klasa integracyjna w gimnazjum nr 3

Temat dostępny też na forum: SP nr 3
Witam
Prosiłabym o opinie i sugestie rodziców którzy mają bądź mieli dzieci w tym gimnazjum w klasie integracyjnej.
Ogólnie znam klimat tej szkoły bo starsze dziecko uczyło się w niej, nie była to bajka ale szkoła jak szkoła, my osobiście nie mieliśmy wielkich problemów.....
Ale o klasie integracyjnej , od czasu kiedy zaczęłam się tym interesować słyszałam przerażające rzeczy i to od dość zaufanej osoby....
Ale wiadomo, ile ludzi tyle opinii a ja chciałabym zebrać ich jak najwięcej.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: klasa integracyjna w gimnazjum nr 3

Chodziłem do tej szkoly przez trzy lata... Jedyne normalne klasy to mat-ang, mat-inf i hiszpańskie. Reszta to plebs.

Do integracjnej idą dzieci z problemami typu (niedorozwój, down itp)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

Czy Ty kochany wiesz dlaczego są tworzone klasy integracyjne?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Klasy integracyjne polecam sama kończyłam. Kocham panią Ize K. za czas i zrozumienie jakie mi dala. Nauczyciel w integracji z powołania!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Szkoda,żę nie można powiedzieć tego o innych nauczycielach.
Mówię to jako rodzic(2 moich dzieci skończyło tę szkołę),z pełną odpowiedzialnością.
Niektórzy (podkreślam niektórzy) n-le to porażka nieudolnego systemu edukacji w tym kraju.Nie wiem,czy dyrektor zdaje sobie sprawę kogo zatrudnia?
Przykładowo,pani W. od angielskiego,pani Ch.od francuskiego,szorstkie,nieprzyjemne,powiedziałbym wręcz niekulturalne w kontaktach z rodzicami.Można sobie tylko wyobrazić jakie muszą być w stosunku do uczniów!
W tej szkole nie rozwiązuje się problemów,tu jak pojawiają się problemy,to albo zamiata pod dywan,albo straszy wyrzuceniem.
Odradzam!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

pod dywan najlepiej ...........
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

KLASA INTEGRACYJNA rocznik 2014/2015. Tragedia pogania tragedię. Zero doświadczenia w pracy z uczniami niepełnosprawnymi. Pani Iza , która miała być wychowawczynią tej klasy nie pracuje , w zamian za to jest emerytka , która nie radzi sobie kompletnie z tym , że ma klasę integracyjną, zresztą mówi o tym oficjalnie, Chyba połakomiła się na 50 zł, które przysługuje za wychowawstwo! Agresja i przemoc normalka, ale nie dla pracowników szkoły, oni niczego nie widzą, Panie sprzątaczki zachowują się jakby to one tam rządziły, chamskie do uczniów i bezczelne odzywki na porządku dziennym. Szok i przerażenie, można przeżyć, że w toaletach częstują narkotykami, a papierosy czuć już na korytarzu. Nauczyciele i pani psycholog absolutne podporządkowanie dla króla dyrektora. W dniu pasowania na ucznia, kampania wyborcza z jednym z kandydatów w tle. Kuratorium powinno przyjrzeć się bliżej co w tej szkole się tak naprawdę dzieje... A jeśli chodzi o nauczyciela wspomagającego to jest już piąty z kolei, a to dopiero 3 miesiąc nauki. NIE POLECAM. OSTRZEGAM.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 9

agresja? chyba nawet wiem , kto jest nadawcą tego komunikatu. Jeżeli jeden uczeń charakteryzuje się maniakalnym przeświadczeniem o prześladowaniu, to chyba jeszcze nie agresja na skalę reżimu.

Jest za to cała gromada uczniów, którzy dopiero w gimnazjum nr 3 odzyskali równowagę, bo agresja to była i jest na poziomie podstawówki.
Wystarczy spojrzeć na statystyki , to tam problemy sa zamiatane. Wiem bo moje dziecko się z tym zmaga.

Mam dziecko w 3 i w końcu otrzymało właściwe wsparcie. Trzeba weryfikować nauczycieli wspierających, bo to oni odgrywają kluczową rolę w klasie integracyjnej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie polecam gimnazjum nr 3.Natomiast wyżej wymieniona wypowiedz brzmi jak pisana przez pracownika tej placówki .Niezbyt to wiarygodne.
To moje zdanie.Nie każdy musi się ze mną zgadzać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie polecasz...pojęcie bardzo szerokie. Możesz uzasadnić?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.