kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam, u mnie nerwica występuje od 8 lat z różnym nasileniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Cześć wszystkim. Choruje od 8 lat a mam 23 lata. Zabawę z nerwicą lękowa, natręctw i depresją zaczęłam jako młoda dziewczyna. Moje życie zmieniło się o 180 stopni w jeden dzień i trwa do dzisiaj. Nie zliczę w ilu szpitalach byłam i lle jeździłam po lekarzach by dowiedzieć się wkoncu co mi dolega, brak jakichkolwiek negatywnych wyników wywoływało u mnie niepohamowana złość, bo przecież moje ciało umiera każdego dnia i żaden lekarz nic nie znalazł? Tak bardzo chciałam by stwierdzili u mnie jakąś chorobę bym mogła wziąć lek i to wyleczyć i skończyć z tym raz na zawsze. Jednak się nie udało. Moje ciało jest zdrowe, wyniki badań książkowe. Zaczęło się od bólów brzucha, ciągłego zamartwiania, biegunek, ciągłych nudności, przeszywającego stresu, kolejno doszła depersonalizacja i derealizacja (jedne z najbardziej lubianych przeze mnie objawów - ironia). Przerażona objawami udałam się z polecenia Lekarza do Psychiatry, również zaczęłam chodzić na terapię. Niestety to nie pomagało, doszły ataki paniki, które miewałam kilkanaście razy dziennie. Dzień w dzień miałam uczucie ściśniętego gardła oraz, że się uduszę co poskutkowało tym, że nic nie jadłam i nie pilam bo nie mogłam nic kompletnie przełknąć. Ale streszczając do dnia dzisiejszego żyje z tym g*wnem. Ale już bardziej spokojnie. Moje wszystkie objawy towarzyszyły mi niezmiennie parę lat bez przerw nawden dzień i również jest tak teraz. Depersonalizacja oraz derealizacja, nudności, bóle brzucha, ataki paniki, drżenie rąk i nóg oraz ich mrowienie, codzienne koszmary senne, kołatanie serca, szybkie jego bicia mimo leżenia oraz bóle głowy, oczu, szumienie w uszach i wiele innych pozostało. Nauczyłam się z tym żyć, jak?
-medytacja!
-kiedy nagle atak paniki się objawia, pamiętajcie nie umieracie! Lęk nigdy nas nie zabije i nic nam się nie stanie! Techniki oddychania są bardzo przydatne.
- piszcie w notesie, na karce byle gdzie, jak się w danej chwili czujecie, całą złość przelewajcie na papier
- jeśli miewacie depersonalizacje bądź derealizacja, probojcie ją akceptować oraz w danej chwili skupiajcie się na rzeczach, które wykonujecie np. Nalewanie herbaty, jedzenie, oglądanie serialu itd.
-codzienna aktywność, nawet ta minimalna 10 minut
-rozmowa z lustrem, mów do siebie, wymieniaj swoje atuty, wady, akceptuj je
-nie czytajcie o chorobach w internecie, prawie każde schorzenie występujące w nerwicy można dopasować do jakiejś choroby.
-zapiszcie się na terapię, jest na prawdę bardzo pomocna!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. To samo mam. Czasem każdy oddech sprawia taka trudność. Strach że zaraz upadnę, że serce przestanie bić. I te kołatania, które dają wrażenie bardzo kruchego serca. Pozdrawiam ciepło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobry wieczor. Te ataki to uczucie zwariowania,ucisk w glowie,brak powietza, przyspieszone bicie serca i nie do opisania lęk!Mnie jak lapie w czasie snu to wybiegam z lozka jak poparzona ! Koszmar

Dobry wieczor. Na nerwice lękowa choruje 4 lata. Napady paniki,wyostrzone zmysly smaku,na swiatlo, skore,i sluchowe . Refluks przelyku ,zaburzenia rownowagi problemy z zasnieciem. Nerwica lękowa to koszmar. Pozdrawiam serdecznie. Anna

Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami nerwicy lękowej,silne objawy somatyczne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również Zachodniopomorskie,nerwica lękowa,silne objawy somatyczne doskwierają mi całymi dniami

Hej chciałabym się zapytać jak wyglądały te ataki bo pidejrzewam Że mam to samo w tym roku już 3 razy zabrała mnie karetka bo miałam silny ból w klatce piersiowej ale z sercem jest ok

Aga mam ten sam problem,szukam bratniej duszy,jeśli możesz napisz teo.syl@wp.pl

Hej dziewczyny ,ja walczę z nerwica już jakiś czas ,najgorsze są noce ,zasypianie ,kołatanie serca ,myśli że się umrze

Nerwica lękowa somaty

Daje znać .

Benia, kiedy zachorowałam i tata wiózł mnie na SOR półprzytomną też myślałam jak Ty Dałam sobie rade i Ty też dasz. Co mi pomogło? Terapia koniecznie to po pierwsze, leki i wiara teraz chodzę jeszcze na refleksoterapie. Gdybyś chciała popisać tak poprostu aby się wygadać daj znać.

Luci ja choruje 13 lat, mam 32 lata co Tobie pomaga?

Hej, Lila mam 32 lata choruje od około 13 lat - jej strasznie to brzmi ale tak byłam młodziutka kiedy dostałam pierwszego ataku. Nie poddałam się chętnie opowiem Ci o swojej terapii i nigdy nie gasnącej nadzieji:) Też szukam koleżanki, która zroznie

Ja choruje na nerwice lękowa 5lat ale gdyby nie tabletki pramolan 2 razy dziennie to bym chyba sfiksowala... Pomagaja mi są starej daty ale naprawdę skuteczne i nie uzależniają

Ja mam już nerwicę ok.20 lat a w tej chwili stuknęła mi już 40-tka. Nie poddaję się ale jest cięzko. Nie jestem z Trójmiasta ale z zachodnio-pomorkiego. Poznam jakieś fajne koleżanki do pogaduch.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc, ja bym sie chetnie zapoznala

Mi bardzo pomogły ssri

Miałam takie same objawy bardzo pomogł mi lek setaloft ale dopiero zaczał działac po miesiącu biore juz ponad rok i jest super

Inne tematy z forum

Jaki balsam do ciała polecicie (84 odpowiedzi)

Szukam aktualnie dobrze nawilżającego balsamu do ciała na suchą skórę. Co byście mi polecily?

Tabletki powiększające piersi (4 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

Hiszpańska mucha (18 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...