lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

zakładam nowy wątek bo nasz się już zbyt dłuuugi zrobił

a oto link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html

Nasza lista:
1. arisa6 - czerwiec/lipiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. annamaria836 - 17 lipiec
9. Nikita987 - 19 lipiec
10. marta82 - 23 lipiec
11. magda84 - 27 lipiec
12.Tesula- 2 sierpień
13. wercia83 - 5 sierpień
14. Kejt - 5 sierpień
15. Umchi - 16 sierpień
16. mamasyna - 17 sierpień
17. edginia - 19 sierpień
18. MARKOWA - 26 sierpień
19. gosiunia1108 - 07 wrzesień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

dziewczyny czy Wy siedzicie w pracy? I jak dajecie radę? Bo ja nie wyrabiam, jeśli akurat nie jem albo nie myślę co zjeść, to zasypiam na biurku...A moja motywacja do pracy i efektywność są równe 0 odkąd wiem o ciąży:)

ja też patrzałam tylko w necie i tylko na ten bo chciałam zobaczyć jaki to jest bo polecali mi znajomi. Ja również jestem przesądna i wiem że różnie bywa dlatego ja mam zamiar robić wszystkie zakupu w 8/9 miesiącu nie wcześniej.

ja na razie tylko w necie ogladalam, jak minie mi polowa ciazy to pojade sie rozejrzec do sklepów :)
to faktycznie była okazja :) 350 zł :) jak za taka cene to tez bym kupiła komplet, pewnie i tak bylo takiej niz sam gleboki wózek

Nikita - wózek jeszcze nie przyszedł. Wyślą jak zaksięgują im pieniążki na koncie. Wózek Delti Emu możesz obejrzeć w Mama i Ja na Grunwaldziej, dokładnie na wysokości Media Marktu tylko że pod drugiej stronie. Można go przymierzyć do samochodu, tylko ostrzegam można tam dostać oczopląsu, tyle tam tego.

Też miałam czekać z wózkiem, ale ze wzgledu na ograniczony bagażnik, wiem że nic nie kupię innego. No i trafiłam okazję w necie. Wózeczek był używany rok, czyli pół roku gondola i pół roku spacerówka. Zresztą kosztował mie z przesyłką 350 zł, więc co miałam się zastanawiać. Myślałam że przynajmniej 600 zł, a tu taka niespodzianka. Więc nawet dla samej gondoli było warto. Jak będę miała wózeczek to pstryknę fotki i przyślę.

Odnośnie fotelika to rzeczywiście tylko Maxi Cosi, tylko że nie do wszystkich wózków są adaptery. Model City jest ok. Na allegro można też wychaczyć używane. Taki wózek to do około 8-9 miesięcy się używa więc oczywiście jeżeli nie brał udziału w wypadku to można kupować spokojnie używany. Z teog co widziałam ceny od 150 - 200 zł, a za nowy to chyba 350 zł.

Powiem tak, że jasne że można poczekać dłużej, no ale nie oszukujmy się, jeżeli mam termin na przełom czerwca/lipca to wózek i tak musiałabym kupować najpóżniej koniec maja, bo wiadomo z 9 m-c nigdy nic nie wiadomo. A poza tym można trafić jak ja okazje na allegro i kupić coś używanego za naprawdę nieduże pieniądze. Zamiast wydawać na nowo 1200 zł, wydałam 350 zł, więc nawet gdybym coś musiała do niego dokupić czy zmienić to nie szkoda będzie mi pieniędzy bo dużo zaoszczędziłam, a wydatków innych i tak będziemy miały sporo.

tak jak was podczytuje, to widze, ze niezle waa mecza te wymioty. ja w poprzedniej ciazy, i teraz zreszta tez, nie wymiotuje, czasem, szczegolnie wieczorem jest mi niedobrze i nie mam apetytu. ale poza tym, czuje sie ok.

z przezywaniem drugiej ciazy jest troche inaczej niz w pierwszej, wiadomo, nie jest to juz takie ekscytujace, a jesli ma sie jeszcze malutkie dziecko w domu, to ani na to czasu nie ma a i czlowiek bardziej ekscytuje sie osiagnieciami malutkiego czlowieka. choc przyznam szczerze, jak juz sobie pomysle, ze siedzi we mnie prawie 3cm czlowieczek, to lezka mi sie kreci w oku.

ja w poprzedniej ciazy kupilam wozek, zreszta jak ciuszki etc dopiero w 7mcu. nie jestem przesądna ale z doswiadcznia i wiedzy wiem, ze roznie moze byc, takze troche sie dziwie, ze niektore z was ogladaja wozki etc, no ale z drugiej strony przezywacie wszystko pierwszy raz ;)

spokojnego dnia mamusiom i fasolkom :)

ja bym chciała wózek maxi cosi ale całość 3 w 1.Ale kupimy dopiero przed samym porodem.

no wlasnie z tym głebokim wozkiem tak mi wlasnie moje kolezanki radziły i chyba tak zrobimy...

Markowa uważaj na was!!!

Ja mam wózek po Jaśku Ballerinę głęboki sprawdził się super, spacerówka już miej...
Moim zdaniem najlepiej kupić głęboki używany (które są zazwyczaj w super stanie,bo taka małą dzidzia nie zniszczy), a potem zainwestować w dobrą spacerówkę, która służy o wiele dłużej niż głęboki.

Ja odpukać czuję się dobrze i wcinam za pięciu- wczoraj np dwie duże porcje lodów i standardowo parę kiwi, fasolkę po bretońsku, oraz kanapki z serem :)

ja tez ciągle w nocy sikam! mega mnie to wkurza!

Hej!
a ja od kilku dni czuje sie rewelacyjnie zero jakichkolwiek wymiotow:)
az sie zastanawiam czy jest wszystko ok.
Ja wózki narazie tylko ogladam na zakup jeszcze poczekam tak do maja czerwca:) Narazie jak mowie jestem na etapie ogladania i zbierania opinii na cokolwiek:)
A co do bezsennosci to mi chyba juz przeszla bo od kilku nocy spie super (tylko to latanie do lazienki w nocu :/) tak jak wczesniej budzilam sie na 2 godziny w srodku nocy tak teraz ciagle chcemi sie spac:) najchetniej to bym z łóżka nie wychodzila:)

Witam nowe mamuski!!!

bardzo, ale to bardzo sie ciesze, ze jest nas coraz wiecej :)

Markowa, dobrze ze jest teraz dobrze! wypoczywaj dziewczyno!

co do wozkow, to ja z opisów necie wybrałam tez delti emu-pisza, ze bardzo lekki jest :) na zywo nie widziałam jeszcze nic...jakos tak mam opory, ze za wczesnie jeszcze...jakos sie boje...poczekam do polowy ciąży i wtedy bede cos wiecej kombinowac w tym temacie,
a mona_g przyszedł Wam ten wozek? jak wyglada na zywo?

moje kolezanki mi radziły zebym na pocztaek kupiła sam głeboki wózek, co Wy o tym myslicie?? bedzie cie kupowac 3 w 1??
aha i tez mi polecały fotelik maxi cosi :)

u mnie w sklepie, nie ma calipso od paru dni...no masakra jak dla mnie... ide dzis na pozukiwania :)

a pozatym, ja raz czuje sie dobrze, raz zle, dziwne sa te dni... ale najwazniejsze, ze nie wymiotuje codziennie! współczuję Wam bardzo...wiem jakie to cięzkie... ale troche przechodzi, tzn. jednego dnia teraz wymiotuje, ale tak tylko raz czy 2, a drugiego dnia wcale... takze roznie to bywa, ale jest o niebo lepiej niz było :)

i odebrałam wyniki badań i wszystko jest w porzadku!!! bardzo sie ciesze, bo oczywiscie sie denerwowałam :)

To możemy sobie podać ręce, bo ja dziś o 4 rano jadłam arbuza. Potem nie mogłam zasnąć i w efekcie spóźniłam się godzinę do pracy.
Markowa - współczucia, musiałaś się najeść strachu:( Ale na pewno już teraz będzie ok:)
Dziewczyny czy Was czasem pobolewają brzuchy? Takie jakby ciągnięcie, trochę jak na @...wszystko się rozciąga więc to chyba normalne?

witajcie, moje maleństwo odpukać czuje się bardzo dobrze chociaż po tym wcześniejszym poronieniu to pierwsze te 3 miesiące to dla mnie był horror żyłam od usg do usg :( 2 tygodnie temu robiliśmy badania genetyczne i dzidzia zdrowa :) obecnie leci mi 15 tydzień ciąży :) wczoraj byliśmy na usg i maluch tak się odwrócił że ani płci nie mogliśmy sprawdzić ani porządnie zmierzyć go hehe ale serducho mocno bije :)

a jeśli chodzi i mnie to czuję się strasznie, od 8 tygodni wymiotuje codziennie... :/ już jestem tym zmęczona i dzisiaj pierwszy dzień kiedy to jadłam śniadanie nr 1 o 4.30 bo obudziłam się wyspana ( też cierpię na bezsenność) i jak poszłam o 6 spać to obudziłam się o 8 i zjadłam śniadanie nr 2 i "odpukać " czuję się super nie chce mi się wymiotować pierwszy raz szok :) a jeśli chodzi o zachcianki to nie mam żadnych ale lody jem każdego wieczora hehehe
ogólnie dużo leże i wypoczywam bo jestem w dzień bardzo senna :(

Krwawienie, poza tym serduszko za wolno biło. Teraz 2 tygodnie leżenia i będzie dobrze. Na Klinicznej spędziłam 3 dni i się polepszyło. Zwiększyłam dawki Duphastonu. Więc przyszedł czas odpoczywania.

ja mam x-landera xv lub xq - zawsze mi sie myli ;) dzieki temu, ze jest kubelkowe siedzko, jego regulacja nie jest juz na "paski" jak w xa, tylko za pomoca takiego przycisku-bardzo wygodne. w najnowszej wersji mozna tez montowac siedzisko tylem do kierunku jazdy, co tez jest super. no i wozek, dzieki temu ze jest na kolach piankowych, jest bardzo leciutki (tako jumpera mam na pompowanych i troche wazy;)

agusp - co za mieszkanka jedzeniowa. Z tymi zapachami tez tak mam. Mąz się ze mnie smieje, że za każdym razem kiedy otwieram lodówkę to zamykam nos, bo wszytsko ten zapach powoduje we mnie obrzydzenie (choc podkreslę, że dbam o czystośc w lodówce ;) )

Markowa, a co sie stało, że musiałas leżec na Klinicznej?

Witam, drogie przyszłe mamy...

Trochę mnie nie było gdyż zaliczyłam hospitalizację na Klinicznej. Wiele strachu o maleństwo ale dziś już wszystko w porządku. Teraz nadrabiam zaległości w lekturze.
pozdrawiam

Umchi mi też wszystko śmierdziało przez cały ostatni miesiąc, mdliło mnie od rana do wieczora. Uczulenie na zapachy do tego stopnia, że musiałam wymienić spray do szyb na cytrynowy, bo nie mogłam znieść zapachu poprzedniego a kiedy np. mój mąż jadł kanapkę z wędliną wychodziłam do drugiego pokoju....masakra. Ale powoli mija, teraz mdli mnie już tylko rano a potem jestem non stop głodna. Przed chwilą wciągnęłam arbuza, nutellę i śledzie w śmietanie....aha no i loda, lody obowiązkowo:)

Witamy nowe fasolki i ich mamy :)

Co do X-Landera. My mamy po naszej Stokrotce wersję XA i powiem Wam, że byłam baaardzo zadowolona. Mała była dosyć długa, a i tak do 6 miesiaca mieściła sie do gondolki, która z reszta była bardzo stabilna.
Spacerówka miała taki jeden minus, że jak sie chciało zmienić wysokośc oparcia to trzeba było uzyć dwóch rak i dodatkowo głowy, bo bardzo cięzko to szło. Ci co mają X-landera Xa to na pewno wiedza o co chodzi.

Mamy go z pełnym wyposażeniem i cały czas zastanawiam się czy zmienic na nowy czy pozostac przy starym...

ja juz mam dosyć tych ciągłych mdłości, szczególnie wieczorem jest mi niedobrze i wszytsko mi śmierdzi, dlatego oglądając na wspólnej wietrze mieszkanie i zajadam waniliowe lody calypso i to mi pomaga.

A zaczęłam cierpieć na bezsenność, budzę się nad ranem o 4 lub 5 i nie mogę już spać. zasypiam około 8 i poźniej mam problemy ze wstaniem o przyzwoitej porze.

Usg mam 31 stycznia, nie mogę się już doczekać.

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...