kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Możemy popisać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest tam ktoś

napisalam na maila

Witajcie!

Zmagam się z nerwicą lękową/lękami (jak zwał, tak zawał) już bardzo długo. Miewam remisje, najdłuższa do tej pory to 2 lata, ale na lekach. Przychodzą gorsze chwile, w których dosłownie czuję jakby wszystko się zawaliło. Nieustający, bezrozumny, bezpodstawny strach odbiera mi wszystko. Najbardziej boję się spać. Gdy próbuję zasnąć i wpaść w fazę snu nagły lęk daje mi kopa i po spaniu. W dzień myśl o nadchodzącej nocy i niemożności spania dosłownie mnie paraliżuje. Mam wrażenie, że przez to jest jeszcze gorzej bo nie mogę się zregenerować i znaleźć siły do walki. Czy ktoś tu z obecnych też tak ma? Chciałabym mieć kogoś z kim można porozmawiać, chyba większość "nerwików" czuje się bardzo samotna.

Doktor mi zapisała ostatnio asentrę ale po dwóch dawkach lek tak nasilił wszystkie lęki, że spasowałam. Jadę na sprawdzonym pramolanie, ale czuję, że już przestał działać. Czy takie nasilenie objawów to normalna rzecz?

Może ktoś by chciał pogadać a może i nawet kiedyś się spotkać na kawę. Mam 35 lat i mieszkam w Gdyni.

ol_ka.k@o2.pl

Jesteś świetna w tym co dla siebie robisz trzeba pracować nad sobą spróbuj ashwagandy super zioło na nerwicę mi pomaga A też miałam brac psychotropy powodzenia

Polecam na takie stany lek Pralex i pomoc psychiatryczna. Choć trzeba go brać rok ja czułem efekty po ok2miesiacach. Polecam również terapię u dr Andrzej Karczewski

Olu ja też jestem kłębkiem nerwow mam nerwice lękowa boje sie isc do lekarzy specjalistów mam myśli że jestem chora nie umie jest non stop placz

Jakie masz objawy.Jak się zaczyna?co robisz wtedy.Jakie bierzesz leki

Tak to prawda, mi nerwica wróciła po kilku dobrych latach przerwy własnie wtedy kiedy jestem już rok w domu po wypadku w pracy. Teraz jest już lepiej niż 3 miesiące temu. Nigdy nie brałam żadnych leków oprócz ziołowych i suplementów jak magnez, potas itd pierwszy raz atak miałam 17 lat temu. Trwało to z 2 lata potem kilka lat przerwy i znowu. Za drugim razem trwało to kilka miesięcy i znowu kilka lat przerwy i teraz powtórka z" rozrywki ". Mam mało ruchu siedzą w domu , a wszystko ponownie zaczęło się w jesieni.

Ja też tak się czuję. Mam nadzieję, że może być lepiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja chętnie kogoś poznam z takim zaburzeniem zauważyłam ze nikt tego nie rozumie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zazwyczaj napady paniki ujawniają się przy ogromnym stresie musisz zauważyć co cię stresuje

Witam,ale jak dojść do tego mechanizmu?jak samemu znaleźć przyczynę,jak nagle przychodzi atak paniki

Witam,ja podobnie,już tyle wyczytałam i ciągle to samo,brak apetytu,codzienne zmuszanie się do jedzenia,a potem strach,lek i napady paniki

Witam,też mam ten problem...

hej też się zmagam z nerwica lękowe

Cześć.Jakie macie objawy? I co z tym robicie?

Nerwica lękowa

Cześć, jak możemy się skontaktować,żeby porozmawiać o nerwicowych ludkach :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj jestem tu nowa. Mam na imię Marta. Też mam nerwicę lękowe i depresję

Inne tematy z forum

Szeptunka Wasylke-prosze o info (4 odpowiedzi)

Witam czy ta Pani jeszcze przyjmuje? Moglby ktos podac nr lub kiedy przyjmuje? Byloby milo jakby...

problem z dzieckiem sąsiadów (463 odpowiedzi)

Witam,2,5 letnie dziecko sąsiadów bardzo często biega po mieszkaniu krzyczy w późnych godzinach...

Cosmelan (21 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was robił ten zabieg??