kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Hej dziewczyny jak u Was samopoczucie ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mamaluka ja również pracuje po 12 odz przy komputerze i powiem Ci ramiona i szyja napieta na maxa...czasami az mam lęki ze to coś strasznego ;-( Mi Pani Dr przepisała fajny lek zobaczymy po miesiącu jak bedzie działał po początki są trudne...a tarczyce równiez mam zbadać,chcialam do Dr Mizan iśc ale nie można się już zapisać ;-(
Masz maila??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mądry endokrynolog: dr Lizakowska-Kmieć, Endomed. Jest świetna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj do wieczora siedziałam w szpitalu, dziecko trochę w lepszej formie, choć nadal jest bez zmian.
B. b. dziękuję ~k. za troskę, ale ja naprawdę zapisałam się
i leczyłam właśnie w poradni leczenia nerwic - wypróbowałam także te leki, uszkadzając sobie wątrobę - o czym lekarz nie wspominał przepisując co miesiąc kolejne leki?
Tabletka łagodzi objawy, ale nie likwiduje problemu.

Piszę na tym forum z bezradności.

Poza tym u mnie dochodzi problem z tarczycą- choroba Hashimoto, co również może mieć wpływ i miałam niezłą jazdę biorąc jedne i drugie leki.
Wpadłam w nadczynność i odstawiłam wszystko, by uspokoić organizm.

A propos -szukam mądrego endokrynologa...

Pozdrawiam:)

ostatnie zdanie miało być pytaniem

MamaLuka, może spróbuj u jakiegoś młodego psychiatry, oni przepisują nowsze leki... Jest kilku polecanych na forum. Będzie Ci lżej z dobrze dobranymi lekami. Na pewno nie powinny Cię otępiać! Przyjmowałaś Zoloft (antydepresyjny ale działa przeciwlękowo - stosowany w nerwicy) albo Triticco (dobry w przypadku dodatkowych problemów z zaśnięciem, często stowany w kombinacji z Seronilem).

Dzięki za odpowiedź :)
Po lekach czułam się gorzej, bo albo byłam otępiała i senna cały dzień albo za bardzo pobudzona - wypróbowałam chyba z 10 różnych specyfików, ogólnie masakra...ale masaże to dobra myśl? też mam strasznie napięty kark ,ale może się kłania też praca przy komputerze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

MAMALUKA wiem co czujesz nerwica jest straszna i ciężko z nią walczyć ale trzeba ja podjęłam się wlaki od tyg biore leki chodze na psychoterapię masaże ( bo mam okropne skurcze mieśni ramion karku) walczę mam synka i podobnie jak Ty przy nim się uśmiecham ale jak on idzie spać ja płaczę jak małe dziecko...

Witam,

B. cieszę się, że powstał taki wątek i nie jestem sama z tym problemem. Od urodzenia byłam częstym pacjentem w szpitalu,
a potem pobyt w sanatorium na oddziale szpitalnym w wieku 10 lat przez ok. 3 miesięcy i rozłąka z rodziną zrobiły swoje.
No a szkoła, gdzie trafiłam na "wyjątkową" wychowawczynię, która ośmieszała mnie na forum klasy i podobnie było w liceum. Jak dojeżdżam do szkoły to miałam palpitacje serca, duszności i najchętniej bym uciekła spod drzwi...
Odetchnęłam szczęśliwie na studiach..ale nerwica odzywa się zawsze, gdy są problemy...
Leczyłam się farmakologicznie, ale nie jest to rozwiązanie na dłużej, bo to tylko tłumi objawy,a nie rozwiązuje problemu. Dostęp do psychologa jest kiepski na fundusz, a niestety zaliczyłam porady typu: najlepiej wziąć los w swoje ręce- tylko jak to zrobić mając skromną budżetową pensję i dzieci na utrzymaniu...
No, ale niestety moje dziecko trafiło do szpitala i zupełnie mnie to rozkleiło-demony z przeszłości wróciły- robię dobra minę do złej gry przy dziecku, a jak wracam do domu to czuję się bez sił, wypalona od środka i jakbym przeżywała czyiś pogrzeb... Pies stara się, jak może mnie pocieszać i to działa, ale dziś po pracy idę znów na oddział ..i znów mnie ogarnia dołujące uczucie....Może ktoś ma jakiś sposób? z góry dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie :))

EWA możesz podać mail?

Dzień Dobry.Czy mogłaby pani powiedzieć jak przebiegała wizyta u dr Wojtas.Sama się do niej wybieram i jestem ciekawa jak to wygląda.

Hej dziewczyny co si,ę dzieje nawet na maile nie mam od niekt,orych z Was odp
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja długo dzwoniłam i czekała i się udało i jestem happy nma samą myśl a co Ci jest jeśli możesz napisac

z ciekawości... sama rozwazalam, czy do niej pojsc.

We wtorek mam wizytę a dlaczeo pytasz??

domi, czytam ten wątek. Proszę napisz jak wizyta u dr Wojtas. Czy będziesz przyjmować leki?

Halo dziewczyny jesteście jeszcze tu?

Hej dziewczyny co u Was jak się czujecie??Ja we wtorek jade do Dr Anny Wojtas trudno było ale udało się zarejestrować ;-) słyszałąm i czytałam bardzo pozytywne opinie o tej Pani i mojej znajomej pomogła z nerwicą mam nadzieję że mi róniez pomoże bo już sił mi czasami brak i mam doła ;-(

dominisiagd@buziaczek.pl

podaj meila

Inne tematy z forum

Czy lubicie się malować i dlaczego? (43 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...

problem z dzieckiem sąsiadów (463 odpowiedzi)

Witam,2,5 letnie dziecko sąsiadów bardzo często biega po mieszkaniu krzyczy w późnych godzinach...

Zmarszczki na czole (127 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?