komoda z przewijakiem

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
czy macie może pomysł gdzie w trójmieście można znaleść komodę z przewijakiem - poza IKEA ??? no i w odpowiediej cenie - około 300, 400 zł.??

z góry dziękuję za pomoc:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: komoda z przewijakiem

w mama i ja :)

ja kupiłam zwykłą komodę z szufladami-dość wysoką (podobno pod telewizor)w Leroy Maerlin i mąż odciął wierzch jednej storny. Tam położyliśmy gotowy przewijak. Może nie wygląda to luksusowo, jak z katalogu :-))) ale się sprawdza.

w mama i ja są chyba tylko takie po 800 zł...:(

A ja ci polecam zwykły duży przewijak kładziony na łózeczko - bedziesz z niego korzystać jakieś 4-5 m-cy a potem stajke sienieużyteczny
Wiec ja bym proponowała komode oddzielnie a przewijak oddzielnie za jakieś 30-40zł

potrzebuję komodę - bo nie mam gdzie ciuszków dla dziecka trzymać - a przewijaka używa się tylko 4-5 miesięcy????

My mamy mało miejsca w mieszkaniu, brak szafek/szaf na rzeczy malucha, więc przygotowanie kącika dla dziecka to było wyzwanie :) Stanęło na łóżeczku 120x60 z położonym na nim zwykłym przewijaku za 45zł i komodzie z IKEA, wysokiej z sześcioma szufladami, za ~400zł. Jestem zadowolona: mam dużo miejsca na rzeczy dziecka. Polecam :)

Mojej kumpeli 3-miesięczna córcia już wyrosła z przewijaka (standardowy 70 na 50).
Najrozsądniej jest kupić zwykły przewijak - nakładkę na łóżeczko a później przewijać na macie do przewijania.
Oczywiście nie ma przeciwwskazan, żeby robić to na zwykłej komodzie. :-)

ja ostatnio widzialam w mama i ja za 200 pare zl, poszukaj na allegro tez jest duzy wybor :)

na allegro nie widziałam nic ciekawego niestety.... ale dzięki za pomoc:) skoczę może jeszcze raz do mama i ja - i dokładniej się przyjrzę cenom:)))

My kupiliśy w Mama i ja komodę z przewijakiem i do tej pory go używamy. Zuzia ma już 10 miesięcy :-)

mój półroczniak był za duzy na przewijak
Moje kolezanki tez nie wiecej niż do 4-5 m-cy przwijaly dzieci na przewijakach.........

moja młodsza córka ma 1,6 roku i przewijam ją na przewijaku(na komodzie)- jej wygodnie i mnie też :-)

dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi - kupiliśmy komodę jednak w Ikea...:) normalnie to zwykła, drewniana, bardzo ładna komoda - plus przewijak za 89zł - gwarantuje dużo miejsca przy przewijaniu:) taka dodatkowa deska z tyłu i przodu:))

dzięki pojemnym szufladom znalazłam miejsce dla ciuchów małej - jak już zrezygnujemy z przewijania - nadal będzie funkcjonalny mebel - czyli dokładnie to o co mi chodziło:))

normalnie zabrzmiało jak reklama....:))))))

Czy któraś z Was widziała takie komody oprócz w IKEA i Mama i Ja?
chciałabym mieć wszystko pod ręką,ale nie wiem czy nie kupić zwykłej komody i przewijaka na łóżeczko .... w naszym nowym mieszkanku nie będzie za dużo miejsca w sypialni,a tam właśnie chcemy wstawić łóżeczko :)

praktyczniej jest kupic komodę z IKEI taką z szufladami głębokimi i osobno przewijak nakładany na łóżeczko.
Przewijak na łożeczku będzie jakieś 4-5 m-cy , potem bezpieczniej go zdjąć i połozyc np. na łóżko na którym śpisz i tam dziecko przewijać.
Wg mnie typowe komody z przewijakami czy tez kąpielowe sa w małych mieszkaniach mało praktyczne.

bo myślałam,żeby kupić taką komodę z przykręcanym przewijakiem,nad nią zamontować jakieś 2 półeczki na kosmetyki itp. a potem,jak maleństwo urośnie komodę zdemontować ...
jak się przewija dziecko na łóżeczku to gdzie postawić wszystkie te pierdułki typu kosmetyki czy pieluchy i inne gażety ? :)

ja kupiłam takie plastikowe białe pojemniki zaczepiane na łóżeczko. Może to nie wygląda zbyt estetycznie ale z boku łóżeczka zupełnie nie przeszkadzały a ułatwiły mi życie bo mogłam tam wrzucić wszystkie przydatne rzeczy :)

ja miałam poprostu komode obok łóżeczka i wszystko było pod ręką i ciuszki i kosmetyki i pieluchy :-)

Może zobacz na internecie bardzo ciekawą i wygodą komodą z przewijakiem kupiłam tu https://tweeto.pl/Komoda-z-przewijakiem-p64391 Jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolona, wszystko mam pod ręką jak chce przewinąć synka. Nie muszę się schylać jak czasem robię to u mamy na łóżku. Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zawsze można kupić też komodę taką zwykłą z pojemnymi szufladami, np z tych coś - https://zfabryki.pl/pol_m_Przechowywanie-1531.html i dodatkowo po prostu przewijak na nią :)

Inne tematy z forum

Czy ktoś miał styczność z hiszpańska mucha?? (38 odpowiedzi)

JW. Działa czy nie działa??

urlop macierzynski, urlop tacierzynski...kilka pytan. (30 odpowiedzi)

mam pytanko do kogos kto z prawem, i sprawami kadrowymi jest na bierzaco.. zastanawiam sie czy...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)