klentki mar...tty

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
powiedzcie mi prosze kochane jak to u nich jest:
mysle ze dopasowanie mojej sukni bede miala gdzies pod koniec sierpnia- jeszcze sie szyje- czy jak juz mi ja dopasuja i ja odbiore to jesli schudne czy oni mi zrobia przed samym slubem jakies poprawki w cenie sukienki (kurcze place sporo za nia) czy bede musiala juz doplacac?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: klentki mar...tty

Najlepiej nie spieszyć sie z poprawkami ja kupilam w lutym a poprawki miałam w czerwcu i odpierałam ją w poniedziałek przed weselem, tak najlepiej, potem to piszę sie oświadczenie, ze odebralo sie sukienkę w stanie idealnym bla bla bla, zrobią ci tylko te poprawki które masz w umowie, także kupić można dużo wcześniej ale poprawki gdzieś 3 tygodnie przed bo zawsze jest ich kilka

ale pani powiedziala mi ze jak do mnie zadzwonia to poprawki powinny sie odbyc w tym samym tygodniu-
czy mozliwe jest zebym im powiedziala ze przyjade na dopasowanie dopiero za trzy tygodnie od ich telefonu
czy ty sie z nimi umawialas na ten pozniejszy termin dopasowania telefonicznie czy bezposrednio w sklepie????

Myśle że to tylko kwestia odpowiedniego umowienia się. Ja kupiłam u nich sukienkę w lutym, przy zamówieniu uzgodniłam by sukienka była dopiero uszyta na koniec czerwca (nie miałam jej gdzie trzymać w domu). Odebrałam ją pod koniec czerwca bez dopasowania i uzgodniłam ze zadzwonie na początku sierpnia i umówie się na przymiarki. Ślub mam w polowie września więc mogę jeszcze schudnąć albo przytyć :) Jak na razie Panie były bardzo miłe dla mnie i "idą mi na rękę" - mam nadzieję że bedzie tak dalej! :)

u mnie bylo podobnie.
paniom zalezy najbardziej na tym, zeby sukienka nie zalegala w salonie.
mysle ze mozna ja odebrac juz a na poprawki umowic sie przed slubem.
ja mialam kilka poprawek - panie byly super cierpliwe. odebralam juz suknie.
teraz jesli okaze sie, ze musze cos zmieniac (choc na to sie juz nie zanosi) to poprawki w salonie sa juz platne (choc chyba nie za duzo... 30zl?)

pozdrawiam