ja kupiłam zwykłą komodę z szufladami-dość wysoką (podobno pod telewizor)w Leroy Maerlin i mąż odciął wierzch jednej storny. Tam położyliśmy gotowy przewijak. Może nie wygląda to luksusowo, jak z katalogu :-))) ale się sprawdza.
A ja ci polecam zwykły duży przewijak kładziony na łózeczko - bedziesz z niego korzystać jakieś 4-5 m-cy a potem stajke sienieużyteczny
Wiec ja bym proponowała komode oddzielnie a przewijak oddzielnie za jakieś 30-40zł
My mamy mało miejsca w mieszkaniu, brak szafek/szaf na rzeczy malucha, więc przygotowanie kącika dla dziecka to było wyzwanie :) Stanęło na łóżeczku 120x60 z położonym na nim zwykłym przewijaku za 45zł i komodzie z IKEA, wysokiej z sześcioma szufladami, za ~400zł. Jestem zadowolona: mam dużo miejsca na rzeczy dziecka. Polecam :)
Mojej kumpeli 3-miesięczna córcia już wyrosła z przewijaka (standardowy 70 na 50).
Najrozsądniej jest kupić zwykły przewijak - nakładkę na łóżeczko a później przewijać na macie do przewijania.
Oczywiście nie ma przeciwwskazan, żeby robić to na zwykłej komodzie. :-)
dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi - kupiliśmy komodę jednak w Ikea...:) normalnie to zwykła, drewniana, bardzo ładna komoda - plus przewijak za 89zł - gwarantuje dużo miejsca przy przewijaniu:) taka dodatkowa deska z tyłu i przodu:))
dzięki pojemnym szufladom znalazłam miejsce dla ciuchów małej - jak już zrezygnujemy z przewijania - nadal będzie funkcjonalny mebel - czyli dokładnie to o co mi chodziło:))
Czy któraś z Was widziała takie komody oprócz w IKEA i Mama i Ja?
chciałabym mieć wszystko pod ręką,ale nie wiem czy nie kupić zwykłej komody i przewijaka na łóżeczko .... w naszym nowym mieszkanku nie będzie za dużo miejsca w sypialni,a tam właśnie chcemy wstawić łóżeczko :)
praktyczniej jest kupic komodę z IKEI taką z szufladami głębokimi i osobno przewijak nakładany na łóżeczko.
Przewijak na łożeczku będzie jakieś 4-5 m-cy , potem bezpieczniej go zdjąć i połozyc np. na łóżko na którym śpisz i tam dziecko przewijać.
Wg mnie typowe komody z przewijakami czy tez kąpielowe sa w małych mieszkaniach mało praktyczne.
bo myślałam,żeby kupić taką komodę z przykręcanym przewijakiem,nad nią zamontować jakieś 2 półeczki na kosmetyki itp. a potem,jak maleństwo urośnie komodę zdemontować ...
jak się przewija dziecko na łóżeczku to gdzie postawić wszystkie te pierdułki typu kosmetyki czy pieluchy i inne gażety ? :)
ja kupiłam takie plastikowe białe pojemniki zaczepiane na łóżeczko. Może to nie wygląda zbyt estetycznie ale z boku łóżeczka zupełnie nie przeszkadzały a ułatwiły mi życie bo mogłam tam wrzucić wszystkie przydatne rzeczy :)
Może zobacz na internecie bardzo ciekawą i wygodą komodą z przewijakiem kupiłam tu https://tweeto.pl/Komoda-z-przewijakiem-p64391 Jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolona, wszystko mam pod ręką jak chce przewinąć synka. Nie muszę się schylać jak czasem robię to u mamy na łóżku. Polecam