kino "Włókniarz" na Stogach

Czy ktoś wie w którym dokładnie miejscu na Stogach mieściło się kino Włókniarz. Wiem, że było na ul. Nowotnej. I w jakich latach funkcjonowało? Jeśli ktoś będzie mógł udzielić jakiegoś info ws. Tego kina będę wdzięczny ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kino

Jeśli się nie mylę, to okolice pustego stawu, a dokładnie teren aktualnego parkingu strzeżonego na zapleczu Pasanilu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

do którego roku ono funkcjonowało?
może jakieś bliższe informacje?
ten budynek jeszcze stoi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Według moich informacji budynek spłonął. Co do okresu funkcjonowania nie jestem w stanie pomóc.

Tak zgadza się kino to było z tyłu fabryki.Spłonęło tylko nie pamiętam dokladnie kiedy.Jak poszperam w pamięci dam odpowiedz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kino było przy Pasanilu w okolicach Pustego Stawu, byłam tam na filmie "Król Maciuś Pierwszy" ale słabo pamiętam i film i samo kino. Spłonęło prawdopodobnie na początku lat siedemdziesiątych XX w. (może nawet pod koniec sześćdziesiątych?) - bo później najbliższym kinem był Piast przy Zakładach Mięsnych (teraz okolice Lodmoru)

Inne tematy z forum

Apteka Elżbietańska (3 odpowiedzi)

Wita. Czy ktoś może wie, czy po remoncie w przychodni od strony wejścia dla dzieci wróci Apteka...

REJESTRACJA NZOZ STOGI (14 odpowiedzi)

Witam! Czy tylko ja mam problemy zeby zarejestrowac sie telefonicznie do lekarza?? Numer ciagle...