lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

zakładam nowy wątek bo nasz się już zbyt dłuuugi zrobił

a oto link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html

Nasza lista:
1. arisa6 - czerwiec/lipiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. annamaria836 - 17 lipiec
9. Nikita987 - 19 lipiec
10. marta82 - 23 lipiec
11. magda84 - 27 lipiec
12.Tesula- 2 sierpień
13. wercia83 - 5 sierpień
14. Kejt - 5 sierpień
15. Umchi - 16 sierpień
16. mamasyna - 17 sierpień
17. edginia - 19 sierpień
18. MARKOWA - 26 sierpień
19. gosiunia1108 - 07 wrzesień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

Dziewczyny, dostałam się do kolejnek kampanii Streetcomu i będę testować pieluszki Pampers Premium Sleep&Play.

Pod tym linkiem można zamówić próbki. Wiem, że mamy jeszcze trochę czasu, ale zawsze pare pampków się przyda.
http://www.streetcom.pl/language/pl-PL/Ankietaopieluszkachdlaznajomych?code=4E682D7A-16D6-4D6E-89A0-62081E05706E

agussek cieszymy się że dołączyłaś do naszego grona :)

napisz jak Ci rośnie maluszek.

cześć dziewczyny chciałabym się dopisać do listy :) Jestem obecnie w 4 miesiącu ciąży i ponieważ poroniłam w czerwcu czekałam troszkę z dopisaniem się do lisy

2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
9. PysiaKrzysia – 19 lipiec
10. Nikita987 - 19 lipiec
11.aguseek- 20 lipiec
12. carmelasoprano– 22 lipiec
13. marta82 - 23 lipiec
14. magda84 - 27 lipiec
15.Tesula- 2 sierpień
16. agusp - 2 sierpień
17. wercia83 - 5 sierpień
18. Kejt - 5 sierpień
19. gosia_dim – 14 sierpień
20. Umchi - 16 sierpień
21. mamasyna - 17 sierpień
22. kaska2308 - 18 sierpnia
23. edginia - 19 sierpień
24. MARKOWA - 26 sierpień
25. Tamara - 26 sierpnia
26. MamaFilipa - 27 sierpień
27. mamasandry - 5 wrzesień
28. gosiunia1108 - 7 wrzesień
29. sałatka - 8 wrzesień

czas na kolację więc więcej napiszę jutro :) pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

próba suwaczka

Hej kobitki,

chciałabym dołączyć:) Dopisałam się do listy, termin identyczny jak Tesula, suwaczki też mamy takie same:) Śledzę Wasz wątek od samego początku, ale musiałam jeszcze trochę zaczekać z oficjalnym ujawnieniem się, przede wszystkim w pracy - wiem, że forum jest podczytywane...A rozmowa z szefem w sumie i tak czeka mnie dopiero w piątek.
Pozdrowienia dla wszystkich mam i maluchów:))

2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
9. PysiaKrzysia – 19 lipiec
10. Nikita987 - 19 lipiec
11. carmelasoprano– 22 lipiec
12. marta82 - 23 lipiec
13. magda84 - 27 lipiec
14.Tesula- 2 sierpień
15. agusp - 2 sierpień
16. wercia83 - 5 sierpień
17. Kejt - 5 sierpień
18. gosia_dim – 14 sierpień
19. Umchi - 16 sierpień
20. mamasyna - 17 sierpień
21. kaska2308 - 18 sierpnia
22. edginia - 19 sierpień
23. MARKOWA - 26 sierpień
24. Tamara - 26 sierpnia
25. MamaFilipa - 27 sierpień
26. mamasandry - 5 wrzesień
27. gosiunia1108 - 7 wrzesień
28. sałatka - 8 wrzesień

ja kupilam spacerowke x-landera wlasnie jak maly skonczyl 3 mce - dzieki temu, ze jest kubelkowa byla dla niego idealna. wystarczylo ulozyc siedzisko w pozycji lezacej i maly byl ulozony jak w foteliku a dodatkowo mogl ogladac sobie swiat :) w gondoli tako jumper byl co prawda regulowany podglowek, ale wiadomo, dziecko z niego zjezdzalo bo nie umialo sie samo zaprzec nozkami. ktos moze stwierdzic, ze kubelkowe siedziska tez sa od 6mca zycia, gdy dziecko juz samo stabilnie siedzi, ale jesli nie chodzi sie z dzieckiem na dluzsze niz 2-3 godzinne spacery, to taka pozycja-identyczna jak w foteliku samochodowym czy lezaczku-nie jest szkodliwa. no chyba ze ktos chodzi na mega dlugie spacery, to wtedy wiadomo, musi poszukac innego rozwiazania. nam to starczylo :)

Apropo wózków to mam tylko jedno doświadczenie - koleżanka ma x-ladera ale jej synek jeszcze nie siedział a już musiał jeździć w spacerówce bo nie mieścił się w gondoli... Ma duże dziecko a gondola starczyła jej na jakieś 3 miesiące

Hej Mamuśki

ja też jestem po wizycie u lekarza, przytyłam kilogram a moje ciśnienie to standardowo 130/80. Jutro idę na usg z badaniem przezierności.
Ja na razie nic nie kupuje uważam ze koniec 3 miesiąca to jeszcze za wcześnie - dużo sie może wydarzyć, ale oczywiście jestem jak najlepszej myśli.
Ja siedzę na zwolnieniu już od miesiąca, głównie siedzę w necie i czytam książki - pogoda nie zachęca do wychodzenia na zewnątrz...
Mieszkanko mamy 3 pokojowe, wiec z pokojem dla malucha nie będzie problemu, trzeba go tylko odnowić i urządzić.
Wczoraj czułam się podle - bolała mnie głowa, dziś juz lepiej

kasiorek, nie ma za co. niestety jesli chodzi o wozki, to "doswiadczenie czyni mistrza". ja bylam zauroczona tym wozkiem, pisalam o nim w samych superplatywach, dopoki nie zostalam uzytkowniczka jego spacerowej wersji. z x-landera jestem o niebo lepiej zadowolona, no ale madry polak po szkodzie ;)

uuu mamo filipa dziękuje za rady, hhhmmmm a już się cieszyłam że znalazłam taki jaki chce.

W naszej Emmaljundze jest opcja przełożenia całej rączki na drugą stronę wózka, dzięki czemu dziecko jedzie przodem/tyłem, ale wszystko zależy od typu stelaża, u nas akurat wszystkie kółka są tej samej wielkości i się da. Co do plusów i minusów wózka będę się wypowiadać jakby ktoś był zainteresowany.

Witam,

ja dziś po wizycie 12 tydzień dzidzia ładnie rośnie CRL 5.08cm i 1 lutego usg prenatalne serduszko bije wiec wszytko dobrze tylko ciśnienie wysokie i muszę kontrolować 145/76 w pierwszej ciąży prawie cały czas miałam 110/60 mam nadzieje ze się to jeszcze unormuje

kasiorek, nie kupuj tako jumpera. jesli moge, to ci go szczerze odradzam. jestem niestety jego uzytkowniczka i bardzo zaluje, ze go kupilam. gondolka jest jeszcze ok, ale wersja spacerowa jest strasznie zla, niepraktyczna:

- do kosza nic nie wlozysz, mimo ze jest gleboki, bo przestrzen miedzy nim a stelazem jest strasznie waska i ledwo miesci sie reka

- po kilku uzyciach, budka sama sie sklada, nawet od lekkiego wiatru lub przy podjezdzaniu na kraweznik

- regulacja oparcia wcale nie jest plynna, zamysl jest dobry, ale wykonanie juz nie - przy podnoszeniu oparcia do pozycji siedzacej, zwaly materialu ja blokuja

- przy spacerowce w wersji siedzace, tylna plachta materialu od buski po prostu fruwa w kazda strone, co wyglada jakbys miala tam przyczepiony kawal luznego materialu

- oslonka na nozki jest za duza, bardzo luzna, odstajaca na boki, przez co wogole nie chroni przed zimnem

- torba ma kiepskie zapiecie i rogi od tej czesci torby, gdzie sie ja zapina, po prostu odstaja, a zapiecie jest niepraktyczne (tzw. petelka i kieł) i czesto jej otwarcie zajmuje na prawde duzo czasu

dopoki uzywalam gondoli, bylam zadowolona z wozka, ale kiedy zaczelam uzywac spacerowki, to po prostu tak sie zawiodlam, ze tygdoniu kupilam inna spacerowke (x-lander xq lub xv, nie pamietam). wozek fajnie wyglada, szczegolnie na zdjeciach, ale na tym sie konczy jego urok. jedyny plus ma taki, ze mozna ja montowac tylem do kierunku jazdy, ale teraz wiekszosc wozkow ma ta funkcje.

My wózek w sumie też już mamy - po koleżeńsku okazjonalnie emmaljunga z adapterami i dotego fotelik Maxi Cosi lub też emmaljunga zależy którzy znajomi będą mieć mniej używany ;) na szczęście będziemy mogli przebierać :).

Kasiorek ja też mam tak z wózkami. Tylko że ja poszłam trochę dalej i kupiłam już wózek :D Wczoraj na allegro trafiłam na okazję i kupiłam używany wózeczek, dokładnie taki jaki chcieliśmy kupić. Wybór padł na Delti EMu, ze względu na rozmiar stelaża,i mieści się do naszego Polo, no i za pomocą adapterów można wpiąć fotelik Maxi Cosi a ten już mamy pożyczony.

Też już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów i połówkowego. Wogóle to nie mogę uwierzyć że jeszcze 3 tygodnie i połowa ciąży za mną :D

A mnie pochłoneło oglądanie wózków ale juz wybrałam tako jumper ten mi sie wydaje njalepszy :-)

Cześć Dziewczyny,

Praca mnie pochłoneła do reszty i nie miałam kiedy zajrzeć, a tu tyle nowości.
Fajnie, że Nas już tak dużo.

U nas ogólnie bez zmian bez większych dolegliwości, myślę że jeszcze dwa tygonie i już nie uda się ukryć brzuszka :) odliczamy dni do połówkowego tak bardzo nie mogę się doczekać i oczekuje tego pierwszego ruchu... ach..
I myśle czy to będzie już czas odpocząć od pracy, ale co tu robić...?:)

Marta82 mam nadzieje, że nasze maleństwo nauczy się spać w nieco głosniejszym otoczeniu tak jak Wasz Jaś.

Tak sobie wymysliłam patent na pierwsze 6 miesięcy - maleństwo bedzie z nami w pokoju w kołyscena na kółkach, w razie czego bedziemy mogli na początek wieczoru kłaść dzieci razem, a na noc przenosić maleństwo do nas. Ech, pewnie i tak wszystko wyjdzie w praniu... ;)

carmelasoprano pobudowaliśmy dom i na dniach przenosimy się z naszych 12m2 do własnego domku :)

sałatka uwierz, że można mieszkać z dzieciątkiem w jednym pokoju, my tak mieszkamy od początku i spokojnie Jasiek śpi, a my gadamy, oglądamy tv, klikamy... aż teraz zastanawiam się jak to będzie jak Jan będzie "mieszkał sam" :)

J a coprrawda mam 3 pokoje ale zastanawiam sie czy maluszka nie dac od razu do pokoju Sandry zeby sie przyzwyczajala do nowego lokatorka w pokoju:) Tylko nie wiem wlasnie jak to bedzie z nocka bo Sandra byla spokojna i spala cale nocki a jak maluszek bedzie plakal i wybudzal starsza to chybabedzie u nas w sypialni spac:) ale jak to w praktyce bedzie to sie okaze za 8 miesiecy:)

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...