Hey Dziewczęta :) Nie zgadniecie my dzisiaj w dalej w łóżeczku :) Hehe, humor mi dopisuje od rana bo mój mężuś dzisiaj przyjeżdza i będę go miała dłużej niż przez ostatnie półroku (poza drobnymi wyjątkami) bo już od czwartku do niedzieli :D
Nikita = zgadza się jesteśmy już zapisani do żłobka. Załuję że nei zrobiłam tego jak tylko dowiedziałam się o ciąży bo zawsze byłabym 2 miesiące do przodu. No więc tak, jeżeli chodzi o Gdańsk wejdź na stronę i wybierz żłobki które Ci pasują lokalizacyjnie:
http://www.zlobki.gda.pl/locations
Ja wybrałam 5 żłobków: gdańsk główny, wrzeszcz i zaspa. I napisaam do każdego po kolei maila w stylu:
Witam,
zwracam się z prośbą o zapisanie mnie na listę oczekujących w kolejce do
żłobka.
Imię i Nazwisko (ciąża)
Planowany termin porodu: 30 czerwca 2010 roku
Telefon Kontaktowy: xxx-xxx-xxx
Adres aktualny:
ul. xxxxxxx
xx-xxx xxxxxx
Będę się przeprowadzać do Gdańska, więc bardzo prosiłabym o uwzględnienie mnie na liście oczekujących.
Z poważaniem,
xxxx
Z tego co się dowiedziałam jes tak dużo chętnych że w momencie przyjmowania Cię do żłobka trzeba być mieszkańcem Gdańska - ale wystarczy zameldowanie czasowe :D
Wysłałam do tych wszystkich żłobków maila i czekałam na odpowiedź. Może to potrwać kilka dni, potem dzwoniłam sama :)
Każdy żłobek żądzi się swoimi zasadami zapisu i tak (zapisywałam się 3 stycznia) :
złobek nr 18 - ul. Startowa Zaspa - dzwoniłam, Pani powiedziała że jestem 296 w kolejce i jak przyjdzie nasza kolej to poprostu do nas zadzwoni. Trzeba CZEKAĆ :)
żłobek nr 8 - ul szeroka Gd. Głowny - dostałam maila, jestem 344 w kolejce i jak urodzi się dziecko mam zadzwonić w potwierdzeniem, że dzidziuś jest i czekamy na miejsce :)
żłobek nr 16 - ul Wassowskiego Wrzeszcz - nie znam miejsca, muszę raz na miesiąc najlepiej wysłać maila z potwierdzenie zainteresowania w treści imię i nazwisko oraz data zgłoszenia
złobek nr 15 - ul. konopnickiej Wrzeszcz - jestem 313 w kolejce, i do 10 dnia każdego miesiąca muszę napisać maila z potiwerdzeniem zainteresowania w tytule nazwisko i numer z listy oczekujących z poprzedniego miesiąca
żłobek nr 7 - ul pocztowa Gd. główny - jestem 285 w kolejce, i raz na miesiąc mail z potwierdzeniem zainteresowania żłobkiem.
Także trzeba pilnować potwierdzeń, bo jak nie potwierdzisz zainteresowania to Cię odrazu skreślają z listy :D
No cóż sorki za długiego posta, no ale jak już przetestowałam 5 na 9 żłobków w gdańsku to podziele się wiedzą :D
Pozostaje czekać. Mam nadzieje, że uda nam się dostać bo nie będę miałą skim zostawić malucha. Do pracy będę musiała wrócić w okolicach lutego 2012 po wykorzystaniu wszystkich zaległy i należnych urlopów :D Jestem też realistką że przy takich kolejkach będę musiała wykombinować coś na okres pomiędz powrotem do pracy, a dostaniem się do żłobka.