kościół św. Mikolaja

Temat dostępny też na forum: Wesele
Czy koś był na ślubie w kościele św. Mikołaja w Gdańsku? Kościół jest przepiękny, czy ktoś mógłby mi doradzić na co zwrocić uwagę. Gdzie skadane są życzenia nowożeńcom przed kościołem?-na ulicy nie ma na to miejsca, nie ma żadnego placu, czy też w kościele?Czy nie ma tam tzw. "masówki"jak np w Katedrze oliwskiej-para za parą?Jak wcześnie trzeba zarezerwować termin - planujemy wrzesień 2004.Z góry dziękuję za odpowiedz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kościół św. Mikolaja

Witaj. Ja byłam na ślubie przyjaciół w tym kościele. Panna Młoda miała suknie pasującą do tego barokowego stylu- wyglądało to przepięknie. natomiast życzenia- a był to sierpień były składane pod drzewem znajdującym się vis-a-vis głównego wejścia. Jeżeli chodzi o temin to ja bym na twoim miejscu już zarezerwowała!!! Pozdrawiam

Uwazam ze jest to najpiekniejszy kosciól w Gdansku. wzsystkie uroczystosci rodzinno-koscielne w naszej rodzinie odbywaja sie własnie w Mikołaju, min. nasz slub, a potem chrzest naszego dziecka.U nas po slubie nie było problemu z miejscem do skaładania życzen, bo był otwarty jeszcze parking przy kosciele (a teraz tam jest jakaś budowa...). W zasadzie nigdy nie mielismy nic do zarzucenia w kwestii organizacyjnej. Radze juz zaklepac termin.
Jest to tak "klimatyczny" kosciol, ze zbedne sa nawet dodatkowe dekoracje kwiatowe itp., szczegolnie ze sluby odbywaja sie nie przy glownym oltarzu, a przy tym w głebi, mniejszym (za głownym).
pozdrawiam

Ja miałam ślub w św. Mikołaju i uważam że bardziej pięknej uroczystości nie mogłam sobie wyobrazić. Masówki nie ma , oni chyba dają3 śluby na sobotę , ja miałam w I dzień Świąt Wielkanocnych i w ten dzień tylko nam udzielali ślubu ( i tak warunkowo), ojciec jest wspaniały , cały czas pomaga i podpowiada co mamy robić, jest poprostu przesympatyczny; Zyczenia były na tej drodze przed kościołem ludzie zastawili całą drogę i nikt się tym nie przjmował ( i tak tamtędy samochody nie jeżdżą)
Koszt ślubu to 300 zł + dla organisty (poinformowano nas ile mamy zapłacić)
BYŁO NAPRAWDE PRZECUDOWNIE

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!