klub maluszka zamknięty!!!!!

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Drodzy rodzice, jak zapewne już wiedzie Klub Maluszka Wesoły Skrzat od sierpnia zostanie zamknięty!!! O czym zostaliśmy poinformowani kartką na drzwiach!!! Proponuję spotkanie w tej sprawie, najlepiej dziś!!! Jeśli jest ktoś chętny, prosze pisać.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: klub maluszka zamknięty!!!!!

jestem chętna:) mam nadzieję że zbierzemy większą grupę rodziców.

Na forum nieoficjalnie było glosno na ten temat( zamkniecia klubu) ale wszscy tak sie zachwycali tym Klubem że nie czytali TEGO CO ISTOTNE...Ciekawszym tematem było oczernianie konkurencji..........

Oleńka83 i Mama to ta sama osoba.
Chce sie spotkać sama z sobą??? hmmmm
Rozdwojenie jaźni czy co ......

Witam!

Też chętnie przyjdę na to spotkanie. Myślę, że dobrze by było gdyby przyszła właścicielka żłobka. Jak można tak zostawić ludzi na lodzie.

zmatrwię cię Aga nie piszę sama ze sobą. Tak się składa że pracuję z MAMĄ siedzi w tym samym budynku obok:) a napisałam bo nie wiedzialam że to ona.

Drodzi rodzice, myślę, że nie czas teraz na tego typu przepychanki. Proponuję spotkanie dziś aby coś z tym tematem zrobić. Bardzo chciałabym aby właścicielka Klubu Maluszka była z nami, ale niestety nie odbiera tel. Czy jesteście zainteresowani?

Proszę napisać godzinę spotkania.

Proponuję godzinę 16-00 ???

To może by zadzwonić do żłobka aby Panie przekazały informację innym rodzicom. Dobrze żeby była liczna grupa. No i jak zrobić żeby właścicielka przyszła.

Pani już wiedzą, a jak zaprosić właścicielkę na takie spotkanie to niestety niewiem, nie odbiera tel.

może wysłać jej smsa oraz przesłać dodatkowo informację mailem?

Pewnie, bardzo dobry pomysł, ale nie sądzę aby zareagowała. Gdyby chciała zachować się ok, to sama zrobiłaby takie spotkanie zamiast tej kartki na drzwiach:(

Ja napiszę tego smsa, jeśli nie zareaguje to nic nie możemy na to zrobić. Może coś ustalimy na spotkani.

Jeśli ma pani kontakt z innymi rodzicami, to proszę poinformować ich o spotkaniu :)

Witam dołączam sie do spotkania. Rozumiem, że godz 16 aktualna?

tak, godzina 16 jest aktualna.

Kontaktu z innymi rodzicami nie mam, ale wysłałam smsa właścicielce z informacją o spotkaniu. Oczywiście nie było żadnego odzewu. Może Panie w żłobku poinformują.

a czemu zamykają ?

właścicielka nie podała prawdziwego powodu niby nie ma grupy na następny rok a przecież dzieci przeważnie przychodzą we wrześniu. Nie spotkała się z rodzicami poprostu wywiesiła kartkę 23.07 że od 1.08 żłobek zamknięty!
BAAAAAAAAAAAAAAAARDZO NIEODPOWIEDZIALNE ZACHOWANIE

DRODZY RODZICE-A UMOWA???? nikt nie może ot tak sobie zamknąć takiej dzialalności .Macie umowy powlujcie sie na nie i do Sądu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak oczywiście jest umowa iregulamin strony obowiązuje miesięczne wypowiedzenie...
Jeżeli właścicielka dalej nas bedzie olewała trzeba będzie złożyć pozew zbiorowy...
gdyby to rodzice nie dotrzymali terminu - powinni zapłacić za miesiąc - tak więc jak ona zapłąci to sprawa może rozejśc się po kościach... ale póki co nawet nie odbiera telefonów tak więc pozostaje pozew zbiorowy i babka umoczona...

Pisałam maila do pani Joanny i o dziwo odpisała.

podobno ma dzwonic do rodziców, a można wieziec co odpisała?

no to niezłą aferę macie :(
a dużo dzieci tam uczęszczało ?

około 15:)
afera to się zacznie bo tak się nawet zwierząt z dnia na dzień nie zostawia!

to dużo dzieci było, aż dziwne że zamknęli interes

3 odchodzi do przedszkola..
ale dzieci dochodzą przez cały rok. A to był jedeyny żłobek w centrum osowej... jest jeszcze jeden ale to za daleko dla niezmotoryzowanych...
wiesz nawet gdyby była tylko 5 dzieci to i tak nie można tak postępować żeby tydzień wcześniej powiedzieć że od poniedziałku zamknięte a co z dziećmi???

masz rację, w pełni się z Wami zgadzam, że bardzo brzydko z Wami postąpiono :(

no cóż pozostaje pozew bo rodzice są oburzeni i wierzę że tak tego nie zostawią...

a ją to obowiązuje nie dosyć, że miesięczne wypowiedzenie to chyba jeszcze pisemne pod rygoremnieważnośći, taką kartką na drzwiach to może sobie tyłek podetrzeć. ja bym tego tak nie zostawiła, uważam że ta kobieta powinna ponieść jakieś konsekwencje, nie tylko finansowe. tym bardziej, że nie była to decyzja podjęta z dnia na dzień, bo już pisałam w innym wątku kilka miesięcy temu że słyszałam o tym, że właścicielka zamierza się zawinąć.

ja też tak śłyszałam tylko skoro postanowiła zatrudnic nową osobę to myślałam że to tylko plotka, a tu niespodzianka...
uważam że powinniśmy coś z tym zrobić jest nas przecież spora grupka jesteśmy w staie wspólnie coś zdziałać. Zgadzam się że nie można tego tak zostawić!

a czy są możliwości, by np jej jakaś pracownica przejęła tę działalność ?
w jakim wieku tam były dzieciaczki ?

to już chyba nie ma znaczenia, nikt przecież nie zaufa - ponownie...

Do mnie nikt nie dzwonił, sama próbowałam skontaktowac się z właścicielką - nie odbiera tel. Jedynym rozwiązaniem w tej sytuacji jest chyba już tylko rozwiązanie sprawy w sądzie, może urzędnikom uda się skontaktować z właścicielką...

a o co ją chcecie pozwać ?

niedotrzymanie warunków umowy.

dokładnie w regulaminie jest wyraźnie napisane że strony obowiązuje miesięczny okres wypwoiedzenia...

no ale z jakim skutkiem dla was ? odszkodowanie, czy przywrócenie usług żłobka ? musicie konkretnie ustalić, bo w przeciwnym razie nic z tego nie wyjdzie, a babka będzie miała tylko ubaw

odszkodowanie ponieważ zanim to wszystko się rozstrzygnie to nasze dzieci już będą miały napewno jakąś opiekę...
wzięła wpisowe... gdybyśmy to my chcieli zrezygnować to kazałaby płącić stawkę miesięczną - umowa obowiązuje w dwie strony... jakieś odszkodowanie się należy...

Mi odpisała że w naszym przypadku zwróci połowę wpisowego, dodam że synek chodzi do placówki dopiero od drugiego tygodnia czerwca. Uważam że to nie wporządku, w regulaminie jest też zapis:
7.Przy zapisywaniu dziecka pobierana jest opłata wpisowego przeznaczona na ubezpieczenie dziecka i zakup pomocy dydaktycznych na dany rok. Opłata gwarantuje miejsce w Klubie Maluszka. Kwota nie podlega zwrotowi w przypadku rezygnacji przez rodziców z Klubu Maluszka ,,Wesoły Skrzat''.

no właśnie a to nie my rezygnujemy i skoro pomoce są na rok mój synek nie był tam nawet rok dokładnie 5,5 m-ca

wpisujac w wyszukiwarke nazwe lub adres lub inne dane
http://www.gdansk.pl/gospodarka?przedsiebiorca=true
bedziecie miec dane wlascicielki tego biznesu lacznie z jej miejscem zamieszkania.....
ale jesli ona zlikwoiduje te dzialanosc, to te dane znikna...

http://www.gdansk.pl/gospodarka?przedsiebiorca=true&company_name=klub maluszka&city_company=Gdańsk&street_company=&house_number_company=&home_number_company=&ewd_number=®istration_date_company=&start_date_company=&name=&surname=&city=&street=&house_number=&home_number=&start=0&sys_id=3875216&pokaz=true

Nazwa firmy: KLUB MALUSZKA WESOŁY SKRZAT JOANNA MUCHLIŃSKA
Nazwisko i Imię: MUCHLIŃSKA JOANNA
Nr ewidencyjny: 139100
Data rejestracji: 2008-08-12
Data rozpo. działalności: 2008-09-01
Adres zakł. głównego: GDAŃSK, KAZIMIERZA PORĘBSKIEGO 70/6
Pozostałe adresy działalności: GDAŃSK, PERSEUSZA 9A
Adres zamieszkania: GDAŃSK, KAZIMIERZA PORĘBSKIEGO 40/12

Opis działalności: 88.91.Z - Opieka dzienna nad dziećmi

Na Porębskiego to w moim bloku na parterze.

czy widzieliście dzisiejszą kartę na drzwiach? Żłobek jednak ma być czynny, tylko pytanie kto zapewni im opiekę skoro personel odchodzi?

Ja zabieram dziecko z tego żłobka. Tylko mam nadzieję, że odda mi wpisowe, bo tak się umówiłyśmy. Chociaż ta Pani co chwilę zmienia zdanie, wg mnie kłamie. Idę dziś na zebranie na syriusza.

to jakiś żart co ta kobieta wyprawia ja rozumiem że może interes jej nie wyszedł ale dziwne jest że tak z dnia na dzień... ja też zabieram synka ta kobieta jest jakaś nie zrównoważona nie zostawię tam dziecka takiej osobie!!!!

Drogie mamy czyli spotykamy się dziś na zebraniu?

to jest jaieś zebranie?
będzie właściecielka?

Nie; zebranie jest z właścicielką przedszkola na syriusza. Ja tam przenoszę synka. Grupa przechodzi z panią Moniką. Wczoraj mąż dostał taką informację.

o to super ja już załatwiłam synkowi żłobek... ale faajnie by było Panie w żłobku też niezasłużyły na takie traktowanie... dobrze że im się udalo:)

Dziewczyny ja odzyskałam swoje wpisowe od tej kobity ale to było na początku i Mały jeszcze nie zaczął chodzić. Mimo to nie chciała mi zwrócić kasy. Bardzo się opierała ale w końcu wywalczyłam swoje. Ustaliłam co i jak z organizacją konsumentów. Powołałam się na poniższe przepisy, może mają też zastosowanie w Waszej sytuacji.

Przepisy kodeksu cywilnego jednoznacznie wskazują, że:

1) "wpisowe nie podlega zwrotowi" - takie postanowienie w blankietowym regulaminie żłobka zgodnie z art. 385 ze znaczkiem 3 pkt. 12 Kodeksu cywilnego (niedozwolonymi postanowieniami umownymi są te, które w szczególności wyłączają obowiązek zwrotu konsumentowi uiszczonej zapłaty za świadczenie nie spełnione w całości lub części, jeżeli konsument zrezygnuje z zawarcia umowy lub jej wykonania) jest klauzulą niedozwoloną i nawet jeżeli jest zapisane w regulaminie nie wiąże mnie jako konsumenta
2) poza tym, art. 385 z indeksem 3 pkt 16 Kodeksu cywilnego mówi o tym, że niedozwolone są postanowienia umowne, które nakładają
wyłącznie na konsumenta obowiązek zapłaty ustalonej sumy na wypadek gdyby zrezygnował on z zawarcia lub wykonania umowy.

Powodzenia laski!

Ja wpisowego płaciłam 200zł, powiedziała że odda 150. Ale synek chodzi 2 m- ce do żłobka. Ale tak powiedziała wczoraj, dopóki nie zobaczę pieniędzy na koncie nie będę pewna czy zwróci.

dzięki dobrze wiedzieć
Dobrze zrobiłaś że się wycofałaś przynjmniej ominąła cię ta cała głupia i chora sytuacja:)

O której jest spotkanie? I na ulicy Syriusz czy Orfeusza? bo tam jest też ich placówka.

Na Syriusza godz. 18.

no teraz z perspektywy czasu też się cieszę, mimo że miałam blisko domu ten złobek. wybrałam Calineczkę, która się wtedy prawie równocześnie otwierała.

dobry wybór duzo dobrego słyszałam o tym żłobku:) mi niepasowało jego położenie...

uważam, że musimy tej Pani zrobić taką "reklamę", że zaraz będzie musiała zamknąć swój klub na porębskiego, bo nie będzie chętnych!

dziewcyny, a na syriusza to od jakiego wieku dzieci przyjmują i jakie są ceny ?

przyjmują dzieci od roczku cena chyba 750 z wyżywieniem a dla dzieci ok 2 lat koszt 650 rózwnież z wyżywieniem.

Dwulatki cena 720 zł z wyżywieniem, ale własne pieluchy. Wpisowe 250zł.

mmmmm ja myślę że taką reklamę jaką zrobiła sobie sama to już nikt nie przebije....

Grupa w przedszkolu na Syriusza została zorganizowana dzięki Pani Monice - wychowawczyni z klubu malucha. Czy wyobrażacie sobie, że właścicielka miała na tyle tupetu, że obdzwaniała niektórych rodziców mówiąc, że o co im chodzi, skoro była taka dobra i nawet załatwiła nowe przedszkole!!!!

żałosna jest i tyle wszyscy wiedzą że to pani Monika zadzwoniła bo też biedna dowiedziała się traci robotę więc znalazła sobie pracę i zabiera dzieci ze sobą...

to co czekamy na inforację od jednego taty na teamt dalszego postępowania...

Proponuję, aby wszyscy rodzice wypowiedzieli swoją opinię na głównej stronie Wesołego Skrzata, bo właścicielka zaczyna wypisywać bzdury.
Poniżej link:

http://forum.trojmiasto.pl/Wesoly-Skrzat-c2,32679.html

ta kobieta to jakaś porażka! jest bezczelna pisząc takie bzdury mam nadzieję że rodzice z drugiej placówki zabiorą z tamtąd dzieci żeby inie zostali na lodzie bo pewnego dnia okaże się że klub na porębskiego jest nierentowny!!!

zapraszam na forum rodzice
http://forum.trojmiasto.pl/klub-Wesoly-skrzat-Jak-u-babci-ktory-zlobek-t175539,1,16.html

Drodzy rodzice nie wiem jak u was ale do mnie właściecielka wypisuje i straszy mnie sądem! Czy chcielibyście przed sądem poświadczyć o jej zachowaniu:) Sugeruje że wszyscy się mylimy! Bo przecież nie jestem jedynym rodzicem który został przez nią tak potraktowany. A próbując ostrzec innych rodziców - straszy sądem! - tylko czekam na pozew!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, tak, straszy sądem i policją, ale przecież się tylko ośmiesza...
to się normalnie nadaje do TV ;)

A może złóżcie pozew zbiorowy za niedotrzymanie umowy?

a to mnie totalnie rozbawiło:

"Autorze pomówień jeśli masz odwagę podaj proszę swoje dane osobowe włącznie z PESEL, nr dowodu tak abym mogła przenieść obronę mojego dobrego imienia z tej dziecinady na drogę prawną,....."

Sama nie miała odwagi, żeby spojrzeć rodzicom w oczy i zachować się jak należy, zrobić zebranie, porozmawiać, a teraz myśli, że każdy pod swoją wypwoiedzią będzie podawać swoje dane osobowe.

dokładnie więc rodzice zapraszam o napisanie własnych opnii na temat całego wydarzenia tak jak to proponował jeden z rodziców, na stronie głownej trójmiasta "reklamującego" żłobek.
pozdrawiam rodziców:)

moja opinia na temat żłobka została zablokowana. Powodem jest nie wylegitymowanie się przed Panią Joanną M. no coż rodzice szkoda że nie można poprostu ostrzec innych...
Ale Ci co mieli z nią do czynienia podzielą moją opinię że nie wiadomo w jaki sposób ta kobieta mogłaby wykorzystać moje dane takie jak pesel nr dowodu itp....

na forum wypowiedziała się była pracownice tej Pani
jak widać, nie tylko rodzice mają negatywną opinię

http://forum.trojmiasto.pl/Monisia-opinia-t124061,2,32679.html

a Pani Joanna może sobie kasować posty do woli, a prawda i tak zawsze wyjdzie na jaw

dokładnie... szkoda tylko że rodzice nie mogą się wpowiedzieć - to smutne:(

Inne tematy z forum

Domy Sołdka 14 (12 odpowiedzi)

Domy powstają w centralnej części Osowy, a więc blisko głównej arterii prowadzącej przez tę...