Akcesoria kuchenne

Mam pytanie jakie garnik polecacie, na rynku jest ich masa, a ja kupując swoje pierwsze nie mam pojęcia na co patrzeć. Emaliowane, z ceramiki w środku czy poprostu metalowe?
Także chce kupić już na dłużej Chochlę do zupy,Łyżki itp. Kupować silikonowe,Metalowe czy Plastik?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Akcesoria kuchenne

Gdybyś miała doświadczenie w kuchni, nie pytałabyś o to na forum.
A skoro nie masz doświadczenia, to co za różnica, co kupisz? I tak tego nie wykorzystasz ;)
No chyba, że dopiero planujesz zacząć przygodę z kuchnią.. wówczas kup sobie komplet garnków za 60 zł (w którym będą za jakiś czas odpadać uszy) i zestaw sztućców (typu chochla) z melaminy.
Za rok-dwa wyrzucisz to bez żalu i kupisz to, co Tobie będzie odpowiadało, bo już będziesz wiedziała, co Ci jest potrzebne :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chciałabym kupić raz a konkretne na lata.

Wszystko zależy od stylu, jaki wybierzesz. Moja kuchnia jest w stylu skandynawskim, więc kupuje wszystko w tym stylu http://www.skandynawskieinspiracje.pl/wybieramy-blok-noze-kuchenne/ Jest mnóstwo stron, gdzie znajdziesz inspiracje, tak aby wszystko pasowało do siebie.

Kupowalam w róznych sklepach. Ostatnio takie rzeczy zamawiam głównie przez internet z uwagi na to,że nie wiem co się stalo ale poginęły w okolicy sklepy z wyposażeniem domowym. Czy Wy również to zauwazyłiście? Kiedyś było ich sporo, obecnie jest ich bardzo niewiele. Niby cos tam można znaleźć w supermarketach ale wybór jest tam ograniczony. Polecam zajrzeć sobie do Black Red White: http://www.brw.com.pl/tekstylia/tekstylia-kuchenne/ - są tam w dobrej cenie różne ściereczki i inne gadżety do kuchni.

Garnki to najlepiej dobierać pod kuchenkę jaką się ma. Inne będą lepsze do gazowej a inne do elektrycznej. Ja na electro. pl zamawiając płytę indukcyjną kupiłam od razu zestaw garnków Tefala. Mam już je długi czas i wyglądają dalej jak nowe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to w sumie zalezy czego oczekujesz. Ja lubię stalowe, ale lubię też ogólnie żeliwo. jak chcesz to możesz sprawdzić ballarini.pl, tam masz duży wybór różnych produktów. Sam kupiłem ostatnio formę do pieczenia i deskę stauba.

Ja muszę się przyznać, że niektóre akcesoria kuchenne mam ze sklepu za 5 zł, ale akurat zestaw garnków oraz patelnii musi być jakościowy! Zaoszczędźmy sobie nerwów, moi mili. Moje garnki są z firmy Zwilling, to niemiecka firma, która znana jest z bardzo jakościowej stali i to się odczuwa podczas gotowania i przez lata użytkowania oczywiście.
https://zwilling.pl/promocje/czyszczenie-magazynu/?refresh_cache=Refresh+Cache&page=2
Te zestawy wcale nie należą do drogich, a jakość jest znajomita. A jeżeli chodzi o naczynia żeliwne to Staub jest w czołówce.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (83 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (57 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...