kto miał ślub albo ma w kościele NSJ we Wrzeszczu??

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
jw. zdecydowaliśmy się jednak na ten-w końcu to moja parafia,mieszkamy za rogiem z naszej wieży widzimy wieże kościoła:)))proboszcz wydał mi się miły,dziś mamy 1 nauki-jak tam jest z opłatami,ze strojeniem????

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kto miał ślub albo ma w kościele NSJ we Wrzeszczu??

up

up

Proboszcza osobiście nie znam ale kiedyś, kiedy żona była bezrobotna myśleliśmy o otwarciu prywatnego przedszkola.
Poprosiłem znajomego księdza czy by mógł się zorientować ewentualnie przy których parafiach można by coś takiego zorganizować. Zadzwonił m.in. do proboszcza z NSJ i pierwsze pytanie jakie padło było: Za ile?
Hm ... sądziłbym, że powinien pytać przede wszystkim: Kto, co i jak? A dopiero o pieniądze. ;)
Z tego co wiem to pazerny na nie jest. :(
Inna sprawa mimo, że jestem z innej części miasta właśnie do NSJ chodzę na wieczonre niedzielne msze, bo uwielbiam atmosferę tego kościoła no i kazania szczgólnie dwóch księży. :)

BTW jakbyście nie mieli jeszcze fotografa to polecam nasze usługi. :)
Oczywiście jeżeli termin będziemy mieć wolny.

my btalismy tam slub,mielismy tam nauki i poradnie...........200 zł dla ksiedza,100 zł dla fałszującego organisty ( ale to niewazne) nauki nudne ,poradnia katastrofa.

strojenia powiedział nam ze nie mozna,tylko przy oltarzu sami stroja.ale wiem od innych dziewczyn ze innym pozwolił.ryzy sypac siostry nie pozwoliły.wogule były bardzo niemiłe.........przyjkład : wchodzimy do zakrysti ,po tych malych schodkach ,pukamy,otwiera siostra ,zapytalismy o cos a ona buch drzwiami nam " to napewno nie tu!!"

akurat to moja parafia jest i proboszcz generalnie bardzo fajny,nawet jak wtope mielismy podczas slubu to sie usmiał z nas.nauki przemałzenskie są 4 ( z ksiedzem i taka babka,pojechana na maksa jak dla nas)...

mimo ze to moja parafia nie polecam.z całym szacunkiem.niektóre dziewczyny inaczej sie wypowiadały ale to kwestia gustu i tego na kogo akurat trafiły.

My bralismy 9 wrzesnia slub w NSJ, slub byl przepiekny dawal nam go wlasnie probosz, jednak mam kilka zastrzezen :)
po 1 podalam duuuuzo wczesniej czytania,i eucharystie,no i niestety probosz widac wczesniej mial przygotowane kazanie do innej eucharysti i nie bylo Naszej, co bardziej mnie jeszcze boli gdyz czytania byly dobrane wlasnie pod nia (czytala je mojego meza siostra), wiec sam sklad mszy byl niestety "nie idealny" ale podobno nikt tego nie zauwazyl, za msze dalismy 350 zl, 100 zlotych odstepnego dla organisty poniewaz mielismy zamowiony zespol,ponadto strojenie mialo byc w cenie, ale jekos nie zauwazylismy strojrenia slubnego...zaledwie 2 wiazanki jedna przy oltarzu jedna po lewej stronie przy obrazie Matki Boskiej, co do nauk to rzeczywiscie na powalaja na kolana jednak sa wygodne dla par ktore niestety np pracuja do pozna, wystarczy ze jedna osoba pojdzie na nauki i moze spokojnie dac 2 kartki (nam sie to zdazylo raz) cena nauk to o ile dobrze pamietam 30 zl, co do poradnictwa to rowniez nie powala, nie ma usilnego nagabywania na metody naturalne to PANIE po kiludziesieciu minutach ogladania mojego kalendarzyka wywnioskowaly ze jest cos ze mna nie tak i powinnam sie udac do endokrynologa, to chyba na tyle.przepraszam z abledy ort.ale jestem w poracy i pisze z ukrycia :))

dzięki za info-jutro wybieramy się na te nauki-pewnie będzie wesoło;)da się jakoś przeżyć te 4 spotkania-co do strojenia kościoła,to proboszcz wypalił nam z tekstem,że kościół jest tak piękny,że nic stroić nie trzeba,musimy się z nim dogadać i co do organistry też,pozdrowionka dziewczyny

Witam!!!
Bociany dogadaliście się z proboszczem co do strojena??? Bo my też mamy w NSJ i nie wiem co do końca z dekoracją. Koścół rzeczywiście jest fajny i ładny ale ciemny i troche bieli by się w nim przydało.
Pozdrawiam

hej-nie gadaliśmy jeszcze o dekoracji-ślub dopiero we wrześniu-w lutym mamy doi proboszcza podejśc spisac jakiś dokument to się podpytam:)))

hej może ,ktoś bierze ślub w tym kościele jeszcze?????????????

My bierzemy 23 Czerwca ja slyszalam ze nie mozna stroic kosciola proboszcz ponoc zabrania sama juz nie wiem jak to jest.

no własnie nam też powiedział,że nie mamy stroić bo kościół jest piękny...dziwnie-mielsicie tam poradnictwo??my jutro idziemy na 2 spotkanie

bociany macie jutro spotkanie z panią?w poradni

tak-na 19-nie wiecie ile trwa????

powodzenia........trwa krótko ,my mielismy tak ze co 15 minut nowa para wchodziła.

no mam nadzieje-że będzie krótko:))))

idzie ktoś jutro do tego kościoła na nauki przedmałżeńskie? są podobno co wtorek...muszę jeszcze tam zadzwonić, chcemy się wybrać na 1 spotkanie :)

Witam,jeśli chodzi o dekorację kościoła to faktycznie mają skromną ,przykrywają tylko klęcznik jakimś czerwonym materiałem z koronką białą
bez pokrowców na krzesła czy dekoracji ławek,i tak już robią od 10 lat.Dla sióstr są najważniejsze kwiaty przed ołtarzem.
Jeśli chcecie zlecić dekorację to Wam podpowiem jak to załatwić bo faktycznie nie bardzo chcą się zgodzić.
Podajcie kontakt to napiszę

ja chętnie się dowiem przekanać ich do chociaz niewielkiej dekoracji . Mamy w NSJ ślub w tym roku . katarin.kg@gmail.com

Inne tematy z forum

Browar Gdański - opinie i oceny (37 odpowiedzi)

Inwestycja będzie realizowana na terenie dawnego browaru we Wrzeszczu. W pierwszym etapie...

Jesionova (3 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację inwestycji we Wrzeszczu, na dodatek w najbardziej centralnej części tej...

Siłownia bez umów (16 odpowiedzi)

Czy istnieje w Gdańsku w pobliżu wrzeszcza siłownia bez zobowiązań i umów. Praktycznie każda...