Re: kto wie...
super nauki przedmałżeńskie organizuja Ojcowie Jezuici, w Gdyni głownej - Działki leśne. Zajęcia odbywają się w soboty od 17 trwaja 2 -3 godziny i jest 9 spotkań. nie odczuwa się tego zupełnie, a spotkania są super, przy czym można dodatkowo sie lepiej poznać, np: na pierszwych zajęciach było o ludzkich osobowościach. Mowi najpierw małżęnstwo , a potem 10-15 minut mówi Ojciec, ale nie jakieś głupoty - tylko całkiem przyjemnie, potem ostrzymujesz wraz zer swoim narzoczonym kartke z pytaniami, typu: co cenisz sobie w narzczonym, co w nim lubisz, czego nie lubisz, co Ci się nie podoba, co musi zmienić? co pozytywnego może byc dla małżęństwa, co może to małżeństwo rozwalić. Po wypełnieniu tych arkuszy, wymieniacie się nimi, i Ty czytasz, myśli swego partnera, a on czyta Twoje, dyskutujecie i wówczas przekonujecie się, czy faktycznie podobnie myślicie, macie podobne oczekiwania jak, siebie postrzegacie. Każde spotkanie jest z pewnym małżęnstwem i księdzem (na tych sptkaniach nie ma gadania o sluzach i mierzeniu temperatury i innych podobnych bzurach). Ja dzieki tym spotkaniom (miałam ich na razie 3) dość duzo dowiedziałam się o moim narzeczonym - mimo iż juz go dobrze znam, utwierdziłam się w przekonaniu, że podobnie jak ja mysli, mamy te same wartości na piedestale, to samo sobie cenimy, mamy podobne marzenia i współne cele.
Warto tam pójść i skorzystać z tej formy, mimo iz jest dużo spotkań, to poznajesz mysli i oczekiwania tej drugiej osoby. Czas 2-3 godzin umilany jest herbata i ciastem, co też jest sympatyczne. JAk nauki przed małżeńskie to tylko w KLASTORZE JEZUITÓW!!!!
pozdrawiam
0
0