Łóżko piętrowe dla dzieci metalowe czy drewniane?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
proszę o opinie

chcemy kupić łóżko piętrowe i zastanawiamy się nad piętrowym z ikei metalowym SVÄRTA , nie wiem czy ono jest dobre może ktoś ma ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: łóżko piętrowe dla dzieci metalowe czy drewniane ?

Nikt nie ma lozka pietrowego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My mamy metalowe z ikei. Jest solidne, nie skrzypi i latwo sie czysci.

my mamy drewniane , co rpawda nie z Ikei, ale polecam właśnie drewno, jesli chcesz to moge ci podesłac namiary na stolarnie ktora robi na zamówienie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogę prosić o namiary na tą stolarnię :-) ?

Re: Łóżko piętrowe dla dzieci metalowe czy drewniane?

mam drewniane sosnowe, juz prawie 4 lata, plusy- przyjazne ciepłe, nie skrzypi- ale sosna sie rozssycha i trzeba je dokrecac, rozchodzi sie juz w paru miejscach i w najbliższym czasie je rozkrecimy i skrecimy ,skleimy jeszcze raz.

puki co nie zmieniamy ale mysle ze jeszcze max2 lata i musimy wymienic na cos innego bo nasze jest niskie.
takze mlody z kolegami polamal szczebelki pod materacem, dokupilismy wiecej na allegro i dodalismy bo byly za żadko

my kupiliśmy tuffing z ikea, metalowe, jest super stabilne, mocne i wygodne, polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

my woleliśmy od tego ikeowego metalowego jednak coś w drewnie i w końcu naszym bliźniakom spodobało się takie piętrowe łóżeczko mebleprosna.pl/meble-dzieciece/774-lozko-pietrowe-leon-185x80-bialy-grafit.html Ma też dużo lepiej rozwiązane kwestie drabinki i barierek dookoła.

My wybraliśmy metalowe
http://martimeble.pl/23-lozka-pietrowe-metalowe
Przy dzieciakach i ich wygłupach to o wiele stabilniejsze wydaje się.
Przynajmniej spimy spokojnie ;)

My kupiliśmy wiosną drewniane. Idealnie pasuje do mebli, które są w pokoju dzieci. Poza tym mój starszy synek jak testował metalowe w sklepie to powiedział, że nie chce, bo po metalowych szczebelkach źle sie wchodzi bez butów i nogi od tego bolą. Na drewnianych nie marudził, więc kupiliśmy. Nie chcieliśmy żeby potwm były awantury, bo to on miał spać u góry. Łóżko ma barierki dookoła i na dole, więc młodszy dwulatek spokojnie śpi na dole i nigdy nie spadł. Poza tym maluch w tydzień opanował wchodzenie i schodzenie na piętro łóżka, więc nie ma strachu, że spadnie.

Chcialam takie metalowe z ikea ale kolezanka skutecznie mi odradziła-skrzypi strasznie
Kupilam na allegro drewniane

Nie polecam łóżek wysokich, ponieważ w moim przypadku doszło do upadku dziecka z wyższego poziomu.Dziecko połamało sobie rękę. Łóżko zamieniłam na piętrowe ale niskie parterowe .Ja nie muszę pilnować i dzieci są bezpieczne.Łóżko piętrowe kupiłam u producenta w sklepie pod adresem: http://versito-sklep.pl/lozka-pietrowe-loz...double,158.html choćby ze względów bezpieczeństwa.Dzieciaki zadowolone ja spokojna,że dzieci są bezpieczne.Polecam Kamila Barcisz

Również miałam wątpliwości czy łóżko piętrowe to bezpieczne rozwiązanie. Podjęłam jednak ryzyko i jestem bardzo zadowolona z tej decyzji. Wybrałam łóżeczko z firmy https://lanomeble.pl/ Dodatkowo do łóżka zamówiłam barierkę zabezpieczającą. Polecam

Mam łóżko z tej samej firmy. Również mogę je polecić. Wybrałam model 3-osobowy, gdy dzieciaki są chore osobiście korzystam z wysuwanego pokładu. Jest to świetne rozwiązanie. Całość jest stabilna. Łózko mamy już ponad pół roku i nie mamy do niego żadnych zastrzeżeń. Firma Lano Meble to firma godna polecenia.

Tylko drewniane dlatego że bezpieczniejsze i zdrowsze. Kupowałem w https://lozeczkadladziecka.pl/kategoria-produktu/lozka-pietrowe-160x80/ jakiś czas temu i traktuje jako udany zakup

Tylko nie tej osoby co tu co chwilę pisze jako Dawid, Lucia, Magda, Katarzyna , odgrzebuje stare wątki żeby reklamę wcisnąć żenada

U nas takie klsyczne drewniane łózko piętrowe z szuflada na pościel . Moim zdaniem najstabilniejsze sa. A materac mamy taki ze zdejmowanym pokrowcem do niego z Fiki Miki. Odeo + już z tych drugich. Wygodny i zdrowy też mogę polecić

Jeżeli chodzi o mój magazyn, to skorzystałem z oferty producenta - https://www.pekro.pl/kategoria/oferta/meble-metalowe/meble-medyczne , gdzie zamówiłem wszelkie meble w naprawdę atrakcyjnej cenie. Ktoś z Was również korzysta z ich produktów?

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...