książeczka sanepidowska - Przychodnia Stogi

Temat dostępny też na forum: Zdrowie
Witam , proszę Was o info czy ktoś robił badanie kału przez 3 dni nosząc go do laboratorium na Stogach , a potem gdzie dalej iść na Wałową do lekarza? Czy do lekarza medycyny pracy można też iść na Stogach? Bo jest taki lekarz . I gdzie kupić książeczkę sanepidowską ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: książeczka sanepidowska - Przychodnia Stogi

Książeczkę możesz kupić nawet w kiosku albo papierniczym. Później musisz zapisać się do lekarza medycyny pracy, sama go wybierasz i opłacasz jeżeli nie robisz badań z zakładu pracy. Lepiej zadzwoń do kilku przychodni i zorientuj się, jakich badań będą od Ciebie wymagać na wizycie. Niektórym wystarczy kał, a inni chcą jeszcze wyniki krwi, moczu i rtg, a to dodatkowe koszty, nie idź do pierwszego lepszego lekarza, bo możesz sporo przepłacić, ceny wahają się od 50 do 90 zł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za info :)

Owszem robię książeczkę na własną rękę . Może ktoś robił niedawno i by mi doradził jakiegoś tańszego lekarza ? Najlepiej jakby ktoś był na Stogach i powiedział mi co musiał mieć za badania właśnie tutaj ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystkiego się dowiedziałam , może ta wiedza się komuś przyda , więc napiszę dokładnie.
Najpierw przez 3 dni trzeba do laboratorium na 2 p. zanosić kał od 7.30-9.00.
Tam też jest do kupienia książeczka sanepid. za 5 zł.
Dodatkowo trzeba zrobić badanie moczu 7 zł , krwi 9.50 zł i przeswietlenie klatki 20 zł .
Można po zrobieniu badania ja już przed zadzwoniłam do rejestracji DZIECI CHORYCH i tam są zapisy do lekarza medycyny pracy ( koszt 50 zł ) . Czyli nie tak drogo. Lekarz przyjmuje tylko we wtorki jakoś do południa i nie co tydzień .
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Badanie kału - 88 zł :)

najtaniej zrobisz to w etermedzie, ale nie kupując w rejestracji, ale w ich sklepie internetowym: sklep.etermed.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

na walowej kal 66,

nie polecam eter-medu,strasznie drogo!!!!samo zaswiadczenie kosztuje 90zl...;-(((
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tanio jest jak kupujesz przez ich sklep internetowy! http://studentmed.pl/jak-wyrobic-ksiazeczke-sanepidowska-w-gdansku/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

zrobisz w etermedzie: http://studentmed.pl/jak-wyrobic-ksiazeczke-sanepidowska-w-gdansku/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

REJESTRACJA NZOZ STOGI (16 odpowiedzi)

Witam! Czy tylko ja mam problemy zeby zarejestrowac sie telefonicznie do lekarza?? Numer ciagle...

Apteka Elżbietańska (4 odpowiedzi)

Wita. Czy ktoś może wie, czy po remoncie w przychodni od strony wejścia dla dzieci wróci Apteka...