kościół w Gdyni na Dąbrowie

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witam.
Pytałam już kiedyś ale jakoś nie dostałam odp., czy ktoś może będzie miał ślub 21.06.2008 w kościele w Gdyni na Dąbrowie?? Jeśli tak to prosimy o kontakt w sprawie przystrojenia kościoła (razem wyjdzie taniej :)).

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kościół w Gdyni na Dąbrowie

Korzystając z okazji, że my też jesteśmy z Dąbrowy ;)
może znajdzie sie ktoś na forum kto ma 5 lipca 2008 ślub w Kościele na Dąbrowie ?

Pozdrawiam!

czesc ja my mamy 5 lipca 2008 slub na dabrowie, na ktora godz macie?? bo my na 17 :)

Hej
super ze ktoś sie znalazł my mamy na 16 ;)
- to jakos możemy sie dogadać ;D

A nie wiecie może ile kosztuje ślub w naszym Kościele?? Bo my z tego wszytkoego zapomnielismy zapytać ;(

pozdrawiam!

oo super dogadamy si co do wysroju :) no wiec tak mysmy sie nei pytali kasiadz sam powiedzial ze " co łaska" ale musi miec min 100zl bo to idzie na organiste i koscielnego no a reszta to co damy to od nas zalezy. ciekawe czy ktos jeszcze bedzie miec z nami :)

no jak mysmy sie wpisywali na ten teramin to przed nami byli juz na 15 umowieni, potem my na 17, potem Wy ;) i jeszcze byla wolna godzina na 14.

mnie tylko jedno denerwuje w naszym Kosciele ten nasz organista ;/

no to mysle,że co do wystroju sie dogadamy ;)

małe sprostowanie my na 16 Wy na 17 bo juz mi sie pomieszało ;)

ooo to trzeba by jeszcze odnalezc pare z godz 15 :) pozdrawiam i do zgadania

Ewelinka, ja miałam rok temu i dałam 200 zł w kopercie proboszczowi

dzieki Rina zastanawiałam sie wlasnie ile trzeba mu dać ;)

a nie orientujecie się czy tylko proboszcz może udzielać ślubów??
jak to jest u nas w Kosciele??
Wogle bierzecie sobie jakąś oprwe muzyczna ?? ;)

Jeżeli chciałybyscie oprawe muzyczna slubu , to polecam organiste Piotra i skrzypaczke Agnes, graja czesto na slubach u św.Wawrzyńca przy Żródle
Marii- przepieknie ! www.skrzypce.wizytowka.pl

up

To ja zapraszam na makijaz :)

Dojezdza Pani do klientki??

jak to wygląda cenowo? i czy ma może pani jakies przykładowe zdjęcia??

Pozdrawiam!

przpraszam zapomnialam dostalam już maila od Pani.

ja dalam proboszczowi 200zl i powiedzial,ze 100zl pozniej mi odda ale jakos tego nie zrobil....jesli bedziecie zamawiac wystroj kosciola na sojowej to od 5 par ona wezmie po 200zl-przynajmiej Myt ak mielismy

hmmmm.... OK a może jednak ktoś tego 21 czerwca też bierze ślub ?

do ewelinka :
słuchaj a kiedy wy byliscie ustalac etrmin u ksiedza?? i czy proboszcz nei kazal wam przyjśćw styczniu spr czy przepisal do nowego kalendarza?? bo nam kazal :)
a i jeszcze jedno nie wiesz czy poradnictow rodzinne musi byc robone w swojej parafi?

madzia85 napisał(a):

> do ewelinka :
> słuchaj a kiedy wy byliscie ustalac etrmin u ksiedza?? i czy
> proboszcz nei kazal wam przyjśćw styczniu spr czy przepisal do
> nowego kalendarza?? bo nam kazal :)
> a i jeszcze jedno nie wiesz czy poradnictow rodzinne musi byc
> robone w swojej parafi?
>
>

My byliśmy ustalic teramin jakieś 1,5 miesiecy temu, przyjmowal nas ten drugi ksiadz (w okularach taki młody) ale nic nie mówił, że mamy przyjsć w styczniu ;/
Kurcze jak pojdziecie to może sie dowiedzcie co? ;) to ja też pojde żeby potem nie było.
Co do poradnictwa to nie mam pojęcia nam odrazu ksiądz dał namiary na tą nasza z prafi i w tamtym tygodniu do niej dzwonilismy i w srode idziemy ;) Babka powiedziała, że ilość wizyt jest uzależniona od tego ile wiemy więc bedzie jedna albo 3 wizyty - kosztuje to jednorazowo 30 zł choć myślałam, że takie coś powinno być za darmo!

A sluchaj nie wiesz może czy tylko proboszcz udziela ślubu? ;D

pozdrawiam!

czesc ja ide dzis spr czy mnie przepisal moge spr i Ciebie tylko musialabys mi podac nazwisko bo imienia sie domyslam :) z tego co wiem to nie tylko proboszcz udziel slubow ale to chyba ksieza miedzy soba ustalaja kurcze to my musimy tez jakos sie umowic na to poradnictwo :/ to jak bedziecie pierwszym spotkaniu daj znac jak bylo :)

wysle ci na maila

oki damy zanc jak bylo w srode wieczorem ci napisze ;)

kurde wracaja mi maile od ciebie
nie moge wyslac ;(

spokojnie spr po imienie :) jestescie wpisani :) a Twoj narzeczony mieszka ulice obok mnie :) mam tez namiary na pare z 15 wiec bedziemy sie mogli z nimi skontaktowac w sprawie wystroju i wogole :)
pozdrawiam i do zgadania

oooo to moze sie zanacie ;)

pozdrawiam!

Ewelinka jesteś z mojego rocznika! Chodziłaś może do klasy P. Jaskulskiej w podstawówce?

Jeśli chodzi o babeczkę z poradnictwa to nieźle się z niej naśmialiśmy z mężem. Bardzo dziwna kobieta, sprawia wrażenie że wstydzi się mówić wprost takie słowa jak penis, wagina, orgazm itp. dlatego bombardowaliśmy ją takimi słowami hi hi. Te 30 zł trzeba zapłacić na pierwszych zajęciach za jakieś badziewne książeczki . Jeśli powiecie jej że nie bierzecie tabletek anty będziecie musiały robić wykresy swojego cyklu i będziecie miały 3 spotkania. Jeśli powiecie jej że bierzecie tabletki to na początku będzie oburzona tym faktem ale będziecie mieli 2 spotkania ;)

hej ;)

Niestety nie chodziłam do P. Jaskulskiej, ale wiem która to jest Pani ;))
Ja chodziłam do klasy "B" najpierw 1-3 była naszą wychowawczynią Grochowska a potem 4-8 Maria Mędryk ;) pewnie zanamy się z widzenia ;D

Dobrze, że mnie uprzedzilaś o tym poradnictwie. Jak mój narzyczony ;) do niej zadzwonił żeby nas umówić to odrazu powiedział,że jakaś dziwna to będzie kobieta ;)) Przeraził się biedny,że na wszytkich spotakniach będzie musiał byc u niej hehe.

A sluchaj jak ty brałaś ślub to proboszcz Was jakoś przygotowywał jak to będzie w Kościele wyglądać? On ma jakies specjalne zyczenia co do bukietów żeby w Kościele zostawić? - pytam bo spotkłam się, z tym w innym Kościele na ślubie mojego brata.

Pozdrawiam!

aaaaa i gratulacje dzidziusia ;D Bo widze, że będziesz mamusią.

Brzoskwisia nie brala slubu w naszej parafi...ja bralami bylo spotkanie 3 dni przed slubem i mowil jak to wszystko wyglada,kiedy co macie robic,mowic....wystroj kosciola sami wybieracie proboszcz nic nie mowi...mozecie sobie wybrac jaki ksiadz ma Wam udzielac slubu

Ewelina znalazłam Ciebie na naszej klasie - kojarzę Cię z widzenia ;) My z Moniką chodziłyśmy do E - klasy P.Bocheńskiej hi hi
Dziękuję za gratulacje
Jeśli chodzi o te nauki - to Twój narzeczony musi być tylko na pierwszych zajęciach i będzie musiał czytać jakiś tekst z kartki na ścianie ha ha ha.
Mój mąż chciał iść ze mną na drugie spotkanie dotyczące dokładnej obserwacji śluzu, szyjki macicy, temperatury itp. bo chciał się z niej jeszcze pośmiać, ale ona powiedziała, że absolutnie sie na to nie zgadza i że mam przyjść sama.
My nie braliśmy ślubu w parafii na Dąbrowie bo nie cierpię tego kościoła i proboszcza. Z resztą podejrzewam, że proboszcz robiłby nam duuuużżże problemy, bo mój mąż jest prawosławny. I tak już miałam bardzo duży problem z otrzymaniem od niego pozwolenia na ślub w innej parafii.
Jeśli chodzi o dekoracje to polecam kwiaciarnię na Dąbrówce niedaleko przychodni (to jest chyba ul. Rdestowa) Babeczka zrobiła bardzo ładne dekoracje dla Moniki.

AAA to dwie koleznaki z tej samej szkoły dbrze wiedzieć ;)

Ja też myslałam, żeby mieć w innym Kościele, ale wiedzialam że skoro jestesmy obydwoje z tej samej parafi to wogle proboszcz nam nie da zezwolenia, więc nawet nie próbowalismy.

pozdrawiam!

noo co do dekoracji to tez slyszalam o tej kwiaciarce :) bardzo ladnie stroi w naszym kosciele :)

no to możemy cos pomyslec o tym ;)

ja jestem za :) tylko tzrebaby dogadac sie z 3 para :) no i ewentualnie 4 jakby jakas doszla :)

ha... no jasne też Was kojarze ;)
Ty Karola napwno tez kojarzysz mojego brata ;)

Pozdrowionka!

Musiałam sprawdzić jeszcze Twoje kontakty na naszej klasie, bo nigdy nie kojarzę osoby z nazwiskiem

Rany.. rzeczywiście kojarzę Twojego brata ;) pozdrów go ode mnie jak mnie jeszcze pamięta hi hi hi

jaki ten świat mały!!

jasne że pozdrowie ;)

oj malutki, malutki ten swiat ;)

Monisia84 nie wiesz może czy w naszym Kosciele Proboszcz tez wymaga jakis dodatkowych bukietów???

pozdrawiam!

ja proponuje dekoracje kosciola juz od 150zl
zainteresowanym moge wyslac fotki
pozdrawiam

Czesc dziewczyny wkońcu udało mi się odnaleźć ten wątek mialam wam dam znać jak bede po poradnictwie więc już po... ;)

było to jedno spotkanie tylko ;)
Nie było tak źle troche żal mi było mojego narzyczonego ;) no, ale wiecie o co chodzi heh więc nie bać się i isć do naszej parafi.

pozdrawiam

AAAA co do wystroju Kościola to dowiadywalam się a wlaściwie moja mama u tej Pani w kwiaciarni na sojowej trzeba 3 miesiace przed się zdecydować, cena jest uzależniona od tego co będziemy chcieli 500 zł to niby max full wypas, nasz proboszcz ponoć bardzo lubi jak są żywe kwiaty ;) bo potem ta dekoracja zostaje w kościele wiecie o co chodzi ;).
No także mysle, że chyba nie będziemy muili za dużo szukać tym bardziej że Pani zna się na zaczy i zawsze Kościół pieknie wygląda.

no ja tez rozmawialam z ta pania ona ponoc przewaznie stroi nasz kosciol do slubow , chyba mowimy o tej samej , taka kwiaciarnia (chyba na rdestowej) jak sie idzie od biedronki w kierunku przychodni po lewej stronie :]

a i jeszcze jedno, ponoc mozna isc od tej kwiaciarni i zobaczyc na zdjeciach jak stroi kosciol:) czyli liczac musielibysmy isc tak ok swiat wielkanocnych zamowic ja , trzebaby sie tylko skontaktowac z para z godz 15 :) pozdrawiam

hej
no mówimy o tej samej kwiaciarni ;)
Ma zdjecia więc tez można obejrzec co i jak. Powiedziała mi też że przewarznie stori na biało bo to jest neutralny kolor i pasuje do wszystkiego no ale decyzja należy do nas;) Ona mówiła że dużo zalezy od naszego koloru sukien ;P

ja tak mysle że odrazu u niej też sobie wiązanki wybire do ślubu u nas w Kosciele też jest tak że trzeba mieć dwie.
pozdrawiam

no ja tez chce od niej wiazanke bo ponoc robi naprawde ładne :) a z tym ze na bialo stroi to super, jakos sie dogadamy na pewno :)

Ja wiązankę swoją, świadkowej, dla rodziców, dziadków i chrzestnych robiłam też u tej babeczki i jestem bardzo zadowolona! Samochód też nam bardzo ładnie przystroiła, a za wszystko razem nie płaciliśmy dużo. Moja wiązanka kosztowała chyba 110 zł a w innej kwiaciarni za taki sam bukiet policzono mi 250 zł!

Jeśli chodzi o 2 bukiety to jeden ma panna młoda a drugi (świadkowej) para młoda zawsze zostawia na koniec mszy pod obrazem lub figurką matki boskiej (my z mężem zapomnieliśmy hi hi)

pięknie założyłam temat o ślubie 21 czerwca i nie dostałam informacji żadnej :(.... czy któraś z was ma chociaż nr tel do pani z poradnictwa rodzinnego z naszego kościoła??

ja mam :) 605 896 064

super dziękuję :)

Witam :) My bierzemy ślub 14 czerwca również na Dąbrowie :) Chętnie skontaktujemy się z Parą, która bierze ślub tego samego dnia :) Wiecie kwiaty i te sprawy - Pozdrawiam :)

To i ja się dołączę :) Czy jest ktoś z 2 sierpnia. Byłoby fajnie. Mam jeszcze jedno pytanie - czy na poradnictwie musi być jedna para czy może być więcej.

a to musialabys sie spytac tej pani co prowadzi poradnictwo rodzinne. Gdzies w tym temacie jest do niej nr telefonu. Poradnictwo jest w srody od 18. :)

to nie ma nikogo kto bierze ślub 21 czerwca w tym kościele??
Wiem, że są jeszcze 2 pary przed nami, ale widocznie nikogo z forum :(

a może jest jakaś para z 8 lub 9 sierpnia??

może ktoś się jednak znajdzie kto bierze ślub 8 lub 9 sierpnia

Inne tematy z forum

Nowa Dąbrowa (4 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację nowo powstającego osiedla przyszli mieszkańcy Nowej Dąbrowy będą mogli...