lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

zakładam nowy wątek bo nasz się już zbyt dłuuugi zrobił

a oto link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html

Nasza lista:
1. arisa6 - czerwiec/lipiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. annamaria836 - 17 lipiec
9. Nikita987 - 19 lipiec
10. marta82 - 23 lipiec
11. magda84 - 27 lipiec
12.Tesula- 2 sierpień
13. wercia83 - 5 sierpień
14. Kejt - 5 sierpień
15. Umchi - 16 sierpień
16. mamasyna - 17 sierpień
17. edginia - 19 sierpień
18. MARKOWA - 26 sierpień
19. gosiunia1108 - 07 wrzesień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

mona_g dzieki za szczegółowy opis!

ja na razie zapisałam sie na :

1.ul. Malczewskiego -360-370 miejsce-mam dzwonic 25 stycznia i dowiem sie na ktorym miejscu jestem-potwierdzac raz w miesiacu
2.ul.Pocztowa - 289 miejsce- potwierdzac raz w miesiacu po 25 stycznia itp.
3. ul. Szeroka-356 miejsce, jak sie urodzi dziecko to mam dzwonic
4. ul. Chałbińskiego-napisałam tam poprostu maila, jak mi nie odpisza to poprostu tam podjade...

a Ty mona_g odpoczywaj i ciesz sie męzem!

ja jeszcze nie wiem czy bede wracac od razu do pracy, ale wole byc przygotowana jakby co ;)

Z tego co wiem to z przedszkolami jest spory problem.Próbowałam zapisac 2 lata temu córkę i niestety nie udało mi się.Jest więcej chętnych niż miejsc.W przyszłym roku będę starać się zapisać synka do przedszkola,ale jak mi sie nie uda to trudno będzie siedział ze mną i maleństwem w domu dopóki nie pójdzie do zerówki.Ale cóż... może za 3 lata może w końcu się coś zmieni.

Hej dziewczynki :-)

Ja też dzisiaj byłam na zakupach i mam już troche ubranek i siedze i napatrzec się nie moge :-)

O żłobku też na szczęście myśleć nie musze bo pracuje w domu :-)
Ciekawe jak jest w przypadku przeczkola? Ale to jeszcze 3 lata :-)

witam mamuśki,
nie było mnie tu jeden dzień,a tu już tttyyyylleee do czytania.

Ja o żłobku nie myślę bo i tak siędzę z synkiem w domu.Tak więc nie mam takiej potrzeby.
mona_g dobrze,że leżysz i dbasz o siebie Oby tak dalej,a napewno wszystko skończy sie dobrze.
Dzisiaj kurier przywiózł mi kilka sztuk malutkich ubranek,które ostatnio zamówiła na forum (poprostu nie mogłam się oprzeć).Oglądałam i oglądałam i rozmarzyłam się jak to będzie fajnie jak dzidzia będzie już z nami.

Hey Dziewczęta :) Nie zgadniecie my dzisiaj w dalej w łóżeczku :) Hehe, humor mi dopisuje od rana bo mój mężuś dzisiaj przyjeżdza i będę go miała dłużej niż przez ostatnie półroku (poza drobnymi wyjątkami) bo już od czwartku do niedzieli :D

Nikita = zgadza się jesteśmy już zapisani do żłobka. Załuję że nei zrobiłam tego jak tylko dowiedziałam się o ciąży bo zawsze byłabym 2 miesiące do przodu. No więc tak, jeżeli chodzi o Gdańsk wejdź na stronę i wybierz żłobki które Ci pasują lokalizacyjnie:
http://www.zlobki.gda.pl/locations

Ja wybrałam 5 żłobków: gdańsk główny, wrzeszcz i zaspa. I napisaam do każdego po kolei maila w stylu:

Witam,
zwracam się z prośbą o zapisanie mnie na listę oczekujących w kolejce do
żłobka.

Imię i Nazwisko (ciąża)
Planowany termin porodu: 30 czerwca 2010 roku
Telefon Kontaktowy: xxx-xxx-xxx
Adres aktualny:
ul. xxxxxxx
xx-xxx xxxxxx

Będę się przeprowadzać do Gdańska, więc bardzo prosiłabym o uwzględnienie mnie na liście oczekujących.

Z poważaniem,
xxxx

Z tego co się dowiedziałam jes tak dużo chętnych że w momencie przyjmowania Cię do żłobka trzeba być mieszkańcem Gdańska - ale wystarczy zameldowanie czasowe :D

Wysłałam do tych wszystkich żłobków maila i czekałam na odpowiedź. Może to potrwać kilka dni, potem dzwoniłam sama :)

Każdy żłobek żądzi się swoimi zasadami zapisu i tak (zapisywałam się 3 stycznia) :
złobek nr 18 - ul. Startowa Zaspa - dzwoniłam, Pani powiedziała że jestem 296 w kolejce i jak przyjdzie nasza kolej to poprostu do nas zadzwoni. Trzeba CZEKAĆ :)
żłobek nr 8 - ul szeroka Gd. Głowny - dostałam maila, jestem 344 w kolejce i jak urodzi się dziecko mam zadzwonić w potwierdzeniem, że dzidziuś jest i czekamy na miejsce :)
żłobek nr 16 - ul Wassowskiego Wrzeszcz - nie znam miejsca, muszę raz na miesiąc najlepiej wysłać maila z potwierdzenie zainteresowania w treści imię i nazwisko oraz data zgłoszenia
złobek nr 15 - ul. konopnickiej Wrzeszcz - jestem 313 w kolejce, i do 10 dnia każdego miesiąca muszę napisać maila z potiwerdzeniem zainteresowania w tytule nazwisko i numer z listy oczekujących z poprzedniego miesiąca
żłobek nr 7 - ul pocztowa Gd. główny - jestem 285 w kolejce, i raz na miesiąc mail z potwierdzeniem zainteresowania żłobkiem.

Także trzeba pilnować potwierdzeń, bo jak nie potwierdzisz zainteresowania to Cię odrazu skreślają z listy :D

No cóż sorki za długiego posta, no ale jak już przetestowałam 5 na 9 żłobków w gdańsku to podziele się wiedzą :D

Pozostaje czekać. Mam nadzieje, że uda nam się dostać bo nie będę miałą skim zostawić malucha. Do pracy będę musiała wrócić w okolicach lutego 2012 po wykorzystaniu wszystkich zaległy i należnych urlopów :D Jestem też realistką że przy takich kolejkach będę musiała wykombinować coś na okres pomiędz powrotem do pracy, a dostaniem się do żłobka.

mona_g to Ty zapisałas sie juz do żłobka?? dobrze pamietam??
napisz mi jak mam sie zapisac mailowo, dzwoniłam a babka mi powiedziała ze wszystko jest na stronie, ale ja to chyba sierota jestem bo nic tam nie widze...

tesula,

kurczę ropzisałam się na prawie kartkę A4, a mój post zniknął. to pewnie ta moja bezseność.
poczekam jeszcze trochę, może się pojawi, a jak nie to odpiszę Ci od nowa :)

tesula :)

dzięki Tobie usg 3d zrobię w ramach abonamentu w Sea Towers :)

jestem u dr. pietrzak-stukan w gdańsku. a Ty ?
kto Cię prowadzi? jesteś zadowolona ? czy Twój lekarz robi Ci usg na każdej wizycie? mi wcale i trochę mnie to smuci. fakt, że jestem w ciąży zagrozonej i miałam do tej pory (14 tydz) 5 usg. ale w ramach regularnej wizyty u mojej pani dr w gabinecie (póki co 2 razy) to ani razu.

myślałam o porodzie. wcześniej mieszkałam w Wawie i z mężem braliśmy pod uwagę poród w tym brand new szpitalu medicover. ale teraz, będąc w gda, myślę o porodzie na klinicznej. moja lekarka mówi, że to bdb szpital. na nasze pytanie: gdzie rodzić? odpowiedziała właśnie, że kliniczna albo na zaspie. na zaspie nie chcę, bo mam uraz. natmiast nigdy nie byłam wewnątrz spzitala na klinicznej, więc też nie wiem, co i jak :)
zdziwił mnie fakt, że podobno szpitale w gda nie oferują możliwości "własnej" położnej. a już na pewno nie ma takiej możiwości na klinicznej. słyszałaś/słyszałyście coś o tym ? podobno taka położna tylko dla ciebie dużo wnosi i niby poród łatwiej/przyjemniej/bezpieczniej przebiega. co Wy na to ?

czy myślicie już o szkole rodzenia? wiem, że w wawie są bezpłatne przy szpitalu, w któym rodzisz - jeśli masz zameldowanie. natomiast nie wiem, jak to jest w Gdańsku?

w ciągu tygodnia przytyłam 800 g (to moje pierwsze gramy ciążowe). jestem ciągla głodna. nerwowa jak sto diabłów. wszystkim się zamartwiam. a teraz doszła mi bezsennść. ratunku :))

hej Tamara! dopisałam Cie :)

2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
9. PysiaKrzysia – 19 lipiec
10. Nikita987 - 19 lipiec
11. carmelasoprano– 22 lipiec
12. marta82 - 23 lipiec
13. magda84 - 27 lipiec
14.Tesula- 2 sierpień
15. wercia83 - 5 sierpień
16. Kejt - 5 sierpień
17. Umchi - 16 sierpień
18. mamasyna - 17 sierpień
19. edginia - 19 sierpień
20. MARKOWA - 26 sierpień
21. Tamara - 26 sierpnia
22. MamaFilipa - 27 sierpień
23. mamasandry - 5 wrzesień
24. gosiunia1108 - 7 wrzesień

poprawiłam z ang na zalogowana carmele :)

2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
9. PysiaKrzysia – 19 lipiec
10. Nikita987 - 19 lipiec
11. carmelasoprano– 22 lipiec
12. marta82 - 23 lipiec
13. magda84 - 27 lipiec
14.Tesula- 2 sierpień
15. wercia83 - 5 sierpień
16. Kejt - 5 sierpień
17. Umchi - 16 sierpień
18. mamasyna - 17 sierpień
19. edginia - 19 sierpień
20. MARKOWA - 26 sierpień
21. MamaFilipa - 27 sierpień
22. mamasandry - 5 wrzesień
23. gosiunia1108 - 7 wrzesień

ja w CA kupiłam sztruksy...do niczego sie juz nie nadają, mega sie rozciagnęły i wisza na mnie jak worek na kartofle ;)

kupiłam tez w happy mum-rewelacyjne spodnie-tylko troche drogie

http://www.happymum.pl/ wogole fajne maja rzeczy :)

i kupiłam jeszcze w HM na wyprzedaży :) wiec sa tam na ciążowe tez wyprzedaze :)

Co do spodni to kupiłam dziś w tym centrum wew rzeszczu co jest zamiast NOMI tanie nie były 110 zł ale potrzebowałam rurki.Wybór może nie tak duży ale no mi się udało.No i podobno w C&A na Manhatanie są spodnie po 75zł.

Dziękuje za dopisanie.Ależ ten wątek się szybko rozwinął :) nie mam kiedy wejść bo siedzę 8h w pracy dopiero teraz znalazłam czas.

Podjadę wtedy na Matarnię bo w C&A na Przymorzu w Leclerc to lipka była :(
W H&M mam upatrzone, ale tak mi szkoda tyle kasy :)

Carool ja kupowałam spodnie w C&A a Matarnii. Bardzo okazyjne ceny w porównaniu do H&M. zapłaciłam 60 i 75 zł, a w hm na przeciwko jedna para jeansow kosztuje srednio od 150-180 zł i nie maja za rzeczy ciazowe przeceny.

sa jakies mamusie z rumia/reda/wejherowo??

u nas 12tydzien i 5 dni :)

ang z postu wyzej z terminem na 22 lipca, to ja tylko nie bylam zalogowana :)

Witam wszystkiem mamusie "nowsze" i "starsze" w nowym wątku.
Tylko troszkę mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia.

Co do wakacji uważam, że czemu nie po co zakładać odrazu najgorsze? Jeżeli lekarz nie ma przeciwskazań. Osobiście bym unikała krajów arabskich, ale jakaś Grecja, Hiszpania czy Włochy czemu nie :) byle lokalizacja hotelu powinna być gdzieś w centrum a nie na odludziu.

mona_g wypoczywaj będzie dobrze.

Nikita987 z ciekowości ile kosztuje ten test?

Nam powoli przechodzi ospałość i nerwowość wkońcu mój luby może troszkę może odetchnąć :-).

Dziewczyny gdzie kupowałyście spodenki ciążowe?

A z ostatnich ulubionych przysmaków to Nutella :) i jabłka.

to ja też dołączę- termin na 26 sierpnia :)
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

jest roznica miedzy wyjazdem do rodziny a na urlop. bo w razie czego, osoba ci towarzyszaca ma gdzie mieszkac. a trzeba sie liczyc z tym, ze nigdy nie wiadomo jak dlugo trzeba bedzie byc w szpitalu. mowie z doswiadczenia wiec... no ale kazdy bierze odpowiedzialnosc za swoje decyzje, wiec nie mnie oceniac ;)

Hmmm a ja się zastanawiam nad wycieczką do Irlandii do rodziców... w sumie jesteśmy w UE i bierzesz potwierdzenie ubezpieczenia i przyjmują Cię jak u siebie... więc co się martwić na zapas.

tesula, ja nigdzie w ciazy nie wyjezdzalam i wyjezdzac nie zamierzam. z prostej przyczyny, ze jakby cos sie stalo, to co zrobic? trafic do szpitala za granica? owszem, mam kolezanki, ktore jechaly na wakacje zagraniczne bedac w polowie ciazy, ale mialy po porstu szczescie ze nic sie zglego nie stalo. ja jestem przeciwna, w koncu mozna cos poswiecic dla dobra dziecka. pozniej jest jeszcze wiecej takich wyrzeczen, wiec warto zaczac sie przyzwyczajac od samego poczatku :)

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...