kaloryfery zimne :) U nas 20* i zimnooo wiec młoda w pokoju ma grzejnik olejowy i ma 22-23* :P

Na Przymorzu grzeją w nocy . Od piatku. Ale wydaje mi się iż optymalną temperaturą jest 17-18 stopni?

u nas też nie grzeją a niby jest w przepisie że jak 3 dni jest na dworze mniej niż 15 st to powinni włączać..
hmm nie wiem jak to jest.
w sumie taka temperatura mi odpowiada. lepiej się śpi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wystarczy się cieplej ubrać jak przy 21-22 st jest zimno albo poruszać to zrobi się cieplej ,a potem nie ma dziwne że co chwile jakiś dzieciaczek chory jak rodzice robią z dzieci "ciepłe kluchy" ja też lubię ciepło ale nie do przesady,chociaż znam jednych idiotów co muszą mieć w domu min. 27 st......w zimie się do nich wchodzi jak do piekarnika.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gdyni na Działkach Leśnych zimnooooo brrrr

optymalna do spania to 18st. jak dla mnie do spania ok, w ciagu dnia mamy kolo 20 ale grzejemy sami. w 27 chyba bym umarla
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

my sami wlaczamy ogrzewanie - ale u nas max 20 prowadzimy zimny wychów :) dzieciaki i tak zima biegaja na gole stopy czasami w skarpetach

u mnie tak z rana gdzieś 19 st - jak dla mnie mega zimno - nie znoszę zimna!! u nas zazwyczaj jest tak 22-23 st - wtedy mogę funkcjonować. My jeszcze grzać nei zaczeliśmy ale chyba trzeba będzie piec odpalić - bo mam rano problem żeby z łóżka wyjść :))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

u mnie grzeją (Pruszcz Gd. i z tego co wiem to w Gdańsku na Przymorzu i Morenie też - zadzwoń do administracji i się zapytaj, może grzeją a Wy macie zapowietrzone kaloryfery?) ale my nie odkręcamy kaloryferów, w sypialni mamy jakieś 22 stopnie w nocy i jest ok. Zresztą lepiej się tak śpi - nawet pediatra nam powiedziała, że to jest max dla pomieszczenia w którym śpi dziecko - byliśmy u niej z podejrzeniem kataru a okazało się, że po prostu za ciepło i za sucho w pokoju :) teraz mamy te przepisowe 21-22 stopnie i włączony nawilżacz i jest ok.

My sami włączamy i zacieram ręce bo w tym roku nie włączyliśmy przez cały wrzesień. Jak przez najbliższe dni będzie taka słoneczna pogoda jak dzisiaj to dalej nie będzie włączać. Zaoszczędzimy kasę:)))

W dzień mamy około 23-24 stopni w nocy spada do 19-20. jak dla mnie jest ok.

W Gdyni jeszcze nie grzeją - chociaż nowy czynsz mamy od 1 października
w dzień w domu 21 stopni, w nocy spada do 20

chciałabym mieć 22 stopnie w mieszkaniu :)

u nas bez żadnego grzania zazwyczaj jest 26, a że mamy kawalerkę z jednym oknem to nie zawsze może być ono otwarte przez cały dzień/noc, tym bardziej że tam stoi łóżeczko Młodej

zeszłej zimy ani razu nie odkręcaliśmy kaloryferów (na pocieszenie to za te "upały" mieliśmy 1000zł nadpłaty)

Zakoniczun 5 wzgórz-grzejniki ciepłe.

W Gdyni na Warszawskiej od wczoraj wieczora ciepelko ;-)

W centrum Gdyni grzeja juz od ok. 2 tygodni. Tzn. temperatura sama sie reguluje. Gdy na dworze cieplo, kaloryfery zimne, wieczorem zaczynaja grzac.
Tez mamy 22*C.

U nas od 1 października ,ale Nam jest wiecznie cieplo wiec szybko kaloryferow nie wlaczymy:)

w sypialni mogę mieć zimno, i kołderkę na nos wciągniętą, ale ogólnie lubię ciepło . zdecydowanie wolę ciepło i wietrzyć niż zimno i zamknięte okna;) ale 22-23 to dla mnie zdecydowanie za zimno. mam lodowaty nos! hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie juz tez grzeja (gdynia leszczynki) od 1 pazdziernika ale mamy wylaczone bo 22 stopnie to nadal cieplo

Ujeścisko ciepłe od 4-5 dni.

u nas Działki Leśne zaczeli wczoraj grzać

Wrzeszcz - wczoraj zaczęli leciutko grzać. Ale różnica w tem. jest. Bo ostatnio wieczorami było poniżej 18 st.

Tak tak na Działkach Leśnych cieplutko aż miło wieczorami posiedzieć w domku ;-)

My dalej nie włączamy ogrzewania. Teraz mam ponad 24 stopnie w domu i nawet w nocy nie spada poniżej 20 stopni:)))) oby tak dalej....

Inne tematy z forum

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (244 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...