kurs wiedzy o winie

Czy ktoś brał udział w takim kursie, czy warto i gdzie to sie odbywało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kurs wiedzy o winie

Hi.Wiem że takie kursy kiedyś odbywały sie w "pocZekalni",koło świetojańskiej(knajpka),ale teraz to nie wiem,natomiast bywam w sklepie Alkohole Świata w Gdynii na Krasickiego i jest tam paru gosci którzy zawsze chętnie pomogą przy doborze wina,opowiedzą troche o winach i wszystkim co z tym związane.Może to jeszcze nie szkolenie,ale fajny początek podsawowej wiedzy o winach.Polecam!!!

Dzięki, ale chodzi dokładnie o kurs, chciałam zrobić taki prezent bratu, który od pewnego czasu sam i przy udziale m.in. sprzedawców uczy się tajników wiedzy o winach.

a był w tym własnie sklepie?Pytam bo chciałbym wiedziec,co inni sądza o nich?Pozdrawiam.

U nich nie był, a co do Poczekalni - wysłałam maila, niestety od 2 lat nie prowadzą takiej działalności,a szkoda!
Pytałam również w jednej z firm, chyba Vinifera, z Warszawy, czy nie prowadzą takich szkoleń w Trójmieście - mogliby poprowadzić, czemu nie, tylko trzeba zebrac co najmniej 15 chętnych.
Również pozdrawiam!

Firma Arsvinium organizuje świetne szkolenia sommelierskie. www.arsvinium.pl
Polecam.

Bardzo, bardzo dziękuję!!!

Inne tematy z forum

Jasnowidz Inka - jaka sprawdzalność? (177 odpowiedzi)

Czy był ktoś kiedyś u tej Pani? Czy się sprawdziło? Jakie wrażenia na jej temat. Proszę o opinie...

Jak otworzyć sklep internetowy (77 odpowiedzi)

Przymierzam sie nad otwarciem własnego sklepu internetowego. Mianowicie do tej pory sprzedawałam...

Mahjong, tradycyjna gra karciana (6 odpowiedzi)

Mahjong to jedna z najbardziej znanych gier pasjansowych, w którą codziennie grają miliony....