laparoskopia pytanko

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Niestety po ciąży odezwały się kamyki w woreczku o których istnienia nie miałam pojęcia. Czy któraś z Mam miała może laparoskopie woreczka żółciowego na Zaspie lub w Wojewózkim? Jeżeli tak to napiszcie proszę ile się czeka na ten zabieg. Dziekuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: laparoskopia pytanko

Ja miałam na Zaspie. Jakieś półtora roku temu. Czekałam jakieś 2 miesiące. Opieka dobra, zagoiło się bez problemu, chociaż oczywiście cztery małe blizny małe są :( W szpitalu byłam chyba 3 dni, a na zdjęcie szwów trzeba było przyjechac po jakimś czasie.

Witam.Moja mama ma również tę przypadłość-około miesiąca czekała na konsultacje w Kolejowym i teraz bodajże 25.01 dostała do wyboru 2.03 albo 22.03 termin zabiegu.Także wsio zajmie około 2-3 miesięcy.Pozdrawiam.

Dzięki dziewczyny. Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam ten sam problem

2tyg temu pierwszy w zyciu atak-bol taki ze gryziesz sciany

bylam we wtorek na konsultacji u chirurga
zabieg mam 2 marca w kolejowym tj wojewodzkim

czyli czekania troche ponad mieciac
lezy sie 1 dobe

image

ja właśnie jutro kładę się na chirurgie do Wejherowa.Z kamieniami mecze się już 1,5 roku a dowiedziałam się jakoś tydzień przed tym jak okazało się ze jestem w ciąży. na początku ataki bólu były rzadko raz na kilka miesięcy ale teraz mniej więcej 1 na dwa tygodnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

JA NIESTETY TEZ MIALAM TA PRZPADLOSC:( TYLE ZE U MNIE TO JUZ "ZACZOPOWALO SIE" UJSCIE I OCZKA ROBILY MI SIE LECIUTENKO JUZ ZOLTE... LEZALAM W SZPITALU MIEJSKIM W GDYNI, A STAMTAD PRZEWIEZIONO MNI ENA ercp - CZYLI NACIECIE BY UDROZNIC UJSCIE ZOLCI. WSZYSTKO OK - WOJEWODZKI W GDAŃSKU.
A SAMO USUNIECIE WORECZKA ZOLCIOWEGO ROBILAM PRYWATNIE W CLINICA MEDICA - SUPER!

POROWNUJAC CESAKRE (MIALAM W MATVCU 2009) A WORECZEK (PAZDZIERNIK 2009) TO WORECZEK WSPOMINAM O WIELE GORZEJ NIESTETY:(

Dziewczyny a zabieg jest w znieczuleniu ogólnym? Jak się czułyście po nim? jakiś ból? ja po cesarce boję się każdego cięcia :) również w ciąży mi się to cholerstwo przyczepiło...

tak, narkoza ogólna

hej mnie tez złapały kamyki już wciązy ale takie ataki zaczęły się 2 miesiące po pordodzie masakryczne!! zrobili mi zabieg (ale ja miała w wejherowei( i ulga totalna, w szpitalu byłam 3 dni mam 3 małe blizny po laparoskopii czyułam się super, zabieg zacżła się o 10 a skończył o 12 pod ogólna narkozą, ja miałam też endopskopię i powiększenie dróg żółciowych...szczerze mówiąc dietę stosowałam zalewdiw 3 tygodnie i heja wyżreka na maksa i nic mi nie było:):) alleluja że miała ten zabieg zrobiony:):)

znieczulenie ogólne - ja zniosłam gorzej niż cesarkę. Po cesarce czułam się dobrze, a po laparoskopii - masakra: zawroty głowy, wymioty, coś okropnego.

aaa i po znieczuleniu super, nawet nie wymiotowałam, a jak się obudziłam to tylko prosiłam o jedzenie bo byłam głodna:):) pozwolili mi wypić jogurt o 19 i zjeść banana...no i o 19 ( 7 h po zabiegu) wstałam już do wc

ajj poprawka ja miałam ercp a nie endoskopie:):) rób zabieg najszybciej jak si ę da a czeka cię nowe życie:):):)

Nie no ja nie mialam zawrotow glowy, czy tez wymiotow, ale bolalo mnie bardziej niz ta blizna po cesarce. Blizne po cesarce tak zeby mi doskwierala bardzo bardzo to 2-3 dni, ale potem jakos bylo. Zreszta po cesarce ktora mialam 18.30 wstalam ok. 6 rano, a po laparoskopii ktora mialam o 12, wstalam dopiero w nocy na siusiu i to myslalam ze orla wywine i bylo mi slabo to fakt, ale by wstac i przejsc sie to dopiero nastepnego dnia i to tez jakos w poludnie, po czym chcialam odrazu sie polozyc bo bolalo jak cholera i slabawo mi bylo. Do domku wyszlam po 2 dobach i przez 3 dni mi doskwieraly te ranki, a juz nie mowie jak mnie obojczyki bolaly od wpompowanego powietrza ktore musza wpompowac jak spisz - narkoza.
Ogolnie sie nie bol, bo to ulga nieziemska, jak juz nie masz atakow. Ja mialam takie, ze przez 3 dni nie moglam wstac! lezalam nieruchomo. Nikt nie wiedzial co mi jest:/
No bylo i juz, ale tak jak pisze wspominam gorzej niz cesarke. Ale cesarke wspominam super!!!!!!!!:D Wstanie pierwsze bolalo ale potem szlo, a tu juz nie koniecznie:(
Ale dasz rade, to chwila i koniec atakow!
Ja polecam Clinica Medica operowala mnie dr. Bednarczyk, wspaniala chirurg i opieka, komfort - no ale fakt placilam. NFZ doplacal chyba 500zl reszte ja:/ 1500zl ale wszystko super, milo i przeciwbolowe itd.
AAaa diete to ja moze stosowalam z 1,5 tyg:P

Pojadę w tym tygodniu do chirurga i zobaczę co mi powie. Ostatnio leżałam na Zaspie i czekałam na laparoskopie 5 dni bo leczyli mnie antybiotykami bo okazało się, że już miałam zapalenie ropne tego woreczka. W dniu operacji powiedzieli, że mi jednak nie zrobią, bo mam rozregulowane hormony tarczycy;/ i odesłali mnie do domu. Teraz już z hormonami lepiej a ataki mam przynajmniej raz w tygodniu- już nie ma na co czekać czas się zgłosić na chirurgie! Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny wstawanie po laparoskopii boli bardziej niż po cesarce???

Dziewczyny, napiszcie gdzie najlepiej zrobić laparoskopię na NFZ, w jakim szpitalu, u jakiego lekarza itp ?

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...