kursy dla bezrobotnych

dlaczego aby dostać skierowanie na kurs trzeba mieć zapewnienie od przyszłego pracodawcy zapewnienie,że takiego bezrobotnego napewno się przyjmie na conajmniej 12 miesięcy (po ukończeniu tego kursu).Jak mi wiadomo takie kursy finansuje Unia.Który pracodawca zapewni o przyjęciu i zatrzymaniu takiego pracownika.Tp skandal jak można tak uprzykszać życie ludziom i tak już sfrustrowanym.Prosze o komentarz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kursy dla bezrobotnych

Komentarz.
Może być?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie jest tak źle. dogadaj się z jakiś pracodawcą żeby wystawił stosowny kwit a jak Cię po takim kursie nie zatrudni to urząd i tak mu nic nie zrobi i tyle. a szkolenie ukończysz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie jest tak źle. dogadaj się z jakiś pracodawcą żeby wystawił stosowny kwit a jak Cię po takim kursie nie zatrudni to urząd i tak mu nic nie zrobi i tyle. a szkolenie ukończysz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie tak...

W mojej poprzedniej firmie organizowaliśmy kursy dla osób bezrobotnych z PUP. Jest zawierana umowa w której to m.in. po kursie należy zatrudnić uczestnika na min. rok i to firma szkoląca dostaje z PUP pieniądze. W przypadku gdy się uczestnika nie zatrudni (chociaż wcześniej się podawało oświadczenia, że to nastąpi) to firma jest zobowiązana do zwrotu kasy otrzymanej z PUP
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...