kredyt

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
czy ktos bral ostatnio kredyt hipoteczny - ja wlasnie rozwazam mbank i PKO... ktos moze mi cos doradzic?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kredyt

Witaj,
ja brałam we wrześniu kredyt hipoteczny w GE Money Bank.Bank zosatał polecony przez konsultanta expandera i open finance.Jak narazie nie mamy żadnych problemów z przelewaniem transz do dewelopera i wszytsko jest oki.
Dla nas ważne było by móc prędzej spłacić duża sumę kredytu.
Polecam właśnie doradców na pewno podpowiedzą.
Pozdrawiam
Effcia

ale w sumie po co predzej splacac?
za 10 lat kwota splaty moze byc nizsza... wiec po co szybciej splacac?\

po co szybciej splacac? chociazby po to zeby na odsetkach zaoszczedzic. Jak szybciej splacasz to splacasz tylko kapital, nie odsetki, a one stanowia gigantyczna czesc do splaty

Dokładnie Micka ma racje.
Nasz bank nas zobowiązuje do tego,że nie możemy całości spłacić przez pierwsze 3 lata tylko max 50%kwoty kredytu.Potem jak się uda będziemy spłacali na maxa dużo by bank na nas jak najmniej zarabiał.
Effcia

oooo, a to tez dziwne ograniczenie.... ja takiego nie mialam, moglam splacic calosc kiedy chcialam

Może i dziwne ale jak braliśmy kredyt było to najkrótsze ograniczenie bo standartwow w innych bankach było conajmniej 5 lat

hmmmm, moze to rowniez zalezy od kwoty kredytu, ja mialam malutki. No, ale z bankami ciezko dyskutowac. Grunt ze jestescie zadowoleni

ale jezeli biore na 30 lat... to np za 20 lat moja rata bedzie w sumie niewielka.. zmieniaja sie place.. ceny itp. i bede miala wciaz te samą sume do splacenia...
co innego oczywiscie jezeli bede splacac szybciej wieksze sumy...
na to licze oczywiscie.. ale nie ma to nic wspolnego z tym czy raty sa stale czy malejace.. w moim banku mozna splacic szybciej juz po roku...

Inne tematy z forum

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (30 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...

urlop macierzynski, urlop tacierzynski...kilka pytan. (30 odpowiedzi)

mam pytanko do kogos kto z prawem, i sprawami kadrowymi jest na bierzaco.. zastanawiam sie czy...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (97 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...