Badanie Rynku

Przeprowadzam bardzo ważne badanie opinii publicznej nt. powstania punktu sprzedaży zwanego sklepem.

http://moje-ankiety.pl/respond-50378.html

Dziękuję za udział.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Badanie Rynku

Ja bym się zastanowił bo:

Artykuły, które chcesz sprzedawać nie są pierwszej potrzeby. To generuje dwa dodatkowe problemy: masz małą wyspecjalizowaną klientelę a Twoje artykuły jest ciężej sprzedać w okresie braku koniunktury, kryzysu jak teraz.

Zwykle prowadzać działalność wychodzenia na zero można się spodziewać zwykle w okolicach roku od otwarcia działalności, w przypadku usług. Jeśli chodzi o handel zwykle będzie to krótszy okres, gdyż klienci kupujący towary nie polegają aż tak bardzo na opiniach, poleceniach, doświadczeniach gdyż na własne oczy widzą towar i jego cenę, jakość, itp.

W Twoim przypadku będziesz baaardzo długo zbierał klientów. Wychodzenie na zero może zająć Ci spoooro czasu.

Nie chcę zniechęcać do otwarcia firmy, zalecał bym jednak przemyślenie profilu działalności.

Jeszcze jedna bardzo ważna rzecz, wynajmuj lokal TYLKO od miasta. Inaczej, w momencie gdy już wyjdziesz na prostą, to prywatny właściciel Cie wykopie i samemu otworzy sklep o takim profilu. W najlepszym wypadku będzie Ci podnosił cenę najmu, w miarę jak będzie Ci szło lepiej. Są to częste praktyki więc uważaj na to jak z ogniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Badanie Rynku

Dziękuję bardzo za rady. Okazują się one bardzo pomocne w planowaniu przyszłego prowadzenia działalności. Na pewno wezmę je pod uwagę. Jeszcze raz bardzo dziękuję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

wróżka. 100 % sprawdzalności. najlepsza w polsce. wróżbita paweł jaśniak tarot. kto zna? (11 odpowiedzi)

Od 3 miesięcy szukam wróżki. Pisałam z dwiema, ale nie porwały mnie. Ktoś poleca mi Pana Pawła...

jakie konto bankowe wybrać? (151 odpowiedzi)

witam jakie konta bankowe polecacie? gdzie koszty utrzymania nie są duże, bezpłatne przelewy...