kurtki dla dzieci zara -jak to jest z tymi rozmiarami?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Pytanie do Dziewczyn które już kupowały kurtki ZARA swoim dzieciom...czy faktycznie numeracja jest prawidłowa czy lepiej kupić o rozmiar większą?
synek skończył dwa latka i zastanawiam się nad rozmiarem 2/3
a 3/4 - niby większa lepsza ale znowu nie chcę aby wyglądał jak w worku..
jakie Wy rozmiary brałyście na zimę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kurtki dla dzieci zara -jak to jest z tymi rozmiarami?

Mam wrazenie ze w Zarze jest totalny miszmasz z rozmiarami, np wczoraj kupilam kostium kapielowy z metki 2-3 latka na moja niespelna 2 latke ktora jest dosc mala a kostium jest w sam raz. Kupilam tez bluze ktora z metki jest na 3-6 miesiecy a jest na nia przyduża:P mysle ze musisz sama zdecydowac i przymierzyc synkowi.

A no i zapomnialam napisac, kurtke z zary kupilam pod koniec zimy na wyprzedazy, rozmiar 12-18 miesiecy i jest dosc spora, na bank bedzie dobra na zime jesli nie za duza, a wtedy moja cora bedzie miala juz ponad 2 lata.

przede wszystkim nie patrzy sie na rozmiar tylko na centymetry wzrostu. jak dwulatka jest drobna i szczupła to sie zmiesci i w rozmiar 12-18.

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...