7 uczuć

Temat dostępny też na forum: 7 uczuć
Opinie do filmu: 7 uczuć.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film z misja dla Polskiego narodu

DZiekuje, dziekuje, dziekuje!
Oby bylo lepiej k!
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 8

ja nie dziekuje bo koterski rezyser sie nie wysilil

film moze sie podobac ,ale czuc niedosyt -malo koterskiego w koterskim bardziej pasuje jakby to mlody rezyserowal a nie ojciec.
obejrzec mozna ,ale..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Genialny! Polecam!
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 10

Świetny

Szkoda, że podobnie jak po "Kamerdynerze" i po "7 uczuciach" w sposób sztuczny przerwano bardzo długie oklaski zachwyconej filmami publiczności w Teatrze Muzycznym. Ktoś manipuluje, żeby koniecznie klakiera otrzymał "Kler" lub "Zimna wojna". A Pani Szydłowska dała ciała, co sama uczciwie przyznała na gali. Ne znać nazwiska tego producenta....Najlepszych filmów w Polsce od wielu lat. Nie wierzę!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12

Świetny temat

Temat filmu jak i sam film bardzo ciekawy, skłaniający do refleksji, natomiast główna rola przypisana absolutnie nie do tego aktora.
"7 uczuć" jak sama nazwa wskazuje powinno tętnić emocjami - a odegrane na poziomie 0.
Szkoda, że zmarnował się taki piękny film.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 28

Refleksja

Słaby film choć temat ważny
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 21

Strasznie Słaby

Szkoda kasy i czasu
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 33

To idź na kolejne listy do m

To jest dopiero sztuka filmowa...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nuda, nuda

Film beznadziejnie nudny, plejada świetnych aktorów ale film trudno obejrzeć do końca....
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 39

Wyszłam, nie wytrzymałam !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 18

7 uczuć - porażka

Tak słabego filmu nie oglądałem dawno. Nudny, mało dynamiczny, sztuczny , odnosi się wrażenie, że zrobiony "na siłę". Nie polecam.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 43

Chyba zartujesz

Najwyraźniej jego przekaz nie trafił do Ciebie. Temat i przesłanie genialne, forma intrygująca. Bardzo polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mało dynamiczny?

chyba ktoś nie wiedziła na jaki film idzie,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beznadzieja

Od wyjscia z kina powstzymywał mnie tylko fakt że siedziałam pod samą ścianą. Komedia którą wszyscy oglądali w milczeniu. Masakra.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 45

Refleksja

Tak..... wymowna z zażenowania
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

A moja widownia czesto zaśmiewała się spontanicznie

zwłaszcza w pierwszej połowie filmu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie komedia

To nie jest przecież komedia, a temat jest bardzo ważny, byłam, widziałam, skłaniający do refleksji, polecam
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo to nie jest komedia.....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak siedziałaś pod ścianą

To trzeba było główką z całej siły w nią, może byś wtedy zrozumiała cokolwiek z tego filmu, choć wątpię....
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie! Brawo za celny komentarz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Porażka

Pójście na ten film to stracony czas i pieniądze. Nie wyszedłem z kina tylko dla tego, że córka zaprosiła mnie do kina (miała być komedia), siedziałem na końcu rzędu i nie mogłem wyjść ponieważ przeszkadzał bym innym w oglądaniu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 30

A zastanowiłeś się dlaczego córka zaprosiła Cie na ten film? Nic nie dotarło? Smutne :(
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Komedia? Dobre...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

goraco polecam:)

Zabawny, mądry, z misją wręcz.
Jeśli chodzi o samą reżyserię, to pan Koterski jeszcze raz pokazał, że potrafi zaskakiwać swoimi kompletnie autorskimi rozwiązaniami (nie napiszę więcej, żeby nie zepsuć zawsze przecież pożądanego tego efektu zaskoczenia :) )
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7

Misję proszę Pani, to ma człowiek jak zostawi swoje wygodne życie i wyjedzie do Afryki, nieść pomoc ludziom umierajacym !!!
Chyba pojęcia się komuś popie...pip...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Więc wyjedź

Takich jak ty Afryka przyjmię z chęcią...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czytam opinię i nie dziwi mnie że w tym kraju PiS rządzi. Banda niewykształconych... ehh. Ludożerka nie pokuma nic. Film ważny, film o nas i wgłąb nas. Do wyciągnięcia najistotniejszych wniosków jak niespierdolic
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

popieram rząd

a mnie dziwi totalna opozycja. Wg mnie to dla nich i ich wyborców ten film głównie jest dedykowany. Film bardzo wartościowy

Nie kumam oceny 5.4 bo film naprawde dobry

Nie podobala mi sie tylko koncowka gdzie tlumaczono o co w nim chodzilo. Jakby zakladali ze odbiorcy ... w sporej czesci ... to ...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

niby tak...ale to jest mocny, ostry monolog, który może czasem trzeba wypowiedziec prosto w twarz, czasem trzeba wstrząsnąć widzem...bo tego co stac na samorefleksje, to moze i bez tego filmu dojdzie do podobnych wniosków
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo głąby idą na ten film myśląc, że to komedia...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam ,płakałam ze śmiechu a koncowe sceny wzruszyły do łez film z przesłaniem dla rodziców
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zwierciadło dla rodziców, zwierciadło dla szkoły, zwierciadło dla Polaków. Mnóstwo ludzi tak żyje, nadal, teraz. Widać to nawet po "recenzjach". Nie rozumieją przekazu. Świetny i poruszajacy film. Odsetek ludzi z depresją w Polsce rośnie gigantycznie-ale jak ma być inaczej skoro wychowanie takie a nie inne w Polsce od lat. I przekazywane dalej. Konwencja filmu świetna. Najlepszy film tego reżysera.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Refleksja

Byłoby dobrze gdybyś nie generalizował i nie oceniał poziomu rozumienia przez innych temat ważny wielu tu ocenia nie sam temat a jego wykonanie dla mnie to słaby film mówię o formie a nie treści.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Film dibry

Ale nienajlepszy. Do Dnia Świra trochę mu brakuje

Fatalny!

Wyszłam z kina w trakcie trwania seansu. Okropnie nudny, nieśmieszny, stworzony na siłę. Nie polecam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 22

I nie wracaj

Siedź przed tv w domu i Na Wspólnej oglądaj, albo M jak miłość.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Draaaaaamat!

Najlepiej jak by mi oddali pieniądze za ten lipny film i czas w połowie filmu wyszliśmy bo nie dało się tego oglądać
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 20

Świetny film polecam.

Ale jak ktoś myśli, że to komedia to lepiej niech sobie da spokój i nie idzie. Szkoda jego czasu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obejrzeć warto

O dziecku, którym byliśmy i które pozostaje w nas na zawsze, wraz ze swoimi traumami.
Film trochę dziwny, nierówny, czasem irytujący dłużyznami. Smutny.
Ale nie żałuję, że go obejrzałam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film dla ludzi dojrzałych

Film świetny, warto go obejrzeć aby zastanowić się nad wychowaniem młodego pokolenia. Kiedyś było tak jak pokazują w filmie dzisiaj jest podobnie choć w innym kontekście się to odbywa.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

To ważny film!

To bardzo ważna, wyjątkowa, mądra i wzruszająca produkcja. Ten film powinni zobaczyć wszyscy, którzy ośmielili się kiedyś nauczać! ten film powinien obejrzeć bezwzględnie każdy rodzic! Ten kochający swoje dziecko rodzic. Morał na dziś i zawsze: słuchać swoje i nie tylko swoje dzieci oraz nigdy, przenigdy nie podważać ich wiarygodności! już dawno nie widziałam tak dobrego filmu polskiego! Najnowszy film pana Koterskiego zrobił na mnie mega wrażenie. Iść wszyscy!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

syf
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Polecam film z przesłaniem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słabo...

Był pomysł,ale nie wyszło.
Obsadzenie w głównej roli naturszczyka zamiast zawodowego aktora położyło film.Misiek Koterski w konfrontacji z całą resztą obsady wypada fatalnie.
Drugim gwoździem do trumny jest końcowy monolog woźnej/sprzątaczki.
Reżyser, mając widzów za idiotów, postanowił ustami tejże opowiedzieć o czym i o kim ten film jest.
Dla mnie słaba trója.
Szkoda.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie zgadzam się ,że główna rola jest żle obsadzona, uważam ,że młody Koterski jest wspaniałym aktorem .A jak cię wkurzał to tym lepiej. Niestety poziom naszego społeczeństwa jest żenujący , jest tylu popapranych ludzi ,pokaleczonych psychicznie, rozejrzy się dookoła siebie, gdyby ludzie wiedzieli jak wychowywać swoje dzieci nie byłoby ich tylu. Widocznie trzeba łopatologicznie .Sprawdź w Roczniku Statystycznym ile jest samobójstw wśród dzieci i młodzieży i jaka jest tendencja. Myślisz ,że to bierze się o tak sobie znikąd.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

7 uczuć

świetny film psychologiczny. Na czasie, mamy w Polsce wiele samobójstw dzieci i młodzieży, może film będzie cegiełką do dyskusji dlaczego tak się dzieje? Mamy w Polsce tylu pokaleczonych ludzi , film dokładnie pokazuje przyczynę tego zjawiska. Rodzice zadajcie sobie trudu i idźcie na ten film, polecam.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dla mnie.... stracony czas.. "beznadzieja"..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

myśl!

....ten film wymaga (o zgrozo!)nieco wysiłku intelektualnego! Nie dla każdego!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Refleksja

Naprawdę uważasz ze ten film wymaga wysiłku intelektualnego ? ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Komedia

Co za c**a zopiniował film jako komedia, chyba dzieciństwo w domu przesiedział, pierdoła
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

dno

W życiu nie widziałam tak dennego filmu, szkoda czasu i pieniędzy na to cos..przesłanie niby do rodziców..I ci podstarzali aktorzy w tych mundurkach...żenada..nawet za darmo szkoda czasu...beznadzieja!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Średni

Film oceniam na 5,5-6, średni. Na koniec łopatologicznie podsumowany, jakby ktoś wcześniej nie zrozumiał. Pomysł z dorosłymi odgrywającymi rolę dzieci był super. Aktorzy fajnie to zagrali. Pomimo tego film mnie nie porwał, a z 6-8 osób wyszło w trakcie, a na sali i tak nie było tłumu. Podsumowując, film można obejrzeć, ale można ten czas i kasę przeznaczyć na inne przyjemności.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja też wyszłam... nie dało się tego oglądać..

Polecam

Film momentami śmieszy do łez , wzrusza do łez . Bardzo dobre kino z przesłaniem .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

każdy powinien obejrzeć

bardzo dobry film, niestety bardzo smutny ale i prawdziwy :( nie ważne ile mamy lat, tematyka wciąż aktualna...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny!!!

Świetna gra aktorska, fabuła, cały pomysł! Niezwykle mądre słowa wypowiadane przez Krystynę Czubównę!

Prekursorski!

Film masakra, pierwszy raz w życiu wyszlismy z kina w polowie filmu.

polecam Planeta Singli 2 lub coś podobnego. Ubaw po pachy. Tylko wcześniej trzeba zostawić rozum w formalinie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwazam,ze...

...maja racje ci,ktorych zirytowala koncowka tlumaczaca przesłanie. Sama mimo,ze wiedzialam czego sie spodziewac po Koterskim , bede snila ten film po nocach. I dzieki,ze wreszcie nie opis jako dramat jest wlasciwy. Dzien swira nazywano komedą , a przecież nie byl. Ciezki film,ale wartosciowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Blad sie wkradl

Nie nie jako dramat,ale jako dramat

Ważne przesłanie - film adresowany do wszystkich rodziców, wychowawców, nauczycieli itp.

Jeśli ktoś liczy na komedię w stylu "Nic śmiesznego" ten się zawiedzie. Jednak kto pokusi się o refleksję nad swoim dzieciństwem, dorastaniem i relacjami w szkole oraz domu, kiedy dorastał, mając 11-14 lat, a do tego jest rodzicem i/lub do tego pracuje z dziećmi, ten może cokolwiek jeszcze zmienić w tym paskudnym kole, w którym dziecko jest traktowane przedmiotowo, a nie podmiotowo. Bardzo ważny film wg mnie kiedy weźmie się jego przesłanie do serca i zrobi własny rachunek sumienia z dzieciństwa i bycia dorosłym. Świetne scenografie i szczegóły jeśli chodzi o powrót do realiów z lat 60 - 80 XX w. Fakt, że niektóre sceny to dłużyzny i mogą znudzić, ale są i perełki, które wejdą na stałe do naszej pop kultury :) ( ... ten las ... vs. ... teoria względności :)). Ze względu na wspomniane dłużyzny moja ocena to tylko 7.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie polecam

Film faktycznie z przesłaniem dla rodziców, nauczycieli ale... gra Koterskiego mega słaba wrecz wkurząca. niektóre sceny o wiele za długie i najważniejsza sprawa. To nie jest komedia tylko dramat. Zwiastun wiele osób wprowadził w błąd dlatego wiele osób opuszcza kino przed końcem seansu. W mojej skali od 1-10 tylko 5. Misiek Koterski zniszczył ten film.

Masakra

Nic mi się w tym filmie nie podobało. Zupełnie nic. Nie wyszłam z kina,bo byłam że znajomymi, którym się on z kolei bardzo spodobał. A więc rzecz gustu. Oni zachwyceni, mąż umiarkowanie, a ja patrzyłam na zegarek z nadzieją, że za chwilę się skończy.

Mistrzostwo..

Właśnie wróciłem z kina... wstrząśnięty... wciąż nie mogę się pozbierać. To film o mnie i moich rówieśnikach z podwórka, tak prawdziwy i tak bolesny.. Pomimo szeroko otwartych oczu, łzy spływały mi po policzkach.. Dziękuję Panie Marku !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetne kino

Ten film to bardzo dobre kino. Każdy szczegół scenariusza przemyślany. Niskie oceny, które się pojawiają wynikają chyba z braku zrozumienia tego dzieła bo nie jest to cukierkowa komedyjka tylko momentami śmiech przez łzy . Kino doskonale polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

NUDAA

Film bardzo nudny, momentami aż denerwujący. Szkoda pieniędzy na takie dno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Emocje

Wróciłem... wstrząśnięty... wciąż nie mogę się pozbierać. To film o mnie o moim zyciu o moich relacjach z rodzicami. Pomimo bycia z ukochaną, ciężko było nie mieć łez.Polecam wszystkim rodziców by zastanowili się nad relacjami z dziećmi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dramat

Dno dna. Chyba najgorszy film jaki widziałem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Przekaz genialny

Każdy rodzic, każdy człowiek pracujący z innymi powinien to zobaczyć. Dzisiejsze czasy wyzbywają nas z wielu uczuć a ten film jest właśnie o tym. Może uszczęśliwi wielu ludzi. Forma specyficzna, ale jednocześnie intrygująca. Bardzo polecam , mało jest obecnie filmów z przesłaniem i powodujących zadumę ,ten film taki jest!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

smutny, mądry film

ani jednej sceny śmiesznej. Każda scena ważna, przemyślana. Film dla każdego kto ma otwarty umysł. Wiele sytuacji, spraw sami możemy w sobie zrozumieć po cofnięciu się w okres dzieciństwa. Tak często oceniamy innych nie znając ich życia. Okres dzieciństwa, szkoła mają ogromny wpływ na nasze życie. Z tego niestety się nie wyrasta. Polecam, wszystkim dorosłym.

Nie polecam

Film strasznie nudny, było kilka zabawnych momentów, ale nic poza tym.

Polecam!

Bardzo poruszający film, każdy rodzic i każdy nauczyciel powinien go zobaczyć... Bardzo polecam!

Inne tematy z forum

Wielki Marty (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wielki Marty . Przeczytaj o filmie.

Wartość sentymentalna (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.

Hamnet (9 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Hamnet . Przeczytaj o filmie.