lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

zakładam nowy wątek bo nasz się już zbyt dłuuugi zrobił

a oto link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html

Nasza lista:
1. arisa6 - czerwiec/lipiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. annamaria836 - 17 lipiec
9. Nikita987 - 19 lipiec
10. marta82 - 23 lipiec
11. magda84 - 27 lipiec
12.Tesula- 2 sierpień
13. wercia83 - 5 sierpień
14. Kejt - 5 sierpień
15. Umchi - 16 sierpień
16. mamasyna - 17 sierpień
17. edginia - 19 sierpień
18. MARKOWA - 26 sierpień
19. gosiunia1108 - 07 wrzesień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

Witam Gosia_dim! :)

ja dzis kiepskawo sie czuje... niedobrze mi od rana... boli mnie brzuch...cały dzień mam przez to zwalony... mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej...

Hej.
Gratuluję wszystkim fasolkowym mamusiom :) Dopiszcie mnie na 14sierpnia.

wez mnie nie strasz ja bede jechala z Redy :)

carmelasoprano pewnie sie spotkamy jak zdąże dojechac z Gdyni:)hehehe
mam nadzieje ,że inne mamuski tez tam spotkamy.
ja tak czuje ,że bedzie dziewczynka, zaczęły sie problemy z cera i nie wyglądam dobrze tak jak z synkiem byłam w ciąży .
pytałam sie lekarza o plec, ale on stwierdził,że na tym etapie to wszystkie płody są chłopcami.

No to pozwoliłam się dopisać :)

ja niestety męczę sie (zreszta tak jak w poprzedniej ciąży) z wymiotami, w czwartek nawet w szpitalu bo mój lekarz stwierdził, że trzeba mnie nawodnić bo od wtorku wymiotowałam wszystkim co zjadłam i wypiłam :(

jesl chodzi o sam poród to ile będzie to możliwe to chciałabym rodzić na klinicznej, jak poprzednio.

1. arisa6 - czerwiec/lipiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. annamaria836 - 17 lipiec
9. PysiaKrzysia – 19 lipiec
10. Nikita987 - 19 lipiec
11. carmelasoprano– 22 lipiec
12. marta82 - 23 lipiec
13. magda84 - 27 lipiec
14.Tesula- 2 sierpień
15. wercia83 - 5 sierpień
16. Kejt - 5 sierpień
17. Umchi - 16 sierpień
18. mamasyna - 17 sierpień
19. kaska2308 - 18 sierpnia
20. edginia - 19 sierpień
21. MARKOWA - 26 sierpień
22. Tamara - 26 sierpnia
23. MamaFilipa - 27 sierpień
24. mamasandry - 5 wrzesień
25. gosiunia1108 - 7 wrzesień

Witam nowe mamuśki,
wy już tyle macie poplanowane :] Ja tylko wiem że chciała bym rodzić w swissmed a co z resztą to zupełnie nie wiem czas pokaże. Za tydzień mam wizytę i już się nie mogę doczekać :-D na poznanie płci jeszcze za wcześnie a już bym chciała straaasznie wiedzieć.
Ciągle męczę się z mdłościami i brakiem apetytu ;-/
Pozdrowionka dla fasolek.

magda84,
widze ze mamy ciaze na podobny etapie, wiec moze spotakmy sie na klinicznej, bo ja tez raczej jestem zdecydowana na ten szpital :)

ja w sumie nie wiem co bede miała, nic juz nie czuje ;) raz czuje ze chłopak, raz ze dziewczyna :) i badz tu madrym ;) chciałabym juz wiedziec...

Arisa super ze wszystko z chłopakiem ok.!!!!

dziewczyny ja tez slyszłam o tej szkole rodzenia, slyszałm tez o innej co prowadza polozne z wojewódzkiego :

http://www.cudnarodzin.ehost.pl/Index.html

ja tez bede chciała chodzic tam gdzie pracują polozne z danego szpitala, wiec moze sie wszystkie spotkamy :)

My teoretycznie już od 3 tygodni wiemy że ma być chłopak. Zresztą jestem tego pewne, nie widać po mnie wogóle że jestem w ciąży, zero problemów z cerą. No zwracamy sie do niego Bąbel. Mój mąż wczoraj do niego tak słodko gadał i powiedział mu że ma siedzieć grzecznie w brzuszku u mamusi bo się tatuś na niego pogniewa :D

Caroool - no to skoro koleżani polecały Ci szkołe to może się spotkamy :) Nie pamiętam dokładnie ale już do nich dzwoniłam zajęcia rozpoczyna siechyba między 25 a 28 tygodniem.

arisa6 bardzo dobra wiadomość, super!!!
co do rozstepów to mi została pamiatka po pierwszej ciąży, mimo,iż smarowałam to i tak wyszły na 3 tyg przed porodem. Ale przyczyną było u mnie wielowodzie, brzuch miałam tak duzy ,że pytali sie czy to nie blizniaki;)
Ja co prawda jestem z Gdyni i mam blisko do redłowa ale zdecyduje sie na kliniczna, tam rodziłam synka i sobie bardzo chwalę opieke.
Kierowałam sie tym,że podają znieczulenie, na które sie nie doczekałam, anestezjolog przyszedł jak synek był już na świecie.

arisa6 - super wkoncu możesz troszkę odetchnąć. I gratulacje chłopaka;)

Koleżanki też mi polecały tą szkołę rodzenia a i dojazd będe miała lepszy, ale jeszcze na to czas.

Co do rozstępów to i tak zależy to od genów, ale smarowanie na pewno nie zaszkodzi.

A jak myślicie kogo macie w brzuszku? Wiadomo najważniejsze oby zdrowe.
Ja czuje, że będzie chłopak.

W dodatku jestem jakoś dziś dziwnie podekscytowana ;-) zdecydowanie wolę drugi trymest od pierwszego!

Arisa cieszę się bardzo że z maluszkiem wszystko dobrze :)

mamasandy - nistety nie mam pojęcia czy doktor Skrzypek przyjmuje na nfz. Zresztą w invicie nie zajmuje się prowadzeniem ciąży, jest przypisana do kliniki leczenia bezpłodności.

hej kobietki!!! Mam wynik: JEST WSZYSTKO DOBRZE, wynik amniopunkcji prawidłowy. Zdrowy chłopczyk!!! Termin 21 czerwiec:) Troszkę szybciej niż u Was, ale tak mi tu dobrze, ze zostane z Wami ok?? pozdrowienia...szczesliwa mama

Witam wszystkie Mamusie :) Ja również mam termin lipcowy czyli wakacyjny. Pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3krhm0bu28bpo.png
image

mona_g powiedz mi wiesz moze czy doktor Skrzypek przyjmoje gdzies na nfz? albo prywatnie oprocz invicty?

My też wybieramy Wojewódzki. Co prawda dr Brzóska nie pracuje w żadnym szpitalu, ale po drodze w ciąży otarłam się o dr Skrzypek, która pracuje w Wojewódzkim. Bardzo polecała Wojewódzki, jest tam stażystką, więc jedną znajomą buzię już mam.

A do szkoły rodzenia radziła iść do http://www.dobrypoczatek.boo.pl/ prowadzą ją położne z Wojewódzkiego, ale szkoła ta ponoć jest lepsza niż ta przyszpitalna.

Ja smaruję się narazie balsamem nawilżająco - ujędrniającym. Muszę kupić już coś na rostępy. Na początek Ziajka, już kiedyś stosowałam w okresie dojrzewania. Na te co już wyszły to super był Fissan. Teraz u mnie nie widać praktycznie rostępów, mam trochę na biuście i kilka z boku na granicy pomiędzy biodrem a udem.

Jak mają wyjść to i tak wyjdą.

Inne tematy z forum

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...