Mój 3,5 miesięczny Maluch ma często mokre, jakby spocone stópki. Dziwi mnie to bo nie jest za ciepło ubrany, nosi śpiochy z bawełny a nie jakiś sztucznych tworzyw. Czy Wasze dzieciaczki mają podobnie, czy to u nas jakaś anomalia?
Też może to być zwykła nadmierna potliwość, co jest chyba opcją najgorszą, bo upierdliwą dla dorosłego, a właściwie niewyleczalną... Mam w rodzinie osobę, której od niemowlęctwa ze stóp i dłoni cieknie woda.
Każdy sądzi według siebie... Ponury to, że ty sikasz w gacie a potem ci cieknie po nogawkach aż do samych stóp, nie oznacza, że wszyscy tak mają, co nie?!
tak sie zastanawiam czy dla Ponurego istnieją wogole nieidiotyczne pytania....Chyba nie.Powinienes pojsc podziekowac swojej mamusi za to,ze gdy byles mały to napewno tez miala takie"IDIOTYCZNE" problemy martwiąc sie o swoje dziecko.Coz,pewnie sie starała kobita a mimo to wyrósł z synalka taki ...-ominę nazewnictwo zeby nie wzbudzać w Ponurym chęci na dalsza dyskusje bo przeciez on tylko na to czeka(kurde,ale chlopak musi miec problem ze sobą hehe)
Hej moja córka też tak ma, tzn. zimne stópki a spocone, to nic strasznego nie martw się:)
Pytałam pielęgniarki i lekarki też, i obie stwierdziły, że tak może byc u maluchów bo mają jeszcze niedojrzały układ krwionośny itp
pozdrawiam