lokale

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hej! Wraz z moim lubym niedawno rozpoczęliśmy poszukiwania lokalu na wesele. Chcielibyśmy wziąć ślub latem przyszłego roku, wiec trzeba się sprężyć.
Szukamy miejsca na jakieś 80 osób tak, żeby jedzonko i zabawa były w jednej sali. Fajnie gdyby to było jakieś miłe i ustronne miejsce, a nie np. hotel przy Grunwaldzkiej! No i jeszcze, żeby było niedaleko Gdańska... Jakieś sugestie? :)
Dwór Oliwski jest bardzo fajny, ale tam mają nie za dużą salę, a miejsca takie jak Dwór w Bychowie czy Leśny Dwór w Sulęczynie, to jak dla nas już trochę za daleko...
Dzięki za wszelkie podpowiedzi! :)
Obiecuje, że w miarę zdobywania informacji bardzo chętnie będę się dzielić ciekawostkami!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: lokale

my mieliśmy wesele w zajeżdzie jawor w pruszczu gdańskim, akurat sala była świeżo po remoncie. Z czystym sercem mogę polecic zarówno salę jak i obsługę. Wesele mieliśmy 15.08.2003 więc ponad rok temu, a rodzinka do tej pory wspomina imprezkę ( i nie tylko).

pozdrawiam, kala

ja zajmuje sie wideofilmowaniem i polecam niedroga knajpke lukulus kolo auchan naprawde ciekawe miejsce sporo miejsca i dobre zarelko
pozdrawiam

Leśny Dwór w Sulęczynie

Czy ktoś wie coś o Leśnym Dowrze w Sulęczynie?
Gdzie to jest dokładnie, prosze o namiary.
Czy można tam zrobić wesel na około 100 osób?
Czy ktoś miał tam wesele lub był u kogoś się zabawiać ? ;-))

Re: Leśny Dwór w Sulęczynie

ja mialam tam wesele i polecam
Lesny dwór w Sulęczynie k/Kartuz.Jest tam przepieknie,dworek nad jeziorem,w lesie.Organizacyjnie rewelacja i jedzonko pyszne.
zobacz na stronie www.lesnydwor.pl
tylko moze byc malo miejsca ,wiecej niz 80 osób szef nie polecał.My też chcieliśmy na początku na 100,ale nie mogliśmy nic znależć.Jak zobaczyłam to miejsce to zredukowaliśmy liste gości do 80 a przyjechalo 70.
polecam

Lokalu szukam

Też stoimy przed wyborem lokalu - ciężka sprawa ;-(
Nie musi być w centrum, wolę nawet jakieś krajobrazowe miejsca ;-)
Sobieszewo już jest polecone (dzieki wielkie, sprawdzę), może jeszcze coś?
Widziałam juz "Pod Sokołem", "Lukulusa", "Pana Tadeusza" i "Zaścianek" czy ktoś jeszcze może coś fajnego polecić ???

Re: Lokalu szukam

Hefaystos -

Re: Lokalu szukam

My mielismy wesele w Kolibie w Sopocie - nad samym morzem :)

byle nie w Bankowcu w Jelitkowie!!!! nikt tak nie umie spartolic przyjecia weselnego!!

Polecam Hotel Pod Lipami, byłam na weselu w sierpniu i było super. Są dwie lokalizacja Bystra za Przejazdowem i Łęgowo za Pruszczem Gdańskim. Koszt menu na osobe to od 110 do 145zł cena do negocjacji. Do tego dochodzi 800zł sala i 150zł za jedną kelnerkę. Na 80 osób muszą być trzy. Troche drogo, ale wesele było profesjonalnie przygotowane. Jedzenia dużo i pyszne.