koszmar !!!

Niestety mój poprzedni dostawca internetu homenet został wchłonięty przez tę spółkę, wszystko było dobrze ale do pewnego momentu, otóż bez powiadamiania mnie w jakikolwiek sposób, stream po prostu wyłączył mi internet, zadzwoniłem na infolinię i dowiedziałem się, że mam zaległość na ponad 300zł, było to kompletną bzdurą bo rachunki płaciłem regularnie, wyjaśniłem całe zamieszanie i po 2 godzinach po ponownym telefonie dowiedziałem się, że internet zostanie mi podłączony ponownie, ale dopiero za 3 dni bo tyle mają w regulaminie czasu na taką operację. Oczywiście nic takiego nie nastąpiło, więc pofatygowałem się kolejnego dnia do siedziby firmy w gdańsku żeby wyjaśnić jak to możliwe, pani z obsługi przyznała mi rację, sygnał został podłączony tyle, że w umowie była mowa o prędkości 6 mb, a ja mam 56k/s, to po prostu skandal, rezygnuje z ich usług i nie polecam nikomu zawierania umowy, ludzie strzeżcie się tej firmy....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: koszmar !!!

Koszmar? To, że Ty pechowo trafiłeś nie musisz od razu negatywnie nastawiać ludzi do firmy. Co to za dziwna praktyka ? Ja korzystam z usług owszem miałem podobny problem ale nie wygląda to wcale tak strasznie jak opisałeś. A jeżeli ktoś korzysta z torrentów lub ma zaśmiecony system i masę wirusów to net mu nie działą tak jak powinien.

Jak dla mnie firma świadczy usługi na poziomie i nie mogę narzekać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jak nie korzystam z torrentów, nie mam zaśmieconego systemu i zero wirusów, a od czasu przejęcia Homenetu net działa w sposób żenujący, jeśli w ogóle, to co? Peszek?

Jeśli poziomem dla Ciebie jest totalne olewanie klientów, nie liczenie się z nimi i traktowanie w sposób odbiegający od jakichkolwiek standardów (nie wspomnę o balansowaniu na granicy prawa), to "gratuluję" znakomitego samopoczucia a firmie Stream idealnego klienta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To,że Ty miałeś jakieś niemiłe przygody z tą firmą nie musisz tak ostro atakować i zniechęcać innych ludzi do Streamu.

Rozumiem, że możesz być nie zadowolony i zażenowany, liczę się z tym, że na pewno nie jesteś jedyną osobą, która ma takie uprzedzenia do firmy ale weź na wstrzymanie. Ktoś Cię podpuszcza? Jaki masz cel aby tak wszystkich zniechęcać?

Tak jak wspominałem jest grono ludzi zadowolonych z usług i nie jest wcale, aż tak ŹLE jak Ty to przedstawiasz.
A na złe samopoczucie polecam spacer nad morzem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego ja (i, jak rozumiem, spora rzesza klientów wyrażająca tutaj niezadowolenie również) mamy "brać na wstrzymanie"? Dlaczego nie mogę (nie możemy?) głośno i ostro wyrażać swoich opinii, ani przedstawiać konkretnych argumentów na forum? Dlaczego nie mogę (nie możemy?) przestrzegać innych potencjalnych klientów Stream przed konsekwencjami wiązania się z tą firmą?

Ktoś cię podpuszcza? Jaki masz cel aby tak mnie (używając wciąż Twojego słownictwa) atakować i poprawiać mizerny wizerunek tej firmy?

Jakoś nie widzę tu grona zadowolonych klientów, którzy wyrażają pochwały na temat tego operatora. Bo i co mieli by niby napisać? Że czasem Internet jednak jakoś działa? Ojej, brawo, cudownie... Viva Stream!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem zadowolony
Powiedz szczerze, kiedy ciebie wywalili z roboty i za co?
Inaczej być nie może. Były NETADMIN co?
To ty jesteś żałosny, plujesz od kilku miesięcy, nic innego.
Zaraz postawisz sobie Krzyż jak te pajace w Warszawie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Daj spokój, te "plucie" juz się przelewa.
Gośc ma żal do całego świata.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po pierwsze, to jest wątek poświęcony ocenie OPERATORA STREAM - nie mnie, KLIENTA STREAM. Daruj więc sobie jakieś osobiste wycieczki i komentarze pod moim adresem, które nic nie wnoszą do tematu, a tylko źle świadczą o Twojej kulturze i poziomie.

Jeśli spać Ci nie daje to kim jestem, to Cię rozczaruję - nie byłem nigdy ani netadminem, ani żadnym innym pracownikiem Homnet (ani żadnym kolegą, znajomym, członkiem rodziny, etc.). I nigdy nic mnie nie łączyło z HN/SC poza tym, że z usług tych firm korzystałem/korzystam. Jak i 99% osób które tu WYRAŻAJĄ SWOJĄ OPINIĘ O DZIAŁALNOŚCI OPERATORA, a nie "plują" na wspaniale działającą firmę.
Przejrzyj forum, poczytaj wszystkie komentarze i pomyśl zanim palniesz znowu coś głupiego. No chyba że to wszystko, to wysyp twórczości sfrustrowanych byłych netadminów, a firma Stream to niedoceniany murowany kandydat to nagrody Teraz Polska.

Na koniec: jeśli to Ty jesteś pracownikiem Stream (lub jesteś z nią jakoś powiązany) to twoja aktywność obronna będzie tylko kolejnym argumentem świadczącym o profesjonaliźmie tej firmy (jeśli komuś jeszcze mało). Na razie głosy broniące tego operatora są wysyłane z podobnych adresów, w bardzo wąskim okresie czasu i mają podobną stylistykę (tak jak w tym wątku - jakieś alter ego z twojego IP Cię wspomaga?).
No ale Ty na pewno nim nie jesteś. Po prostu lubisz w wolnych chwilach bezinteresownie bronić niesłusznie szkalowanych operatorów internetu...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Piotrze, znamy się nie tylko z forum.
I nie sa to osobiste wycieczki, lecz w pana przypadku wyjątkowe za to.
Proponuuję zając się pracą, karierą, jest tyle na świecie do zrobienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mam na imię Piotr i nie znamy się na pewno. Ani z żadnego forum, ani tym bardziej spoza. Panie Januszu, marasie, itd. Mam nadzieję, że to dotarło.

Zamiast skupiać się się na tropieniu niezadowolonych klientów Streamu i podważać ich opinie na tym forum (tylko dlatego że są krytyczne), poprzez jakieś niestosowne komentarze i uwagi, radzę pracownikom i osobom związanym za tym operatorem zająć się konkretną pracą nad poprawą działania samej firmy. W szczególności proponuję skierować swoje wysiłki i energię na kwestię traktowania swoich klientów zgodnie z ogólnie przyjętymi standardami. Tak na początek, póki jeszcze Stream ma jakichś klientów...

A tym, którym nie podoba się, że ktoś inny wyraża swoje odmienne i krytyczne zdanie NA TEMAT (ostatni raz przypominam: wątek dotyczy OPERATORA) sugerowałbym znalezienie sobie innego sposobu na spędzanie nadmiaru wolnego czasu. Podobno "jest tyle na świecie do zrobienia". ;-)
EOT
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ten gość to jakiś koszmar
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Twój koszmar. Na kilometr bije od ciebie pracownikiem Stream.
Strasznie słabe, że musicie się uciekać do takiego "pr".
Nie skuszę się na wasze usługi pomimo twoich usilnych prób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0