lek. med. ginekolog-poloznik Irena Zalewska Banach
Wlasnie odbylam wizyte kontrolna u lekarz ginekolog Ireny Zalewskiej-Banach w Poradni Medycyny Rodzinnej przy ul. Pomorskiej 96 nalezacej do grupy LUX MED.koszt 80 PLN. Do gabinetu zaprosila mnie osobiscie lekarka o grubianskich manierach. Pani ta nawet nie odpowiedziala na moje dzien dobry, a od razu szybko poprosila (przepraszam NIE POPROSILA ) o opisanie dolegliwosci " z czym Pani do mnie przychodzi" . Zanim skonczylam opisywac swoj problem Pani przerywajac moja wypowiedz kazala mi sie rozbierac! Nie wskazujac zaslony, za ktora mialabym to zrobic ani nie podajac mi, choc o to prosilam materialu, ktorym moglabym sie okryc. Wciaz opisujac swoje dolegliwosci Pani kazala mi usiasc na fotelu ginek w celu wykonania badania. Wsklazalam Pani lekarce, ze papier higieniczny na fotelu byl wczesniej uzywany i zyczylabym sobie, aby go zmienila, a Pani ta kazala mi sobie zsunac go w do, jesli mi to przeszkadzal!!!Jakim to dziwnym trafem pacjent przychodzacy do lekarza sam musi dbac o zachowanie bezpieczenstwa higienicznego w jego gabinecie!!! I jak mozna dopuscic do tego aby lekarka nie miala zadnego wzgledu na poszanowanie godnosci swego pacjenta, nie podajac mu tkaninz do okrzcia nagosci!!