kleszcz

dziś rano wyrwałam kleszcza (odruch)... niestety trochę się już napił. Czy powinnam gnać z tym do lekarza? Miejsce wydaje się być czyste po nim, ale jest lekko zaczerwienione.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kleszcz

jeśli pojawi się tzw.wędrujący rumień idź koniecznie do lekarza!! choc spotkałam się rownież z opinią lekarzy ,że po ugryzieniu zawsze jest lepiej profilaktycznie zastosować antybiotyk

No ale przecież nie wiadomo czy ugryzł. To ,że był nie oznacza ,że ugryzł. Gdyby tak podawać antybiotyk za każdym razem jak się będzie miało wczepionego kleszcza ,to osoby ,które często chodzą np. lesie miałyby niezle zniszczony i wyjałowiony układ pokarmowy od tych antybiotyków:)) Ja myślę ,że obserwować to miejsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jeśli napisane było ,ze został wyrwany (odruch) nie wiem czy wiesz ze kleszcz jak sie "wgryzie" to odrazu a wiec z sytuacji jasno wynika ze ugryzl

kolejnym razem zamiast wyrywac, to inwazyjnie usuń takim przedmiotem https://moskitoguard.pl/produkt/clipbox-kleszczolapki/ :)

Inne tematy z forum

Tabletki na powiększanie członka (8 odpowiedzi)

Może ktoś przyjmował tabletki na powiekszenie penisa? Czy widzieliście u siebie róznicę w...

Wrażliwa skóra twarzy (56 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

orgasm control wipes (4 odpowiedzi)

- Czy może któryś z forumowiczów już stosował taki specyfik ? - Czy to naprawdę wydłuża wytrysk...