kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Witaj,tez rak mam?jakbym o sobie czytała,łącze sie z tobą w tej okropnej chorobie.Jeśli chcesz porozmawiać dzwon 691719341
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam ,napiszcie czy wam tez tak sur kręci w głowie,bo mi co jakiś czas to czuje się jak na karuzeli,jęczy mi w uszach,czasami tez mam wrażenie ucisku w głowie.Co mnie nie zaboli to już myśle ze to rak.To jest strasznie obciążające dla psychiki.Boje się ze kiedyś zwariuje.Piszcie czy tez tak macie .Pozdrawiam

Napisz do mnie, czuje się podobnie do ciebie, może wspólnie znajdziemy przyczynę

Cześć. Mam 31 lat, od roku walczę z depresja z lękami i mam tak samo. Te same objawy jak już mnie dopadnie. Kilkukrotnie lądowałam na ekg. Zawsze ten sam strach, przerażenie. Chodzę na psychoterapię, bez leków. Bywa ciężko. Najbliżsi najczęściej nie potrafią zrozumieć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie ja również myślałam że to kręgosłup ale nie..objawy dokładnie takie same..

Zgadzam się nerwica to koszmar objawy są nie do wytrzymania.W pracy ciągła walka udawanie strach żeby nikt nie zauważył bo wstyd.

Witaj kochana ,ta choroba to istny koszmar ja teraz właśnie leżę i walczę z napadem od rana mnie wzięło mdłości odruchy wymiotny bóle w klatce piersiowej ,myślałam że mi przejdzie ale nie dałam rady poszłam szybko do lekarza rodzinnego żeby mi zrobił EKG bo myślałam że ,mam zawał .Leczę się od 10 lat i ostatnie było dosyć dobrze ,nie wiem co się znów stało ,już mam dosyć to jest bardzo okropne uczucie ,boję się że umrę .A jak tak teraz leżę to zaś mam poczucie winy że powinnam wstać się ogarnąć coś zrobić bo przecież święta nadchodzą ,nienawidzę tak się czuć . Pozdrawiam was , piszcie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Boże, jakbym czytala o sobie...te uciski w glowie...i klucie ,pieczenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam identycznie codziennie analiza i inne somaty. Małuzenstwo się sypie 603691833

Tak

Farmakoterapia lekami to długa i ciężka droga, ale skuteczna! Mam wielu Pacjentów, którzy wyleczyli się oczywiście stosując się do zaleceń oraz poprzez odpowiednią psychoterapię oraz suplementację i zmianę stylu życia. Choroba jest okropna, rujnuje życie, związki, pracę ale należy przede wszystkim podjąć się leczenia. Pracuję z Pacjentami u których farmakoterapia nie działała, była za słaba bądź wykazywała zbyt dużo działań niepożądanych i uważam, że da się wyjść z tego stanu. Droga jest ciężka i długa ale warto czekać na sukces. Najważniejsze jest holistyczne podejście do Pacjenta, jego problemów, emocji oraz lęków. Dobieram również odpowiednie techniki relaksacji, metody na ustanie napadów paniki czy techniki radzenia sobie z negatywnymi myślami. Nasza głowa wywołuje takie emocje, więc też Nasza głowa umie sobie z nimi poradzić.

Trzymam za Was kciuki i wierzę, że i Wam się uda!

w razie W jestem do dyspozycji: psychofarmaceuta@gmail.com
psycho-farmaceuta mgr farm. Karolina Wójciak

Mam to samo plus dziwne uciski w głowie w skroni, nieraz szyji, kłucie w głowie bol głowy, pieczenie głowy, mam dość a to dopiero 3 miesiące jak się zmagam ale miałam już wszystkie objawy jakie można mieć co się kończy to zaczyna nowe

Mnie znowu wzięło po znieczuleniu na wrastające paznokcie miałam zabieg i tak się tym zestresowałam ze trzyma mnie nerwica 3 miesiąc wcześniej nigdy tak nie miałam i chyba wszystkie objawy jakie mohe mieć

Mam to samo tez zaszczepiłam się 1 dawka, od tej nerwicy mam teraz kłucie w głowie i pieczenie jakby mnie skóra głowy bolała ale kłucie w klatce przeszło

Witam chciałam zapytac czy tez ktoś tak
Ma mecze się z tymi wszystkimi bólami już około 3 miesiące i jak jedno się kończy kolejne zaczyna bolała mnie klatka piersiowa kłucie takie później bolała mnie głowa ucisk w skroniach, teraz czasem chwyta mi lekko rękę nogę plus pojawiło się kłucie w głowie i pieczenie mam czasem wrażenie ze piecze mnie skóra głowy, mam dość jedno się kończy kolejne zaczyna boje się ze to coś poważnego, miałam robione ekg wszystko dobrze tylko tętno wysokie plus badania wyszły w normie wszystkie wiec nie wiem od czego lekarz stwierdził nerwice bo mój tata zachorował na raka trzustki zaawansowanego i wszystko po tym się zaczęło mam dość :/

Witam cie mam dokładnie to samo czasem nawet myślę żeby skrócić te meke ala mam syna zadne leki nc nie pomagają monika

Witam czy pani ten udar i ta zakrzepicę ma po szczepionce czy po prostu z nerwów pani sobie ubzdurala

Ponieważ leki złagodzą objawy ale ich nie zlikwidują. Nerwica czy to lękowa pod postacią hipochondrii, czy pod każdą inną jest chorobą, którą aby skutecznie wyleczyć należy cały czas wspierać duszę, podświadomość. Poród i macierzyństwo to ciężki czas dla kobiety, który bardzo często wywołuje problemy tego typu. Nieregularne pory snu, zaburzenia hormonalne, strach o dziecko i rozszerzanie diety (niekiedy mamy w ogóle boją się rozszerzania diety gdyż paraliżuje je strach przed zakrztuszeniem) i wiele innych obaw nie sprzyjają zdrowiu psychicznemu. Dodatkowo ciało "uwielbia" somatyzować. Objawy z najróżniejszych organów: żołądek, jelita, serce czy głowa to naprawdę codzienność u Pacjentów z nerwicami. Część leków nasennych nie powinna być stosowana przewlekle, a sam Pacjent powinien być albo pod opieką poradni specjalistycznej która specjalizuje się w tego typu problemach bądź skorzystać z kierowanych technik relaksacyjnych oraz odpowiedniej higieny snu. Oczywiście leczenie farmakologiczne również jest wskazane, ale leki należy dobierać szczególnie ostrożnie. Mam tu na myśli BDA: lorazepam, estazlam, midazolam i inne.

Witam mam takie objawy jak wy wszystkie.. kołatanie serca klucie obok serca bol w klatce piersiowej lęk że zaraz umrę co mnie nie zaboli już czytam w internecie i już miałam raka zakrzepice tetniaka wrzody wszystko co można sobie ubzdurac w tej głowie.. bezsenność budze się co chwilę w nocy kręcę się ciężko mi usnąć boje się zostać sama w razie czego jak by mi się coś stało to nikt mnie nie uratuje ..I tak mogę wymieniać I wymieniać, urodziłam córkę 13 miesięcy temu było ok niestety później dużo śmierci w mojej rodzinie i bliskich znajomych pandemia, teraz się zaszczepiłam 1 dawkę i co chwilę coś mi jest a to zakrzepica a to udar itd już mam dość dziewczyny nie mogę normalnie funkcjonować brak chęci do życia zmuszanie się do zrobienia czegokolwiek... leki na uspokojenie i sen już chyba wszystkie próbowałam bez tego ciężko mi funkcjonować...

Ja się zaszczepiłam 1 dawka ,tragedia już mam zakrzepice zator udar i wszystko naraz wzięte.. męczarnia jest okropna ale idę na 2 skoro juz poszłam na 1.. ale boje się panicznie czytam co chwilę w internecie i głupieje..powinnam chyba wyrzucić telefon przez okno i zyc pełnią życia a nie wymyślaniem sobie chorób, widzę że nie jestem tutaj jedyna taka osoba.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kosmetyki na lato (30 odpowiedzi)

Jakie stosujecie kosmetyki na lato? Zależy mi przede wszystkim na dobrych kremach nawilżajcych,...

Brak ochoty na zbliżenia - niskie libido? (86 odpowiedzi)

Zauważyłam sama po sobie, że kiedyś miewałam większe potrzeby na zbliżenia niż teraz. Mam dopiero...

Czy lubicie się malować i dlaczego? (43 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...