linea raffaelli

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Po 19 sierpnia sprzedam suknię ślubną wzorowaną na modelu Linea Raffaelli 3666-003. Suknia będzie w kolorze ecru (nie będzie bardzo jasny), z mocno kreszowanej tafty z połyskiem. Kołnierz, szal i dwie warstwy spódnicy zostaną wykonane z kreszowanej organtyny w minimalnie ciemniejszym kolorze. Tak właśnie wygląda ta suknia w oryginale, ale na zdjęciach wydaje się, że tafta jest bez połysku, a kolory tafty i organtyny nie różnią się. W salonie ta suknia jest tylko w kolorze różowym, a materiał nie jest tak mocno skreszowany jak na zdjęciach sukni w kolorze ecru.
Moja suknia będzie szyta na wzrost 164 + 10 cm obcas, zostawiony zostanie zapas kilku centymetrów materiału, żeby ją ewentualnie wydłużyć. Rozmiar, który noszę to 36, ale zostanie zostawiony zapas na poszerzenie do rozmiaru 38.
Koszt nowej sukni w salonie to 4880 zł, orientacyjny koszt szycia podobnej sukni to koszt około 2500 zł. Sprzedam za 1300 zł, chyba że ofert będzie dużo i ktoś da więcej. Moja cena na razie obejmuje suknię i szal, bo nie wiem jakie będę miała do niej dodatki.
Suknię będzie można obejrzeć przed moim ślubem, będę ja miała pod koniec czerwca.
Suknię można obejrzeć na stronie: http://www.linearaffaelli.com
Jeżeli ktoś jest zainteresowany moją ofertą, to proszę o kontakt na maila jpielasa@op.pl

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: linea raffaelli

a mozna wiedziec, gdzie szyjesz tę sukienkę???

niezla

Kieckę będzie szyła krawcowa. Ja jestem z okolic Warszawy.

Dodaję jeszcze jedno zdjecie.

image

własnie. ja sie zastanawiam w jakiej cenie sa materiały do niej lub podobnej, bo wybieram sie na poszukiwania. ja chce uszyc coctailową , także u krawcowej.

A to zdjęcia sukienki Linea Raffaelli z kolekcji koktajlowej. Ma ona taką samą góre jak ta, którą będę miała uszytą, dół jest oczywiście inny.

image

image

tam jest taka czerwona- z kolecji coctailowej i chce cos takiego. ostatnio rozmawiałam z krawcowa, która mogłaby mi cos takiego uszyc. musze zobaczyc jakie sa materialy i w jakich cenach.

Ja materiały kupuję w Warszawie - tafta kreszowana jest w cenie 100 zł za m (ale jest przynajmniej identyczna jak ta z której są najdroższe oryginalne sukienki Linea Raffaelli), organtyna jest w zblizonych cenach.
Troche tańsze tafty to wydatek rzędu 50 - 70 zł za m.
Nie załamuj się jednak, na moja kieckę potrzeba co prawda 15 m materiału + 2 m na szal, a podejrzewam że na koktajlową wystarczy połowa tego, no i szycie też będzie połowę tańsze.

image

Która z nich jest tą "twoją"?

image

image

image

Chyba byłaś szybsza!!!
Jak udało ci się wkleić tak dobre zdjęcie? Mi wychodzą jakieś miniaturki!!!

ja je powiekszyłam w MicrosoftOffice Picture Manager. Robie to wszystko metodą prób i błedow-raz wklejaja mi sie miniaturki, innym razem jest niby za duzy rozmiar i nie moge wkleic:).

ale boję sie bardzo o takie szczegóy jak te kwiaty i zastanawiam sie czy ta organtyna bedzie na tyle sztywna , aby ładnie stac??

Ta twoja jest z innych materiałów - jest duzo tiulu, a tiul jest tani jak barszcz. Na przodzie twojej sukni nie ma kwiatków, a takie samo wykończenie jak na tej co ja sobie upatrzyłam i na fioletowej, która wkleiłam powyżej - tak sie tylko wydaje że to kwiatuszki.

Jak ja mierzyłam oryginalną suknię Linea Raffaelli, to kołnierz był oklapnięty i wcale nie stał tak jak na zdjęciach. Mi też zależy na tym, żeby był sztywny, ale moja krawcowa twierdzi, że tak właśnie będzie.

Jeśli chcesz zobaczyć jak naprawdę prezentuje się interesująca nas góra sukni, to w magazynie "Nasz Ślub" 2/2006 jest na stronie 29 zdjęcie tej kiecki w różu.

ok dziękuję!!!
ale cos mi sie wydaję,ze jednak jaies tam "szarpane" a la kwiatki sa na tej sukienki, bo to nie jest tylko samo marszczenie-takie mam przynajmniej wrazenie.
ja sukienkę chce uszyc na ślub kuzynki w czerwcu, a we wrzesniu mam własny, wiec na poprawiny wykorzystam.

Powodzenia w szyciu!!!
Będziesz miała piękną suknię.